Έρευνες έδειξαν ότι 5 λεπτά διάλειμμα ανάμεσα στην εργασία, αυξάνει την παραγωγικότητα

Έρευνες έδειξαν ότι 5 λεπτά διάλειμμα ανάμεσα στην εργασία, αυξάνει την παραγωγικότητα
Κουρασμένη γυναίκα στο γραφείο Getty Images

Έπειτα από πείραμα του Πανεπιστημίου του Σίδνεϊ, αποδείχθηκε ότι 5 λεπτά διάλειμμα ανάμεσα σε πλήρη συγκεντρωμένη εργασία, αυξάνει την παραγωγικότητα. Τι λένε οι ειδικοί.

Νέα έρευνα έδειξε ότι 5 λεπτά διάλειμμα ανάμεσα σε κάθε εργασία, που έχουμε αναλάβει να κάνουμε, αυξάνει την παραγωγικότητα μας πάνω από 50%.

Το πείραμα έγινε σε 72 φοιτητές του Πανεπιστημίου του Σίδνεϊ, οι οποίοι παρακολούθησαν ένα αυτοδίδακτο μάθημα και δύο εξαντλητικά νοητικά τεστ μαθηματικών, σύμφωνα με την Daily Mail.

Όσοι έκαναν 5 λεπτά διάλειμμα μεταξύ των δραστηριοτήτων σημείωσαν κατά μέσο όρο 57% υψηλότερες βαθμολογίες, σε αντίθεση με αυτούς που δεν έκαναν.

Ο Αναπληρωτής Καθηγητής Εκπαιδευτικής Ψυχολογίας, Paul Ginns, είπε ότι οι “ουσιαστικές” βελτιώσεις, που επιτυγχάνονται με ένα “διάλειμμα εγκεφάλου”, αποκαθιστώντας την προσοχή, μπορούν να εφαρμοστούν τόσο στο περιβάλλον του γραφείου όσο και στις εκπαιδευτικές αίθουσες.

Συμπλήρωσε ότι “η ανάπαυση δεν είναι μόνο για τη γνωστική λειτουργία, αλλά και για την επαναφόρτιση των συναισθηματικών μπαταριών. Αυτή είναι η συμβουλή που δίνουμε στα παιδιά”.

Τέλος, ο Ginns ανέφερε ότι η έρευνα παρείχε στοιχεία για την αποτελεσματικότητα της Τεχνικής Pomodoro, η οποία υποστηρίζει την πραγματοποίηση ενός διαλείμματος μετά από κάθε 25 λεπτά συγκεντρωμένης εργασίας.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα