'Το να ηγείσαι δεν είναι απλά να δίνεις εντολές'

'Το να ηγείσαι δεν είναι απλά να δίνεις εντολές'

Τι γίνεται όταν έμπειρα στελέχη μιας μεγάλης εταιρείας μεταγγίζουν γνώση στο πιο δυναμικό και δραστήριο κομμάτι των φοιτητών; Απαντούν οι άνθρωποι της P&G που, στο πλαίσιο της επέκτασης του προγράμματος Μαζί Χτίζουμε το Μέλλον Σου εκπαιδεύουν και αναπτύσσουν περαιτέρω ικανότητες τα στελέχη της AIESEC, της μεγαλύτερης ένωσης φοιτητών παγκοσμίως

"Μαζί Χτίζουμε το μέλλον σου": Είναι λόγια που κάθε νέος με υγιή όνειρα θα ήθελε να ακούσει - και να μην είναι κενά περιεχομένου. Στην περίπτωση του ομώνυμου προγράμματος που "τρέχει" εδώ και χρόνια η P&G ισχύουν και οι δύο συνθήκες. Το Μαζί Χτίζουμε το μέλλον σου, μέσα από τις πολύπλευρες δράσεις του, στέκεται στο πλευρό των νέων, βοηθώντας τους να γίνουν πιο ανταγωνιστικοί και να διεκδικήσουν με μεγαλύτερες πιθανότητες τη θέση εργασίας που τους αξίζει. Επιπλέον, οι άνθρωποι της P&G το εννοούν: "Μαζί" – “εμείς βάζουμε τη γνώση κι εσείς τη διάθεση”.

Η επιτυχία που γνωρίζει το πρόγραμμα που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, διαδραστικές ημερίδες στις οποίες δίνεται πρόσβαση στα πρωτοποριακά προγράμματα εκπαίδευσης και κατάρτισης της P&G, συμμετοχή της εταιρίας σε εκπαιδευτικά και ενημερωτικά σεμινάρια Πανεπιστημίων, οδήγησε την P&G να εμπλουτίσει από φέτος τις δράσεις του, εγκαινιάζοντας μια συνεργασία με την AIESEC, τον πιο δραστήριο φοιτητικό οργανισμό παγκόσμιας εμβέλειας. Πιο συγκεκριμένα, σχεδιάστηκε από κοινού ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει εξειδικευμένα σεμινάρια ηγετικών και διοικητικών δεξιοτήτων, ανάπτυξη της στρατηγικής σκέψης, οικονομική διαχείριση, επικοινωνία και marketing κτλ μέσα από το οποίο, τα μέλη της διοικητικής ομάδας της AIESEC Ελλάδος εκπαιδεύονται από τα έμπειρα στελέχη της P&G αποκτώντας δεξιότητες απαραίτητες για την αποτελεσματικότερη διοίκηση και λειτουργία του φοιτητικού οργανισμού αλλά και για την προσωπική τους ανάπτυξη. Διοικητικά στελέχη της AIESEC έχουν εκφράσει τον ενθουσιασμό τους για τις προοπτικές που ανοίγει για τους φοιτητές αυτή η συνεργασία, παράγοντας γνωστικό κεφάλαιο που θα αποτελεί πολύτιμο "κτήμα" των επόμενων διοικήσεων και κατ'επέκταση των φοιτητών. Από την πλευρά, τους, οι άνθρωποι της P&G εκτιμούν ότι πρόκειται για μια ιδιαίτερα γόνιμη διαδικασία και απαντούν στις ερωτήσεις μας αναδεικνύοντας συγκεκριμένες πλευρές της.

-Πώς ήταν η εμπειρία σας από την επαφή σας με τους φοιτητές; Τι θα λέγατε ότι τους χαρακτηρίζει όσον αφορά τον τρόπο που προσεγγίζουν αυτές τις δράσεις;

Παναγιώτης Μ.  Συντονιστής του προγράμματος

Οι φοιτητές που συμμετέχουν στην AIESEC μοιράζονται σε μεγάλο βαθμό τις αρχές και τις αξίες της P&G. Θέλουν να είναι ενεργοί πολίτες και να βοηθήσουν τον ακαδημαϊκό κόσμο της Ελλάδας αλλά και τους συμφοιτητές τους να εξελιχθούν. Σε κάθε ένα από τα σεμινάρια που είχαμε τη χαρά να μοιραστούμε μαζί τους, ήταν εύκολο να εντοπίσει κανείς το πάθος τους για εξέλιξη. Το πλήθος ερωτήσεων και προβληματισμών, βοήθησε και εμάς να δημιουργήσουμε ένα εξαιρετικά πολυεπίπεδο εκπαιδευτικό πλάνο προσαρμοσμένο στις ανάγκες τους, που ευελπιστούμε να βοηθήσει τόσο τους ίδιους όσο και τις ομάδες τους! 

Δήμητρα Σ. στέλεχος P&G  - σεμινάριο «Ηγετικές Ικανότητες»

Ήταν εξαιρετική εμπειρία. Οι φοιτητές ήταν πολύ ενεργοί και έδειχναν μεγάλο ενδιαφέρον στο να μάθουν αλλά και να ρωτήσουν περισσότερα παραδείγματα και λεπτομέρειες πάνω στο θέμα παρουσίασης. Είναι δραστήριοι και φάνηκαν ότι ενημερώνονται από διάφορες πηγές πάνω σε επαγγελματικά θέματα. Τους απασχολεί πολύ η πορεία τους στο μέλλον και το αν θα μπορέσουν να εργαστούν σε κλάδο/ επιχείρηση που θα τους βοηθήσει να χτίσουν γνώσεις και δεξιότητες. Έχουν θετικό πνεύμα και διάθεση και θεωρούν ότι οι νέοι με τις κατάλληλες ικανότητες, δεξιότητες και γνώσεις μπορούν να ανορθώσουν επαγγελματικά την Ελλάδα γρήγορα.

-Ποια συγκεκριμένα τμήματα της εισήγησής σας θεωρείτε ότι ήταν περισσότερο πολύτιμα για εκείνους;

Δήμητρα Σ. στέλεχος P&G -  σεμινάριο «Ηγετικές Ικανότητες»

Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τους φοιτητές ήταν τα χαρακτηριστικά και οι ικανότητες ηγεσίας και πως αυτά έρχονται στη ζωή μέσα στον επαγγελματικό χώρο, σε επιχειρήσεις. Μιλήσαμε με παραδείγματα, μερικά από τα οποία τα ανέφεραν οι ίδιοι οι φοιτητές, κάνοντας έτσι την εισήγηση αρκετά διαδραστική.

Παναγιώτης Μπούρας

Θεωρώ ότι για τα παιδιά ήταν σημαντικό να καταλάβουν ότι η επιλογή του κατάλληλου ταλέντου μπορεί και πρέπει να γίνεται με βάση τόσο τις ικανότητες του όσο και τις αξίες του. Θεωρώ ότι οι συζητήσεις μας γύρω από το πώς αυτό μπορεί να υλοποιηθεί βοήθησαν αρκετά να αυτοαξιολογήσουν και οι ίδιοι τη διαδικασία επιλογής τους. 

Έφη Ε. – σεμινάριο «Στρατηγικός Σχεδιασμός»

Η αποδόμηση της λογικής σχεδιασμού μιας μακροχρόνιας στρατηγικής με μακροπρόθεσμους στόχους και όχι ετήσιους νομίζω ότι τους βοήθησε να καταλάβουν τη σημασία να υπάρχει μια συνέχεια  και μια συνέπεια σε όλα όσα αποφασίζουν.

-Πώς νομίζετε ότι θα αξιοποιήσουν τη γνώση που προσέλαβαν;

Δήμητρα Σ. 

Θεωρώ ότι το μοντέλο τους βοήθησε στο να κατανοήσουν ότι το να «ηγείσαι» δεν είναι απλά «να δίνεις εντολές», αλλά να συμμετέχεις ενεργά σαν μέλος της ομάδας παρέχοντας όραμα, χτίζοντας δεξιότητες, ενθουσιάζοντας τα μέλη της, συμβάλλοντας ενεργά στην παραγωγική διαδικασία. Γνωρίζοντας το μοντέλο αυτό μέσα από παραδείγματα, οι φοιτητές θα μπορούν να «ηγηθούν» από εδώ και στο εξής αποδοτικότερα των ομάδων εργασίας τους, αναγνωρίζοντας ευκαιρίες, τόσο μέσα στο πανεπιστήμιο αλλά και σε οποιαδήποτε άλλη ομαδική δραστηριότητά τους, προσωπική και επαγγελματική.

Παναγιώτης Μ.

Είναι σημαντικό που μέσα από αυτή τη διάδραση τα παιδιά καταλάβαν ότι η επιλογή του κατάλληλου ταλέντου από μια εταιρία μπορεί και πρέπει να γίνεται με βάση τόσο τις ικανότητες του όσο και τις αξίες του. Θεωρώ ότι οι συζητήσεις μας γύρω από το πώς αυτό μπορεί να υλοποιηθεί βοήθησαν αρκετά στο να αναπτυχθούν και οι ίδιοι προσωπικά.

Εντοπίζετε διαφορές ανάμεσα στις υπόλοιπες δράσεις του προγράμματος Μαζί χτίζουμε το μέλλον σου που απευθύνεται στο γενικό πληθυσμό φοιτητών σε σχέση με τις εκπαιδευτικές δράσεις που αφορούν τα διοικητικά στελέχη της AIESEC;

Παναγιώτης Μ

Τα παιδιά που βρίσκονται στο δοικητικό συμβούλιο της AIESEC είναι πολύ εξοικειωμένα με τον κόσμο των επιχειρήσεων και κατέχουν σε μεγάλο βαθμό το επίπεδο της θεωρητικής κατάρτισης που μας επιτρέπει να σχεδιάσουμε σεμινάρια ειδικά προσαρμοσμένα στις δικές τους συγκεκριμένες ανάγκες. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα στο τέλος κάθε σεμιναρίου να είμαστε στην ευχάριστη θέση να έχουμε καταλήξει ακόμα και σε συγκεκριμένα επόμενα βήματα και δράσεις που πρέπει να παρθούν για την υλοποίηση των στρατηγικών τους επιλογών.

Δήμητρα Σ

Οι φοιτητές της AIESEC είναι ήδη μέλη ενός οργανισμού με μεγάλο ενδιαφέρον τόσο για την προσωπική ανάπτυξη των μελών του όσο και για την συμβολή τους στο ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον. Δουλεύουν/ εργάζονται ήδη σε ομάδες κάτι που τους χτίζει δεξιότητες σημαντικές για τον μελλοντικό τρόπο εργασίας τους.

Παναγιώτης Μ

Τα παιδιά που βρίσκονται ήδη στα boards της AIESEC είναι πολύ εξοικειωμένα με τον κόσμο των επιχειρήσεων και κατέχουν σε μεγάλο βαθμό το επίπεδο της θεωρητικής κατάρτισης που μας επιτρέπει να σχεδιάσουμε σεμινάρια που προκύπτουν από τις δικές τους συγκεκριμένες ανάγκες. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα στο τέλος κάθε σεμιναρίου να είμαστε στην ευχάριστη θέση να έχουμε καταλήξει ακόμα και σε συγκεκριμένα επόμενα βήματα και δράσεις που πρέπει να παρθούν για την υλοποίηση των στρατηγικών τους επιλογών.

SHARE: