Φ. Δραγούμης κατά Χρυσής Αυγής: Ντροπή να εμφανίζονται τιμητές του Ίωνα Δραγούμη αυτοί που ενστερνίζονται διδαχές του Χίτλερ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ ΤΩΝ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ. Στη φωτό ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής Φ'ιλιππος Δραγούμης. (ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ / EUROKINISSI)
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ ΤΩΝ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ. Στη φωτό ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής Φ'ιλιππος Δραγούμης. (ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Φίλιππος Δραγούμης, ανιψιός του Ίωνα Δραγούμη, με ανοιχτή του επιστολή προς τον δήμαρχο του διαμερίσματος "Ίωνα Δραγούμη" καταγγέλλει την καπήλευση της μνήμης του από την Χρυσή Αυγή

Να υπάρξει μέριμνα ώστε να μη σπιλωθεί ξανά η μνήμη του Ίωνα Δραγούμη καλεί με ανοιχτή του επιστολή ο ανιψιός του και δημοτικός σύμβουλος Αθηναίων Φίλιππος Δραγούμης.

Αιτία για το ξέσπασμά του στάθηκε εκδήλωση που πραγματοποίησε η Χρυσή Αυγή στο Βογατσικό Καστοριάς, ιδιαίτερη πατρίδα του Ίωνα Δραγούμη, με την ευκαιρία της επετείου της δολοφονίας του στις 31 Ιουλίου του 1920.

Η επιστολή του Φίλιππου Δραγούμη

"Ο Ίωνας αγωνίστηκε για την Ελλάδα. Υπήρξε πάντοτε δημοκράτης, ένας ελεύθερος άνθρωπος, ανοιχτός σε νέες ιδέες.

Γι΄ αυτόν ο ελληνικός πολιτισμός είχε μια ανοιχτή και πλατεία έννοια, που απέχει πάρα πολύ από τον φασισμό και την ξενοφοβία που πρεσβεύουν οι σημερινοί ναζί της Χρυσής Αυγής.

Είναι τουλάχιστον ντροπή άνθρωποι που ενστερνίζονται διδαχές του Χίτλερ και του ρατσισμού να εμφανίζονται ως τιμητές της μνήμης ενός ανθρώπου υπέρμαχου της δημοκρατίας και της φιλίας μεταξύ των λαών.

Η αγάπη του Ίωνα για την Ελλάδα ουδέποτε σηματοδότησε μίσος για όλους τους άλλους γειτονικούς μας λαούς. Το όραμά του υπήρξε η συνύπαρξη των λαών των Βαλκανίων και όχι η περιχαράκωση μέσω κακώς εννοούμενου εθνικισμού που οδηγεί σε τραγωδίες και ακρότητες".

SHARE:

24Media Network