Cheat meal: Τέσσερις λόγοι για να ενδίδεις στο αγαπημένο σου φαγητό

Cheat meal: Τέσσερις λόγοι για να ενδίδεις στο αγαπημένο σου φαγητό
Unsplash

Οι ειδικοί φαίνεται πως συμφωνούν στο ότι δεν πρέπει να στερούμε από τον εαυτό μας τo cheat meal.

Το cheat meal είναι αυτό το γεύμα που σκέφτεσαι επί μέρες γιατί αποτελείται από το αγαπημένο σου junk food, αναψυκτικά, γλυκά και ό,τι άλλο απολαμβάνεις αλλά ξέρεις ότι θα σου αφήσει πολλές θερμίδες.

Οι ειδικοί (οι περισσότεροι τουλάχιστον) συμφωνούν στο ότι δεν πρέπει να στερούμε από τον εαυτό μας τo cheat meal, δηλαδή τις διατροφικές λιχουδιές που μάς κάνουν ευτυχισμένους. Το μόνο πράγμα που θέλουν να έχουμε κατά νου είναι ότι δεν πρέπει να το παρακάνουμε με την ποσότητα και ότι δεν είναι μία καλή καθημερινή συνήθεια.

Αν πάντως θεωρείς ότι το cheat meal είναι αμαρτωλό και δεν θα στο επέτρεπε ποτέ μία διατροφολόγος, κάνεις μεγάλο λάθος. Η Δέσποινα Παπαδοπούλου, όχι μόνο σου δίνει το πράσινο φως για να φας την πίτσα που έχεις βάλει στο μάτι, αλλά σου εξηγεί και τους λόγους για τους οποίους πρέπει να υποκύψεις.

Τι είναι το cheat meal;

Το cheat meal όντας ένα γεύμα που παρεκκλίνει από το πλάνο διατροφής και κατεξοχήν αποτελείται από τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη και λίπη, είναι μια στρατηγική ανταμοιβής και «παραπλάνησης» του εαυτού μας.

4 λόγοι για να το δοκιμάσεις που και που

• Προκαλεί αύξηση της λεπτίνης, που συμβάλλει στην ενεργοποίηση του μεταβολισμού σου.

• Βοηθάει στην κινητοποίηση.

• Συμβάλει στη συνέπεια και διάρκεια του διατροφικού στόχου.

• Περιορίζει τη συναισθηματική υπερφαγία.

Μια έξοδος ή ένα κάλεσμα είναι μια καλή αφορμή, αρκεί να λαμβάνεις υπόψη σου το μέτρο και τη συχνότητα, καθώς διαφοροποιείται από άτομο σε άτομο, ενώ έχει αναλογική σχέση με τη σωματική υγεία και τους στόχους του.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα