Το νερό είναι το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον

Διαβάζεται σε 4'
Το νερό είναι το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον

Η Παγκόσμια Ημέρα Νερού αποτελεί μια υπενθύμιση για τη σημασία που έχει η διασφάλιση των υδάτινων πόρων για το μέλλον του πλανήτη.

«Μην σπαταλάς το νερό σήμερα, για να μην το στερηθείς αύριο». Με αυτό το σύνθημα ο ΟΗΕ καθιέρωσε το 1993 την 22α Μαρτίου ως Παγκόσμια Ημέρα Νερού. Στόχος ήταν αυτή η μέρα να λειτουργεί ως μια παγκόσμια υπενθύμιση για τη ζωτική σημασία που έχει το νερό και η διασφάλιση των υδάτινων πόρων για το μέλλον της ανθρωπότητας.

Πράγματι, η ιστορία του κόσμου είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ιστορία του νερού. Το νερό αποτελεί τον πυρήνα της ύπαρξής μας, είναι ένα ζωτικό στοιχείο που επηρεάζει κάθε πτυχή της ανθρώπινης επιβίωσης και από την ποιότητά του εξαρτάται άμεσα η ποιότητα της ζωής μας.

Ωστόσο, με το πέρασμα των ετών, οι υδάτινοι πόροι της Γης εξαντλούνται. Η ολοένα αυξανόμενη ζήτηση, η υπερχρήση, η ρύπανση των υδάτων και η κλιματική αλλαγή έχουν οδηγήσει σε μια πρωτοφανή παγκόσμια κρίση με καταστροφικές συνέπειες και η ανάγκη για υιοθέτηση πρακτικών βιώσιμης διαχείρισης τόσο σε ατομικό, όσο και σε συλλογικό επίπεδο είναι πιο επιτακτική από ποτέ.

Το παράδειγμα της Ηπειρωτικής Βιομηχανίας Εμφιαλώσεων

Το νερό είναι ένα αγαθό που βρίσκεται στον πυρήνα της βιώσιμης ανάπτυξης, καθώς πρόκειται για έναν πεπερασμένο και αναντικατάστατο πόρο, ο οποίος είναι ανανεώσιμος μόνο όταν η διαχείρισή του βασίζεται σε ορθές πρακτικές. Πρακτικές, όπως αυτές που εφαρμόζει εδώ και χρόνια η Ηπειρωτική Βιομηχανία Εμφιαλώσεων, με στόχο να αφήσει έναν θετικό αντίκτυπο στο περιβάλλον και τη ζωή των ανθρώπων.

Στο πλαίσιο των αρχών εταιρικής υπευθυνότητας, η εταιρεία κάνει πράξη ένα ολοκληρωμένο, πολυδιάστατο πρόγραμμα δράσεων, με τον τίτλο «Ο Β- οίκος της ζωής μας», μέσα από το οποίο δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στα ζητήματα περιβάλλοντος και βιωσιμότητας. Ειδικότερα, μέσα από τις 100% ανακυκλώσιμες συσκευασίες της, η Ηπειρωτική Βιομηχανία

Εμφιαλώσεων συμβάλλει στη μείωση των πλαστικών απορριμμάτων, ενώ παράλληλα επενδύει στην εξοικονόμηση ενέργειας και φυσικών πόρων: Η εμφιάλωση του φυσικού μεταλλικού νερού πραγματοποιείται με μηδενικό ανθρακικό αποτύπωμα από το 2019.

Την ίδια στιγμή, μέσα από τις πρωτοβουλίες της Ηπειρωτικής Βιομηχανίας Εμφιαλώσεων αναδεικνύεται η αξία του εθελοντισμού και της προσφοράς προς τον άνθρωπο. Η εταιρεία έχει προχωρήσει στη φύτευση άνω των 11.000 δέντρων, ενώ έχει προσφέρει σχεδόν μισό εκατομμύριο ευρώ για διάφορες κοινωνικές δράσεις. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι μέσω της διεξαγωγής εταιρικών εθελοντικών αιμοδοσιών, έχουν συγκεντρωθεί πάνω από 1.064 φιάλες αίματος.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νερού, ο Chief Marketing Officer της Ηπειρωτικής Βιομηχανίας Εμφιαλώσεων, Κωνσταντίνος Σεπετάς, αναφέρθηκε στη σημασία που έχει η ορθή χρήση του νερού για την εταιρεία. «Aξιοποιούμε την τεχνολογία και την εμπειρία μας με σκοπό να προσφέρουμε το πιο πολύτιμο φυσικό αγαθό, το νερό, με τρόπο ασφαλή και βιώσιμο, εστιάζοντας πάντα στον άνθρωπο και τις ανάγκες του», τονίζει σχετικά.

Το μανιφέστο του νερού

Κάθε χρόνο, η Παγκόσμια Ημέρα Νερού αποτελεί μια αφορμή για να στοχαστούμε τη σημασία που έχει το νερό για την ίδια μας τη ζωή και για το μέλλον μας. Για την Ηπειρωτική Βιομηχανία Εμφιαλώσεων, αυτή η μέρα σημαίνει πολλά περισσότερα. Μέσα από το μανιφέστο της για το νερό, η εταιρεία μας εμπνέει, μας διδάσκει και μας δείχνει τον δρόμο για ένα καλύτερο αύριο.

Κυλάς μαζί του.

Η ηρεμία του σε γαληνεύει. Την ορμή του, τη σέβεσαι.

Την πορεία του, την ακολουθείς. Σε κατευθύνει, σου δείχνει πώς να πηγαίνεις μόνο μπροστά. Πώς να είσαι ευέλικτος. Να ξεπερνάς τα εμπόδια. Να λειαίνεις τα βράχια.

Το νερό αλλάζει τόπους με ορμή, γεννά πολιτισμό, αντανακλά φως και με φροντίδα ξανανιώνει τη γη.

Εσύ, κοντά, μαθαίνεις από τη σοφία του. Γίνεσαι ο ίδιος ροή που ωθεί τα αδύνατα να γίνουν δυνατά.

Το νερό είναι το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον σου.

Είναι η κινούμενη σταθερά σου.

Είναι μέσα σου. Δύναμη σου, η Ροή σου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα