Εξαιρούνται από την εφεδρεία οι εκπαιδευτικοί

Εξαιρούνται από την εφεδρεία οι εκπαιδευτικοί

Οι εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων εξαιρούνται από την εφεδρεία, ξεκαθαρίζει το υπουργείο Παιδείας διαψεύδοντας σχετικό δημοσίευμα εφημερίδας περί ενδεχόμενης εφεδρείας εκπαιδευτικών

Με αφορμή σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας "Έθνος" πως η εφεδρεία απειλεί 20.000 εκπαιδευτικούς το υπουργείο Παιδείας έσπευσε να διαψεύσει κάτι τέτοιο.

Ειδικότερα, σχετικό με το δημοσίευμα περί ενδεχόμενης εφεδρείας εκπαιδευτικών, το υπουργείο ξεκαθαρίζει ότι μετά από κατάθεση στοιχείων για την ομαλή λειτουργία του εκπαιδευτικού συστήματος (Πρωτοβάθμια, Δευτεροβάθμια, Τριτοβάθμια Εκπαίδευση), το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε την εξαίρεση των εκπαιδευτικών από τη ρύθμιση της εφεδρείας.

Διευκρινίζει δε ότι σε ό,τι αφορά τη μισθολογική αντιμετώπιση των εκπαιδευτικών, αυτή ακολουθεί τις γενικότερες ρυθμίσεις του ενιαίου μισθολογίου.

Οι εκπαιδευτικοί, όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, ως ανήκοντες στην κατηγορία ΠΕ (Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης), έχουν ίδιες αποδοχές με όλους τους συναδέλφους τους, της ίδιας κατηγορίας, στο υπόλοιπο δημόσιο.

"Πέραν αυτού, οποιαδήποτε συζήτηση αποσκοπεί στη δημιουργία σύγχυσης και ανασφάλειας στους εκπαιδευτικούς", καταλήγει η ανακοίνωση του Υπουργείου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Στο δρόμο 20.000 εκπαιδευτικοί λόγω εφεδρείας

SHARE:

24Media Network