Βίκος: Λανσάρει αναψυκτικό cola zero

Βίκος: Λανσάρει αναψυκτικό cola zero
Αναψυκτικό Shgutterstock

Η βιομηχανία εμφιαλωμένου νερού και αναψυκτικών εισάγει ένα νέο προϊόν χαμηλής θερμικής και χαμηλότερης οικονομικής αξίας.

Τη διεθνή τάση για αναψυκτικά χαμηλής θερμιδικής αξίας ακολουθεί και η εγχώρια βιομηχανία εμφιαλωμένου νερού και αναψυκτικών Βίκος, λανσάροντας επισήμως από σήμερα τη δική της cola Zero.

Σύμφωνα με τον κ. Κωνσταντίνο Σεπετά, διευθυντή πωλήσεων και marketing της εταιρείας, η Βίκος coal zero είναι η ελληνική πρόταση στη συγκεκριμένη κατηγορία, η οποία μάλιστα θα εμφανιστεί στο ράφι με τιμή κατά 20% φθηνότερη από τα ανταγωνιστικά προϊόντα.

Σύμφωνα με τον κ. Σεπετά, η κατηγορία των αναψυκτικών χαμηλών θερμίδων έχει στην τελευταία πενταετία καταγράψει ανάπτυξη 57% ενώ το 2020 εμφάνισε αύξηση κατά 18% σε σχέση με το 2019. Σήμερα δε, τα εν λόγω προϊόντα καταλαμβάνουν το 30% της κατηγορίας cola. Το βασικό προϊόν των προϊόντων cola παραμένει βέβαια η cola regular με κατανάλωση 75 εκατομμύρια λίτρα ενώ η cola με στέβια πουλά ετησίως περί τα 10 εκατομμύρια λίτρα.

Αναφορικά με την πορεία της Βίκος στην κατηγορία των αναψυκτικών, το μερίδιο της ανέρχεται πλέον στο 5% και στο 4,2% στην κατηγορία cola όπου την τελευταία τετραετία έχει εμφανίσει ανάπτυξη 578%.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα