YODA: Η ιατρική μονάδα που ανατρέπει τους κανόνες νοσηλείας στην Ελλάδα!

YODA: Η ιατρική μονάδα που ανατρέπει τους κανόνες νοσηλείας στην Ελλάδα!

Τα προνόμια, οι πρωτοπορίες και όλα αυτά που κάνουν την υπερσύγχρονη Μονάδα Ημερήσιας Νοσηλείας, YODA, να ξεχωρίζει.

Εξετάζοντας ψύχραιμα τον κλάδο της Υγείας στο κατώφλι του 2019, αντιλαμβάνεται κανείς ότι το πιο δύσκολο απ’ όλα δεν είναι να αλλάξουν οι δομές, αλλά οι νοοτροπίες. Η κατάσταση, λίγο-πολύ γνωστή και φαινομενικά μη αναστρέψιμη: Εάν επιθυμείς να πραγματοποιήσεις μια εξέταση/επέμβαση άμεσα και αποτελεσματικά, χρειάζεται να στραφείς στον ιδιωτικό τομέα, καταβάλλοντας τις περισσότερες φορές ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό. Εάν διαθέτεις υπομονή και πίστη, τα δημόσια νοσοκομεία σε περιμένουν. Τέλος, για να εξασφαλίσεις το ανώτατο επίπεδο νοσηλείας, οι ταμπέλες δείχνουν προς τις Μονάδες Ημερήσιας Νοσηλείας (One Day Care Units) του εξωτερικού.

Η YODA (Υour One Day Access to healthcare), μια υπερσύγχρονη Μονάδα Ημερήσιας Νοσηλείας στην καρδιά του Πειραιά, δημιουργήθηκε ακριβώς μέσα από μια ανάγκη ανατροπής της παραπάνω συνθήκης! Κι αν σήμερα θεωρείται το πιο δυναμικά ανερχόμενο ιατρικό κέντρο της Αττικής, αυτό οφείλεται κυρίως στο πρωταρχικό όραμα του ιδρυτή της κ. Νικόλαου Μαργώνη για μια Μονάδα Ημερήσιας Νοσηλείας που θα θέτει στο επίκεντρό της τον Άνθρωπο, παρέχοντας πολυτελείς υπηρεσίες υγείας σε οικονομικές τιμές.

Στον αντίποδα λοιπόν της νοοτροπίας που υπαγορεύει στις ιδιωτικές μονάδες να θεμελιώνουν τη δράση τους σε μια βάση κερδοφορίας (profitability), η YODA γεννήθηκε ως ιδέα και υλοποιήθηκε με στόχο να υπηρετήσει το αναφαίρετο, θεμελιώδες δικαίωμα του Ανθρώπου σε καλύτερη υγεία και ζωή. Τα νούμερα μιλούν από μόνα τους: Σε ένα περιβάλλον διαμορφωμένο με βάση τα ελβετικά πρότυπα, με υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις, προηγμένο τεχνολογικό εξοπλισμό και άριστο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, η YODA μετράει ήδη 4960 χαρούμενους επισκέπτες μέσα σε μικρό διάστημα λειτουργίας, παρέχοντας επίσης μια σειρά από προσφορές που την καθιστούν άκρως ανταγωνιστική.

Επιπλέον, ως Μονάδα Ημερήσιας Νοσηλείας (η μόνη αδειοδοτημένη στο λεκανοπέδιο Αττικής!), η YODA πρωτοπορεί, ακολουθώντας μια διεθνή τάση που αλλάζει τα δεδομένα της ιατρικής περίθαλψης. Σύμφωνα με την τάση αυτή, ο ασθενής δεν χρειάζεται πλέον να διανυκτερεύσει στη μονάδα για να λάβει τις απαιτούμενες υπηρεσίες. Συνοπτικά, αυτό μεταφράζεται σε:

 • Ελαχιστοποίηση των ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων 

• Αμεσότητα στο ραντεβού χωρίς αναμονή 

• Μικρότερο χρόνο αναμονής του ασθενούς μετεγχειρητικά 

• Χαμηλές τιμές συγκριτικά με τον ανταγωνισμό (πάντα σε συνδυασμό με πολυτελείς υπηρεσίες υγείας)

• Μακροπρόθεσμο όφελος για την εταιρία στην οποία ο ασθενής απασχολείται (απόρροια της ταχύτητας επιστροφής του στα εργασιακά καθήκοντα)

Με βάση τα παραπάνω σημεία, δεν είναι λίγες οι επιχειρήσεις που αντιλαμβάνονται τη συνεργασία τους με τη YODA ως μία κίνηση τακτικής. Μέχρι στιγμής, η Μονάδα προσφέρει τις υπηρεσίες της σε 7 βασικά ιατρικά τμήματα: Οδοντιατρικό Τμήμα , Τμήμα Γενικής Χειρουργικής, Γαστρεντερολογικό Τμήμα, Γυναικολογικό Τμήμα, Τμήμα Πλαστικής-Αισθητικής Χειρουργικής , Τμήμα Εναλλακτικής Ιατρικής και Καρδιολογικό Τμήμα . Κάθε ένα από αυτά, διαθέτει προηγμένο εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας και προσωπικό άμεσα κατατοπισμένο, όχι μόνο όσον αφορά στο επιστημονικό κομμάτι, αλλά και σε σχέση με τις ανάγκες του ασθενούς, ώστε ο τελευταίος να αισθανθεί ασφάλεια και εμπιστοσύνη.

Άλλωστε τα ζωηρά χρώματα, η εργονομία και το θετικό κλίμα των αιθουσών υποδοχής, αναμονής, εξέτασης και επέμβασης, δημιουργούν στους επισκέπτες μια απόλυτα ευχάριστη εμπειρία νοσηλείας, που μπορεί να συγκριθεί μόνο με αυτή των αντίστοιχων ευρωπαϊκών μονάδων. Το όραμα του κ. Μαργώνη, λοιπόν, όραμα για μια κλινική που θα ανατρέψει παγιωμένες νοοτροπίες δεκαετιών κομίζοντας κάτι φρέσκο και μοντέρνο στον κλάδο της Υγείας, υλοποιείται με απόλυτη επιτυχία. Η YODA κινείται ανοδικά, εισάγοντας ανά τακτά διαστήματα νέες υπηρεσίες, ακολουθώντας τις διεθνείς τάσεις και εξασφαλίζοντας στους επισκέπτες της μια εγγυημένα θετική εμπειρία νοσηλείας με πολύπλευρα οφέλη. Το πόσοι θα ακολουθήσουν το παράδειγμά της, μένει να φανεί. Για την ώρα, μια βόλτα ως τον Πειραιά θα σας πείσει ότι κάτι καινούργιο ανατέλλει.

YODA: Περισσότερες πληροφορίες 

Ηρώων Πολυτεχνείου 25, Πειραιάς 

210 42 22 260 / 210 42 22 211 

[email protected] 

Αρχική

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα