Η all time classic γαριδομακαρονάδα δεν χρειάζεται τόσο κόπο και χρόνο όσο πίστευες

Η all time classic γαριδομακαρονάδα δεν χρειάζεται τόσο κόπο και χρόνο όσο πίστευες

Αν με ρωτούσαν τι μυρωδιά έχει το ελληνικό καλοκαίρι, θα απαντούσα αδιαπραγμάτευτα ότι έχει τη μυρωδιά και τη γεύση μιας γαριδομακαρονάδας σε ένα μεγάλο μπαλκόνι με φίλους μετά την παραλία.

Η ιδέα είναι απλή και το αποτέλεσμα μεγαλειώδες! Προμηθευτήκαμε από τα Lidl μαζί με τη Μάρω τα αγαπημένα μας προϊόντα Νώμα για να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Τα φλωμάρια Λήμνου, η γάμπαρη και το ούζο Μυτιλήνης έφεραν στο πιάτο μας όλο το Αιγαίο και έκαναν τη διαφορά. Στα προϊόντα «Νώμα» συναντάμε την ποιότητα, την τεχνογνωσία, την ιστορία του κάθε τόπου στη γεύση και στα αρώματα, την αυθεντικότητα και τη σοβαρότητα στην παραγωγή. Γιατί είναι αυτά τα προϊόντα που δίνουν ουσία και νόημα στην παράδοση της χώρας μας σήμερα και ανοίγουν τον δρόμο για το αύριο μιας στιβαρής παραγωγής με υψηλές διατροφικές προδιαγραφές.

Εμφανέστατα επηρεασμένες από τις εκατοντάδες εκπομπές μαγειρικής που έχουμε παρακολουθήσει προσπαθήσαμε να είμαστε οι Chefs Next Door, που θα ήθελε να έχει ο καθένας, ξεκινώντας τη δημιουργία του πιάτου μας με αριστοτεχνικές κοπές των υλικών (ή τουλάχιστον έτσι νομίζαμε) και με την καλύτερη πρώτη ύλη! Λένε άλλωστε ότι αυτό που κάνει ένα πιάτο νόστιμο είναι η διάθεσή την ώρα που το φτιάχνεις και όχι τόσο οι τεχνικές γνώσεις.

Αλλά ας μην χρονοτριβούμε! Παρακάτω θα βρείτε μία από τις 16 συνταγές του project Chefs Next Door που κάναμε εδώ στην 24MEDIA παρέα με τα Lidl.

Πάμε να δούμε τα υλικά ένα προς ένα για το πιο καλοκαιρινό πιάτο!

Υλικά

  • 500g Φλωμάρια Λήμνου, Νώμα
  • 425g Γάμπαρη Μικρή Ελληνική, Νώμα
  • 50g Ούζο Μυτιλήνης, Νώμα
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κρεμμύδι κόκκινο
  • 100g ντομάτες στον τρίφτη

Εκτέλεση

Σε δυνατή φωτιά τσιγαρίζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και μόλις αλλάξει χρώμα προσθέτουμε το πολτοποιημένο σκόρδο. Σε δεύτερο χρόνο, προσθέτουμε την γάμπαρη και περιμένουμε να τσιγαριστούν όλα τα υλικά μαζί.

Μετά από 3 λεπτά σβήνουμε με ούζο Μυτιλήνης περιμένοντας να εξατμιστεί το αλκοόλ και να δέσουν όλα τα αρώματα. Προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα και περιμένουμε να δέσει η σάλτσα ενώ ταυτόχρονα έχουμε ξεκινήσει να βράζουμε τα φλωμάρια Λήμνου.

Στη συνέχεια, μόλις είναι έτοιμα με μια λαβίδα τα προσθέτουμε μέσα στη σάλτσα με τις γαρίδες και ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά για να ομογενοποιηθούν. Διαλέγουμε ένα όμορφο πιάτο, γαρνίρουμε με φέτα και σερβίρουμε το φαγητό μας!

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα