news 24/7

ΕΡΕΥΝΕΣ

Εγκεφαλικό επεισόδιο

Μεγάλος κίνδυνος για εγκεφαλικό, αν έχετε υπερβολικά χαμηλή "κακή" χοληστερίνη

Μέχρι τώρα νομίζαμε πως μόνο η υψηλή «κακή» χοληστερίνη μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στην υγεία μας. Νέα έρευνα δείχνει, όμως, πως και η πολύ χαμηλή «κακή» χοληστερίνη είναι επικίνδυνη, αφού μπορεί να προκαλέσει εγκεφαλικό.

Διαβάζοντας ειδήσεις online

Πανεπιστήμιο Οξφόρδης: Το 92% των Ελλήνων ενημερώνονται μέσω διαδικτύου

Οι Έλληνες δεν εμπιστεύονται τα ΜΜΕ, δεν πληρώνουν για online συνδρομή και ενημερώνονται για τις ειδήσεις από πολλές ειδησεογραφικές πηγές στο ίντερνετ, σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης. Στα πιο δημοφιλή το News 24/7.

Σανταλόξυλο

Σήμα κινδύνου για τον πλανήτη: 600 είδη φυτών έχουν εξαφανιστεί τα τελευταία 250 χρόνια

Ο ρυθμός εξαφάνισης των φυτών είναι υπερδιπλάσιος του ρυθμού εξαφάνισης των ζώων, πουλιών και αμφίβιων, και έως 500 φορές μεγαλύτερος από τον φυσικό ρυθμό που υπήρχε πριν τη βιομηχανική επανάσταση.

Έκρηξη αστέρων κοντά στη Γη

Νέα θεωρία: Εκρήξεις αστέρων ανάγκασαν τους πρωτόγονους να κατέβουν από τα δέντρα και να περπατήσουν

Νέα ευφάνταστη θεωρία υποστηρίζει ότι αρχαίες εκρήξεις σούπερ-νόβα ανάγκασαν τους προγόνους του ανθρώπου να κατέβουν από τα δέντρα και να περπατήσουν στα δύο πόδια τους.

Ζευγάρι ηλικιωμένων

Οι ηλικιωμένοι που νιώθουν πως έχουν ένα σκοπό, ζουν περισσότερα χρόνια

Δείχνουν ότι όσοι πιστεύουν πως η ζωή τους δεν έχει ιδιαίτερο σκοπό, έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα να πεθάνουν νωρίτερα, καθώς τείνουν να έχουν χειρότερη σωματική και ψυχική υγεία, καθώς και μεγαλύτερο κίνδυνο ανάπτυξης καρδιακών νόσων και ασθενειών.

Δρ. Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης,  Χειρουργός Ουρολόγος –Ανδρολόγος

Δρ. Κωνσταντινίδης: "Η ερωτική ζωή των Ελλήνων αυξήθηκε προεκλογικά κατά 30%"

Ο πρόεδρος του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών παρουσίασε στον ραδιοφωνικό σταθμό News 24/7 στους 88,6 τα αποτελέσματα της έρευνα που διεξήχθη για τη σεξουαλική ζωή των Ελλήνων κατά την περίοδο που διανύουμε.

Social media

Social media: Οι χρήστες εμπιστεύονται περισσότερο τους influencers παρά τα brands

Οι χρήστες θεωρούν πιο αξιόπιστο και αυθεντικό το περιεχόμενο που δημιουργείται από χρήστες σε σχέση με τις εικόνες των brand. Το Facebook είναι το κορυφαίο μέσο κοινωνικής δικτύωσης και ακολουθεί το Instagram.

Ζευγάρι είναι εξουθενωμένο μετά από πολλές ώρες εργασίας

Οι πολλές ώρες δουλειάς και η εργασία το Σαββατοκύριακο αυξάνουν τον κίνδυνο κατάθλιψης

Όσο περισσότερο δουλεύει μια γυναίκα μέσα στην εβδομάδα, τόσο αυξάνει ο κίνδυνος κατάθλιψης, ενώ η εργασία το Σαββατοκύριακο επιβαρύνει ψυχικά και τα δύο φύλα, σύμφωνα με βρετανική έρευνα.

Ένοπλες Δυνάμεις

Οι Έλληνες εμπιστεύονται περισσότερο τις ένοπλες δυνάμεις απ' ότι οι Τούρκοι

Τα αποτελέσματα της έρευνας του Ευρωβαρόμετρου για την Ελλάδα είναι άκρως ανησυχητικά. Οι Έλληνες πολίτες έχουν τεράστια κρίση εμπιστοσύνης σε θεσμούς όπως η Δικαιοσύνη, η Δημόσια Διοίκηση και τα πολιτικά κόμματα.

Κίνδυνος πρόωρου θανάτου για όσες γυναίκες τρώνε πολλά τηγανητά

Κίνδυνος πρόωρου θανάτου για όσες γυναίκες τρώνε πολλά τηγανητά

Προηγούμενες μελέτες έχουν συσχετίσει τα πολλά τηγανητά με μεγαλύτερο κίνδυνο για διαβήτη τύπου 2 και καρδιοπάθεια. Μετά και τα νέα ευρήματα, οι ερευνητές συμβούλευσαν η κατανάλωση τηγανητών να γίνεται με μέτρο.

Παιδιά στο σχολείο

Έρευνα: Καλύτερες επιδόσεις και λιγότερες απουσίες, αν το σχολείο ξεκινά αργότερα το πρωί

Περισσότερος ύπνος, καλύτεροι βαθμοί και λιγότερες απουσίες για τους μαθητές, όταν ξεκινάνε πιο αργά το σχολείο το πρωί, όπως αποδεικνύει μια νέα αμερικανική έρευνα.