Το καλύτερο φινάλε στη νέα εποχή ΕΛΛΑΚΤΩΡ

Το καλύτερο φινάλε στη νέα εποχή ΕΛΛΑΚΤΩΡ

Εκπνέει σε λίγες ώρες το 2018, με τη νέα διοίκηση της εταιρείας να έχει θέσει γερά θεμέλια για το μέλλον.

Δεν έχουν περάσει ούτε πέντε μήνες από τότε που η νέα διοίκηση Καλλιτσάντση, έχει καταφέρει να αλλάξει το ρου της ΕΛΛΑΚΤΩΡ. Οι κινήσεις γίνονται με μεθοδικότητα και στόχο όλες οι εταιρείες του ομίλου να βρεθούν κάτω από μια «ομπρέλα», με στρατηγικές αποφάσεις και όχι μεμονωμένες κινήσεις.

Και τα αποτελέσματα, σε αυτό το μικρό διάστημα, δείχνουν να δικαιώνουν απόλυτα τη νέα διοίκηση, η οποία δεσμεύτηκε στη βελτιστοποίηση της εταιρικής δομής του Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ κατά τη Γενική Συνέλευση του Ιουλίου.

ADVERTISING

Στο φινάλε του 2018, η νέα διοίκηση Καλλιτσάντση ολοκλήρωσε την αξιολόγηση όλων των πιθανών σεναρίων αναδιάρθρωσης της εταιρικής δομής και προχωρά στη συγχώνευση δι’ απορροφήσεως της ΕΛ.ΤΕΧ. Άνεμος από την ΕΛΛΑΚΤΩΡ. Μάλιστα, με βάση το χρονοδιάγραμμα, εντός του πρώτου εξαμήνου του 2019 αναμένεται η ολοκλήρωση της διαδικασίας ώστε τα σημαντικά οφέλη να προκύψουν από το 2019 κιόλας.

Αλλωστε, η νέα διοίκηση είχε δεσμευτεί να μην πουλήσει την ΕΛ.ΤΕΧ. Άνεμος, που αποτελεί σημαντικό περιουσιακό στοιχείο με ουσιαστική συνεισφορά στην ενδυνάμωση του Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ. Ετσι, με την απορρόφηση της θυγατρικής εταιρείας αιολικής ενέργειας, τα κέρδη θα ενσωματωθούν στη νέα οντότητα που θα προκύψει από τη συγχώνευση. Αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρεία φανερώνει σημαντικά κέρδη, λόγω των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και αν είχε πουληθεί θα εξασφάλιζε στον όμιλο μόνο ένα πρόσκαιρο κέρδος, χάνοντας μακροπρόθεσμα τα πολλαπλά κέρδη.

Η κίνηση αυτή αφενός ισχυροποιεί τη ρευστότητα της ΕΛΛΑΚΤΩΡ και την κεφαλαιακή της δομή, ενώ η ΕΛ.ΤΕΧ. Άνεμος θα έχει πρόσβαση σε έναν μεγαλύτερο ισολογισμό και δυνατότητας εξωστρέφειας. Ειδικά για τους μετόχους της ΕΛ.ΤΕΧ. Άνεμος προνομιακή είναι και η σχέση ανταλλαγής που ανακοινώθηκε καθώς για κάθε μία μετοχή της ΕΛ.ΤΕΧ. Άνεμος που κατέχουν τώρα, θα αποκτήσουν 1,27 νέες μετοχές της ΕΛΛΑΚΤΩΡ μετά τη συγχώνευση, ενώ και το premium της συναλλαγής κινείται κοντά στο 9% υψηλότερα από την τιμή κλεισίματος της μετοχής της ΕΛ.ΤΕΧ. Άνεμος την Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου.

Πάντως, η ΕΛ.ΤΕΧ. Άνεμος θα διατηρήσει τη διοικητική της ομάδα προκειμένου να μην διαταραχθεί η επιτυχημένη επιχειρηματική της λειτουργία που την ανέδειξε τα τελευταία χρόνια στο δεύτερο μεγαλύτερο παραγωγό ηλεκτρισμού από αιολική ενέργεια στην Ελλάδα.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ελλάκτωρ: Τα οφέλη από την απορρόφηση της ΕΛ.ΤΕΧ. Άνεμος

SHARE:

24Media Network