ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΛΑΪΚΟ ΚΟΜΜΑ

Οι Sophie In ‘t Veld και Jeroen Lenaers

Ενόχλησε η έκθεση της PEGA: Έντονες πιέσεις και "μάζεμα" από τον πρόεδρο της επιτροπής

Σε μια αμήχανη δήλωση προχώρησε ο πρόεδρος της PEGA μετά τις αντιδράσεις για την έκθεση της επιτροπής για τις υποκλοπές. Οι αναφορές για την Ελλάδα περί ύποπτων καθυστερήσεων και καταστροφή αποδείξεων.

Μητσοτάκης: Ενισχύσαμε την άμυνα και την κοινωνική συνοχή, έχουμε πρωτοφανή πολιτική αντοχή

Μητσοτάκης: Ενισχύσαμε την άμυνα και την κοινωνική συνοχή, έχουμε πρωτοφανή πολιτική αντοχή

Από την Κρήτη όπου συνεδριάζει η ΚΟ του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε την αισιοδοξία του για την πορεία της χώρας.

Πολωνοί συγκεντρώθηκαν έξω από το Συνταγματικό Δικαστήριο της χώρας

ΕΛΚ: Στον δρόμο για "Polexit" η Πολωνία μετά την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου

Έντονες οι αντιδράσεις στους κόπλους της ΕΕ μετά την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Πολωνίας περί αντισυνταγματικότητας άρθρων των Συνθηκών της ΕΕ.

Διαμαρτυρία για τις αμβλώσεις

Οι Ευρωβουλευτές της ΝΔ ψήφισαν κατά των αμβλώσεων μαζί με τους Πολωνούς

Η κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ ψήφισε στην Ευρωβουλή κατά του δικαιώματος των γυναικών στην άμβλωση, όπως αναφέρει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία Δημήτρης Παπαδημούλης.

Migrants walk past makeshift tents outside the perimeter of the overcrowded Moria refugee camp on the northeastern Aegean island of Lesbos, Greece, Wednesday, March 11, 2020. Camps on Lesbos and other islands of the eastern Aegean are already overcrowded and operating above their capacity. (AP Photo/Aggelos Barai)

Μήνυμα Βέμπερ σε Ερντογάν: Η ΕΕ δεν θα επιτρέψει εκβιασμούς στο προσφυγικό

Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα επιτρέψει να εκβιαστεί από τον Ερντογάν στο προσφυγικό, δήλωσε ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Μάνφρεντ Βέμπερ

Ο Μάνφρεντ Βέμπερ στο ευρωκοινοβούλιο τον Μάρτιο του 2020

Βέμπερ: Η Τουρκία να επιστρέψει τα Βαρώσια στους νόμιμους κατοίκους τους υπό ΟΗΕ

"Η Τουρκία πρέπει να αποφύγει ενέργειες που θα έβλαπταν τις προοπτικές για περαιτέρω διαπραγματεύσεις για την επίλυση του Κυπριακού" δήλωσε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Τηλεδιάσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Φωτό αρχείου.

Μητσοτάκης στο ΕΛΚ: Η Ελλάδα δεν θα δεχθεί παραβίαση της κυριαρχίας της

Η τουρκική προκλητικότητα ήταν ανάμεσα στα θέματα που συζητήθηκαν στην τηλεδιάσκεψη του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος με τον πρωθυπουργό να διαμηνύει οτι η Ελλάδα δεν πρόκειται να δεχθεί παραβίαση της κυριαρχίας της.

Ντόναλντ Τουσκ

ΕΛΚ: Ανέχονται ακόμα τον Ορμπαν στις τάξεις τους, σε μερικούς μήνες η απόφαση

Παρά το γεγονός ότι ο Βίκτορ Ορμπαν έχει επιβάλλει ένα είδος κοινοβουλευτικής δικτατορίας στην Ουγγαρία, στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα δεν έχουν αποφασίσει ακόμα την "έξωσή" του.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Ζάγκρεμπ.

Ενόχληση στην Αθήνα για ευρωπαϊκή υποκρισία στο προσφυγικό- μεταναστευτικό

Διπλό πρέσινγκ Μητσοτάκη σε Ευρώπη - Τουρκία στο συνέδριο του ΕΛΚ. Ο πρωθυπουργός πιέζει όλο και περισσότερο τους εταίρους να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να προχωρήσουν σε ένα ενιαίο σύστημα ασύλου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Ζάγκρεμπ.

Μητσοτάκης για προσφυγικό - μεταναστευτικό: Η κατάσταση στην Ελλάδα έχει φτάσει στα όρια της

Προτεραιότητα της νέας Κομισιόν πρέπει να είναι η ενιαία πολιτική ασύλου είπε ο πρωθυπουργός στο συνέδριο του ΕΛΚ στο Ζάγκρεμπ. Επεσήμανε πως: “Αυτή τη στιγμή δεχόμαστε 500 πρόσφυγες και μετανάστες σε ημερήσια βάση” και ζήτησε ουσιαστική αλληλεγγύη

Donald Tusk, και Emmanuel Macron

Το ΕΛΚ εκλέγει τον Τουσκ πρόεδρο και απαντά στον Μακρόν για Βόρεια Μακεδονία- Αλβανία

Στο Ζάγκρεμπ σήμερα και αύριο ο Μητσοτάκης για το συνέδριο του ΕΛΚ. Ο ανταγωνισμός για τους αντιπροέδρους. Ψήφισμα υπέρ της ένταξης των Δυτικών Βαλκανίων στην ΕΕ με γερμανική σφραγίδα και προβληματισμός για τη γαλλική πρόταση

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

Το ΕΛΚ εκλέγει νέο πρόεδρο - Σε πάνελ για την κλιματική αλλαγή ο Μητσοτάκης

Κλιματική αλλαγή, Δ.Βαλκάνια και νεολαία στο επίκεντρο του Συνεδρίου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ζάγκρεμπ όπου θα συμμετάσχει Τετάρτη και Πέμπτη ο πρωθυπουργός