ΒΙΚΟΣ: Η ροή του ανθρωπισμού

ΒΙΚΟΣ: Η ροή του ανθρωπισμού

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις

«Οι ασθενείς με covid έχουν διπλή αγωνία, το βλέπεις στο πρόσωπό τους. Γνωρίζουν ότι θα έχουν μια ενδεχομένως μακροσκελή θεραπεία. Γνωρίζουν ότι αντιμετωπίζουν και τον θάνατο ως πιθανότητα. Άρα, σε αυτούς τους ασθενείς έχουμε διπλό υποστηρικτικό ρόλο: και τον ιατρικό αλλά και τον ψυχολογικό. Πρέπει, όσο μπορούμε, να τους δείξουμε το φως στην άκρη του τούνελ και να κάνουμε την απομονωμένη αναμονή, το λιγότερο δυσάρεστη. Γι’ αυτό χρειάζονται κάθε μορφής διασκέδαση, ‘παρέας’ ενόσω βρίσκονται στην απομόνωση» επισημαίνει ο Δρ. Χαράλαμπος Μηλιώνης, Καθηγητής Παθολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και Διευθυντής της Α’ Παθολογικής Κλινικής και της Μονάδας Λοιμωδών Νόσων του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων Παράλληλα, σημείωσε ότι η ιδιωτική πρωτοβουλία επέδειξε συγκινητικά αντανακλαστικά για την αντιμετώπιση της υγειονομικής, διευκολύνοντας σημαντικά το έργο του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Αναγνωρίζοντας την ανάγκη των ασθενών τις ώρες της απομόνωσης, η εταιρία ΒΙΚΟΣ προσφέρει 25 τηλεοράσεις και 25 κεραίες στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων. Σκοπός αυτής της δωρεάς είναι οι τηλεοράσεις να τοποθετηθούν στις Μονάδες Λοιμωδών του Νοσοκομείου όπου νοσηλεύεται περισσότερο από το 85% των ασθενών που εισάγονται με COVID-19.

Παράλληλα, προσφέρει 480 ολόσωμες φόρμες μιας χρήσης τύπου TYVEK για τους διασώστες του ΕΚΑΒ 7ης Περιφέρειας με σκοπό την προφύλαξή τους από την καθημερινή έκθεση στον ιό.

Η ΒΙΚΟΣ μια ελληνική οικογενειακή εταιρεία πάντα βρίσκεται κοντά σε αυτούς που έχουν πραγματική ανάγκη. Έχοντας ως «δύναμή μας τη ροή μας», θυμίζει την ισχύ της ανθρώπινης δύναμης απέναντι στις δυσκολίες, την αξία της αλληλεγγύης, αλλά και τη δύναμη που έχει η ίδια η ροή των πραγμάτων. Με μια «φιλοσοφική» και βαθιά ανθρώπινη προσέγγιση στην ασφυκτική καθημερινότητα της πανδημίας, η εταιρία φωτίζει τις δύσκολες διαδρομές αυτών που είναι αδύναμοι.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα