ΕΡΕΥΝΕΣ

Έξυπνο βραχιολάκι ανιχνεύει τον κορονοϊό πριν τα συμπτώματα - Πώς λειτουργεί

Έξυπνο βραχιολάκι ανιχνεύει τον κορονοϊό πριν τα συμπτώματα - Πώς λειτουργεί

Η ηλεκτρονική συσκευή με αισθητήρα που φοριέται στον καρπό του χεριού και μπορεί με τη βοήθεια ενός αλγόριθμου τεχνητής νοημοσύνης να "πιάσει" την Covid-19. Η σχέση του με μελέτη γονιμότητας.

Χρωμοσώματα

Ένας στους 500 άνδρες διαθέτει ένα έξτρα χρωμόσωμα Χ ή Υ - Ο κίνδυνος για την υγεία

Περίπου διπλάσιο ποσοστό από ό,τι θεωρείτο έως τώρα, έχει στο σώμα του ένα επιπρόσθετο χρωμόσωμα του φύλου Χ ή Υ. Αυξημένος ο κίνδυνος για διάφορες παθήσεις, όπως αναφέρει Βρετανική μελέτη.

Δεξαμένη νερού (φωτό αρχείου)

Αίγιο: Ηλικιωμένος βρέθηκε νεκρός μέσα σε δεξαμενή στην αυλή του σπιτιού του

Ένας ηλικιωμένος βρέθηκε νεκρός, το μεσημέρι της Παρασκευής, μέσα σε δεξαμενή νερού στην αυλή του σπιτιού του. Μια μέρα πριν, η γυναίκα του είχε δηλώσει την εξαφάνισή του.

Εμβόλιο κατά της Covid-19

Ακόμη και οι πλήρως εμβολιασμένοι μπορούν να εμφανίσουν long Covid

Τα εμβόλια κατά του κορονοϊού, φαίνεται πως παρέχουν μόνο μέτρια προστασία κατά της μακράς Covid-19. Γι' αυτό οι εμβολιασμένοι που αναρρώνουν από λοίμωξη πρέπει να συνεχίσουν να παρακολουθούν την υγεία τους.

Μετεωρίτης πέφτει στη Γη (φωτογραφία αρχείου)

Σπάνια ανακάλυψη στον μετεωρίτη Kakowa - Νέο σενάριο για το πώς ήρθε το νερό στη Γη

Έλληνας επιστήμονας μαζί με την ομάδα του ανακάλυψαν ένυδρα ορυκτά στον ιστορικό μετεωρίτη Kakowa, που έπεσε στη Γη πριν από 470 εκατομμύρια έτη. Θα μπορούσε να αποτελεί την πηγή έναρξης της ζωής στον πλανήτη μας.

Στιγμιότυπο από ΜΕΘ

Κορονοϊός: Μόλις ένας στους τέσσερις ασθενείς ανάρρωσε πλήρως ένα χρόνο μετά - Ανησυχητική έρευνα για τη long covid

Βρετανική έρευνα προειδοποιεί ότι η long covid ενδέχεται να γίνει μια νέα μακροχρόνια πάθηση. Κόπωση, μυικοί πόνοι, διαταραχές ύπνου και αναπνευστικές δυσκολίες μεταξύ των πιο συχνών συμπτωμάτων.

Στιγμιότυπο από την ομιλία του Π. Ιωαννίδη στο Delphi Forum

Π. Ιωαννίδης στο Delphi Forum: "Οι νέοι αγχώνονται για το τι νοίκι θα βρουν αύριο, όχι για τα κόμματα"

Για τα ευρήματα των ερευνών στην κοινωνία και κυρίως στους νέους, μίλησε στο Delphi Forum ο διευθυντής της aboutpeople, Πέτρος Ιωαννίδης, κάνοντας ειδική αναφορά στην πρόσφατη έρευνα του Έτερον για την GenZ.

Κακοποίηση / Ενδοοικογενειακή βία

Έρευνα: Αυξημένος ο κίνδυνος υπέρτασης για τις γυναίκες που έχουν πέσει θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης ή βίας

Σύμφωνα με μεγάλη αμερικανική επιστημονική έρευνα, περίπου 1 στις 5 γυναίκες (συνολικό δείγμα 33.127) που είχαν υποστεί σεξουαλική παρενόχληση ή βία εμφάνισαν υπέρταση.

Kissing Halftone Woman Lips On Bright Background. Vector Collage With Universal Graphic Elements, Geometric Shapes, Dotted Object For Your Design

Μπορεί το μυστικό για συναρπαστικό σεξ να απέχει απ’ αυτό που περίμενες

Υπάρχουν περισσότερα στο σεξ από περίπλοκες στάσεις και επιφωνήματα. Οι συγγραφείς μιας πρωτοποριακής μελέτης εξηγούν τι μπορεί να κάνει την επαφή μεταξύ δύο (ή και περισσοτέρων) ανθρώπων μια μοναδική εμπειρία.

Μελάνωμα

Μελάνωμα: Τεστ προβλέπει με ακρίβεια αν ο καρκίνος του δέρματος είναι πιθανό να εξαπλωθεί

Η συχνότητα του μελανώματος αυξάνεται παγκοσμίως, με περισσότερους από 96.000 ανθρώπους στις ΗΠΑ και 16.000 στη Βρετανία να διαγιγνώσκονται κάθε χρόνο με αυτόν τον επικίνδυνο καρκίνο του δέρματος.

Καρκίνος του πνεύμονα

Η απόφαση που μπορεί να βελτιώσει την κατάσταση ασθενών με καρκίνο του πνεύμονα

Επιστημονική μελέτη επιβεβαιώνει πως η διακοπή του καπνίσματος μετά τη διάγνωση τους ασθενούς με καρκίνο των πνευμόνων, μπορεί να είναι ευεργετική για την εξέλιξη της υγείας του.

Πρόοδος στα ρομπότ που θα ελέγχονται από τη σκέψη τετραπληγικών - Η συμβολή Έλληνα ερευνητή

Πρόοδος στα ρομπότ που θα ελέγχονται από τη σκέψη τετραπληγικών - Η συμβολή Έλληνα ερευνητή

Ένα βήμα πιο κοντά σε ρομπότ ελεγχόμενα από τη σκέψη ενός παράλυτου ανθρώπου, έκαναν ερευνητές στην Ελβετία με επικεφαλής έναν Έλληνα ρομποτιστή. Το επίτευγμά τους και ο τρόπος λειτουργίας του.

Εξέταση για HIV

HIV: Ενθαρρυντικά αποτελέσματα από το νέο mRNA εμβόλιο

Ενθαρρυντικά αποτελέσματα από ένα αμερικανικό πειραματικό mRNA εμβόλιο κατά του ιού HIV. Είναι ασφαλές και δημιουργεί την επιθυμητή ανοσιακή απόκριση σε επίπεδο τόσο αντισωμάτων όσο και κυττάρων.

Πολίτες της Γαλλίας με προστατευτικές μάσκες

Μετάλλαξη Όμικρον: Γιατί είναι πιο μεταδοτική και ποιος ο ρόλος του κοινού κρυολογήματος

Η παραλλαγή Όμικρον ίσως είναι πιο μεταδοτική επειδή έχει “κλέψει” γενετικό υλικό από κορονοϊό του κοινού κρυολογήματος, σύμφωνα με νέα μελέτη.