Έρευνα Aboutpeople: Υπέρ του γάμου ομοφύλων, αλλά κατά της τεκνοθεσίας οι πολίτες

Διαβάζεται σε 2'
Έρευνα Aboutpeople: Υπέρ του γάμου ομοφύλων, αλλά κατά της τεκνοθεσίας οι πολίτες
Στη Βουλή το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών. Τι λένε οι πολίτες iStock

Τη στάση των πολιτών απέναντι στην θεσμοθέτηση του γάμου ομοφύλων καταγράφει η νέα έρευνα της aboutpeople για το NEWS 24/7. Πώς τοποθετούνται για την τεκνοθεσία. Νούμερο ένα πρόβλημα με συντριπτικό ποσοστό η ακρίβεια.

Την στάση των πολιτών απέναντι στην επικείμενη θεσμοθέτηση του γάμου των ομοφύλων ζευγαριών, καταγράφει η νέα έρευνα της aboutpeople για το NEWS 24/7.

Τι προβληματίζει τους πολίτες

Το 71,8% δηλώνει ότι το σημαντικότερο θέμα είναι η ακρίβεια/πληθωρισμός ενώ στη δεύτερη θέση με 27,4% σκαρφαλώνει η εγκληματικότητα. Ακολουθούν οικονομία με 22,3%, διαφθορά 22,2% και λειτουργία θεσμών με 16,7%.

Γάμος ομόφυλων: Υπέρ και κατά

Το 47,6% των ερωτώμενων κρίνει ως πολύ/αρκετά σημαντική την πρωτοβουλία της κυβέρνησης να φέρει νομοσχέδιο για τη θεσμοθέτηση του γάμου των ομοφύλων ζευγαριών, με το 49,7% να απαντά το αντίθετο.

Στην ερώτηση πόσο σας απασχολεί το θέμα του γάμου των ομοφύλων ζευγαριών, πολύ (11,5%) και αρκετά (16,4%) δήλωσε το 27,9%, ενώ όχι και τόσο/καθόλου απάντησε το 71,6%.

Το 57,4% δήλωσε ότι συμφωνεί/μάλλον συμφωνεί με τη θεσμοθέτηση του γάμου των ομοφύλων ζευγαριών, ενώ το 35,8% ότι διαφωνεί/μάλλον διαφωνεί.

Στο θέμα της τεκνοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια η κατάσταση είναι διαφορετική: Συμφωνεί/μάλλον συμφωνεί το 35,6% και διαφωνεί/μάλλον διαφωνεί το 57,4%.

Ένας στους τρεις (33,2%) κρίνει θετικά/μάλλον θετικά τη στάση της εκκλησίας στο θέμα του γάμου ομόφυλων ζευγαριών, ενώ το 55,8% αρνητικά/μάλλον αρνητικά.

Παράλληλα το 58,6% δηλώνει υπέρ του διαχωρισμού κράτους/εκκλησίας.

Tα κριτήρια για τις ευρωεκλογές

Τέλος, σε σχέση με το τι θα παίξει ρόλο στην ψήφο των πολιτών για τις ευρωεκλογές το 7,1% δηλώνει ότι η θεσμοθέτηση του γάμου των ομοφύλων ζευγαριών θα το επηρεάσει. Τα βασικά θέματα ωστόσο που θα παίξουν ρόλο θεωρούνται η οικονομία (52,9%), η υγεία (27,2%), τα εθνικά θέματα (25,5%), οι ευρωπαϊκές θέσεις των κομμάτων (23%) και η παιδεία (20%). Ακολουθεί η σύσταση των ευρωψηφοδελτίων των κομμάτων με 17%.

Δείτε όλη την έρευνα της aboutpeople

ereynaomofyla

Η έρευνα διενεργήθηκε στις 28 και 29 Ιανουαρίου και συμμετείχαν 2012 άτομα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα