news 24/7

ΕΡΕΥΝΕΣ

Κορονοϊός: Έρχεται εφαρμογή που θα μας λέει πόσο κινδυνεύουμε

Κορονοϊός: Έρχεται εφαρμογή που θα μας λέει πόσο κινδυνεύουμε

Τον σχεδιασμό ενός εργαλείου που θα εξετάζει μία σειρά στοιχείων και θα προειδοποιεί τους χρήστες για τον βαθμό επικινδυνότητάς τους από τον κορονοϊό ολοκλήρωσε το Τζονς Χόπκινς. Πώς θα λειτουργεί.

Lockdown κατά το δεύτερο κύμα της πανδημίας

Ηλίας Τσαουσάκης για έρευνα 20/20: Ο σκληρός μήνας Νοέμβριος

Ο πολιτικός επιστήμονας και σύμβουλος στρατηγικής Ηλίας Τσαουσάκης, σχολιάζει την έρευνα της Aboutpeople για το 20/20 του NEWS 24/7. Το δεύτερο κύμα της πανδημίας και το αίσθημα της καθολικής απειλής.

Σκύλος μυρίζει έναν άντρα (φωτογραφία αρχείου)

Οι σκύλοι φαίνεται να μυρίζουν με μεγάλη ακρίβεια τους ανθρώπους με κορονοϊό

Δοκιμές δείχνουν πως οι σκύλοι έχουν την ικανότητα να μυρίζουν τη λοίμωξη από κορονοϊό στον άνθρωπο. Θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν μελλοντικά σε αεροδρόμια, γήπεδα, πολυκαταστήματα.

Θεσσαλονίκη

Έρευνα ΑΠΘ: Τα λύματα δείχνουν μεγάλη διασπορά του κορονοϊού στη Θεσσαλονίκη

Ανησυχία εξακολουθούν να προκαλούν τα στοιχεία για τη συγκέντρωση του γονιδιώματος SARS-CoV-2 στα λύματα της Θεσσαλονίκης. Η πόλη απέχει από την επιπεδοποίηση της επιδημιολογικής καμπύλης.

Μελέτη για τον κορονοϊό από επιστήμονες

Κορονοϊός: Επιστήμονες συλλέγουν σπέρμα από ασθενείς, για να βρουν επιπτώσεις στους απογόνους

Οι επιστήμονες θα εξετάσουν κατά πόσο η λοίμωξη από τον κορονοϊό επηρεάζει την ανάπτυξη του ανοσοποιητικού συστήματος των ασθενών και τελικά τους απογόνους τους.

Δύο άνθρωποι με μάσκα στο Παρίσι

Μικρότερος ο κίνδυνος επιπλοκών από Covid-19 για όσους έχουν επαρκή βιταμίνη D

Σύμφωνα με νέα αμερικανική μελέτη, ασθενείς που νοσηλεύονται με Covid-19 και διαθέτουν επαρκή επίπεδα βιταμίνης D, εμφανίζουν μειωμένο κίνδυνο επιπλοκών και πρόωρου θανάτου.

Νόμπελ για "τρελούς" επιστήμονες: Μεταξύ των διακριθέντων και ο... Τραμπ

Νόμπελ για "τρελούς" επιστήμονες: Μεταξύ των διακριθέντων και ο... Τραμπ

Σκουλήκια που δονούνται, εντομολόγοι με αραχνοφοβία, αλιγάτορες που εισπνέουν ήλιο. Η διαδικτυακή τελετή που ανέδειξε τις πιο πετυχημένες-αποτυχημένες επιστημονικές ανακαλύψεις της χρονιάς.

Κορονοϊός: Αναποτελεσματικές οι διαφανείς προσωπίδες και οι μάσκες με βαλβίδα σύμφωνα με έρευνα

Κορονοϊός: Αναποτελεσματικές οι διαφανείς προσωπίδες και οι μάσκες με βαλβίδα σύμφωνα με έρευνα

Έρευνα αμφισβητεί την προστασία που προσφέρει η πλαστική διάφανη μάσκα αλλά και αυτή με βαλβίδα. "Ακόμη και οι καλύτερες μάσκες έχουν διαρροές σωματιδίων σε κάποιο βαθμό", αναφέρει.

Σούπερ μάρκετ

Πώς άλλαξε η πανδημία τις καταναλωτικές μας συνήθειες

Μετά το πέρας της πανδημίας θα προκύψουν πέντε κατηγορίες καταναλωτών, βάσει των αναγκών της "νέας καθημερινότητας", τα κριτήρια των επιλογών και τι πραγματικά έχει σημασία για εκείνους.

Κόσμος με μάσκες (φωτογραφία αρχείου)

Κορονοϊός: Μαντίλια, κουκούλες και "κολάρα" λαιμού δεν προστατεύουν όσο οι μάσκες

Έρευνα συνέκρινε 14 διαφορετικά είδη ρούχων που χρησιμοποιούνται ως μάσκες. Οι χειρουργικές και βαμβακερές μάσκες μπλοκάρουν σε μεγαλύτερο βαθμό τα σταγονίδια κορονοϊού.

Κορονοϊός στην Κίνα

Κορονοϊός: Πιθανότερο να μεταδοθεί εντός της ίδιας οικογένειας

Πιθανότερη η μόλυνση από Covid-19 εντός της ίδιας οικογένειας παρά από επαφές εκτός σπιτιού, σύμφωνα με μελέτη. Μόλις δύο από τους εκατό προσβεβλημένους κόλλησαν από επαφές εκτός σπιτιού.

Χολιστερίνη

Σε καλό δρόμο οι έρευνες για τη μείωση της "κακής" χοληστερίνης

Πειραματική γονιδιακή θεραπεία φαίνεται να μείωσε μόνιμα την "κακή" χοληστερίνη και τα τριγλυκερίδια σε πειραματόζωα στις ΗΠΑ, πράγμα που με τη σειρά του μειώνει τον καρδιαγγειακό κίνδυνο.

Υπέρβαρο αγόρι

"Συναγερμός" για την παχυσαρκία στην Ελλάδα - Το 37% των παιδιών είναι υπέρβαρα

Αυξάνεται ο κίνδυνος παιδικής παχυσαρκίας λόγω ρύπανσης του αέρα, παθητικού καπνίσματος και πυκνοδομημένου περιβάλλοντος, σύμφωνα με διεθνή έρευνα που συμπεριλαμβάνει και την Ελλάδα.

Κορονοϊός - Έρευνα: Ποιοι εξαφάνισαν τα χαρτιά υγείας από τα σούπερ μάρκετ

Κορονοϊός - Έρευνα: Ποιοι εξαφάνισαν τα χαρτιά υγείας από τα σούπερ μάρκετ

Απο τις πρώτες μέρες της καραντίνας λόγο κορονοϊού τα χαρτιά υγείας εξαφανίστηκαν από τα ράφια των σούπερ μάρκετ. Έρευνα αποκαλύπτει ποιοι ήταν αυτοί που έσπευσαν να τα προμηθευτούν.

Η δρ. Ειρήνη Παπαπέτρου

Ελληνίδα επιστήμονας ανοίγει νέο δρόμο για τη θεραπεία της Οξείας Μυελογενούς Λευχαιμίας

Ομάδα ερευνητών στη Νέα Υόρκη, με επικεφαλής την δρ. Ειρήνη Παπαπέτρου, έκανε μια σημαντική ανακάλυψη, που μπορεί να οδηγήση στη θεραπεία του συγκεκριμένου αιματολογικού καρκίνου.

Εργαστήριο στην Κίνα

Εργαστήριο ισχυρίζεται πως μπορεί να σταματήσει τον κορονοϊό χωρίς εμβόλιο

Ερευνητές στην Κίνα ισχυρίζονται πως ανέπτυξαν μια θεραπεία που έχει τη δυνατότητα να σταματήσει την πανδημία. Μάλιστα, φαίνεται πως θα είναι διαθέσιμη πριν από το τέλος του έτους.

Youtube

Youtube: Ένα στα τέσσερα δημοφιλή βίντεο για τον κορονοϊό περιείχαν Fake News

Τουλάχιστον ένα στα τέσσερα δημοφιλή βίντεο στο YouTube περιέχουν παραπλανητικές πληροφορίες για την Covid-19, αποκαλύπτει νέα έρευνα της Ιατρικής Σχολής του καναδικού Πανεπιστημίου της Οτάβα.

O SARS-CoV-2 στο μικροσκόπιο.

Οι 200 μεταλλάξεις του κορονοϊού - Δεν υπήρξε παντού "ασθενής μηδέν"

Νέα δεδεμένα για την εξέλιξη του κορονοϊού από μεγάλη διεθνή έρευνα. Εντοπίστηκαν σχεδόν 200 συχνές μικρές μεταλλάξεις του και εκτιμάται ότι στις περισσότερες χώρες δεν υπήρξε μοναδικός "ασθενής μηδέν".