Η διαχρονική ανοιξιάτικη “ιεροτελεστία”

Η διαχρονική ανοιξιάτικη “ιεροτελεστία”

Ο ερχομός της Άνοιξης φέρνει περισσότερες ηλιόλουστες μέρες, καλύτερη διάθεση, χρώματα και αρώματα.

Νιώθουμε μια ψυχική ανάταση και η ανυπομονησία μας να δημιουργήσουμε ανεξίτηλες αναμνήσεις ολοένα και φουντώνει. Κάθε χρόνο άλλωστε ανυπομονούμε να έρθουν οι μέρες της άνοιξης για να αναβιώσουμε τη διαχρονική ανοιξιάτικη ιεροτελεστία μας.

Kikostories


Η Άνοιξη σηματοδοτεί και την έναρξη των συναντήσεων στο μπαλκόνι, στη βεράντα ή και στον κήπο παρέα με τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Κάθε χρόνο με τις πρώτες μέρες που ο καιρός γλυκαίνει, οι προτάσεις για τα παραδοσιακά ραντεβού ξεκινάνε. Συνήθως επιλέγουμε το πιο ευρύχωρο μπαλκόνι ή την πιο ανθισμένη αυλή. Πώς απογειώνουμε ένα τέτοιο ραντεβού; Η αλήθεια είναι ότι τα ανοιξιάτικα απογεύματα από μόνα τους δημιουργούν το ιδανικό φόντο για μια εγγυημένα επιτυχημένη συνάντηση. Το μενεξεδί του ουρανού, το δροσερό αεράκι και τα αρώματα των λουλουδιών δημιουργούν το απόλυτο φόντο για να κυλήσει ευχάριστα η βραδιά οπότε δεν μένει να κάνουμε πολλά – πολλά παρά μόνο τα βασικά. Ετοιμάζουμε λοιπόν παραδοσιακούς μεζέδες από τηγανιτά θαλασσινά, σαλάτες και αλοιφές – για όσους νηστεύουν- μέχρι λεμονάτα λουκάνικα και τηγανιές κρεατικών για τους υπόλοιπους. Το παραδοσιακό ραντεβού θέλει και παραδοσιακό απόσταγμα. Δεν θα μπορούσαμε να διαλέξουμε κάτι άλλο πέρα από το Δεκαράκι Ροδίτη, το παραδοσιακό, κλασικό και «λιτό» τσίπουρο που όλοι αγαπάμε. Το Δεκαράκι Ροδίτης συνοδεύει άψογα τις στιγμές μας. Αναδεικνύει και απογειώνει κάθε τραπέζι αφού ταιριάζει ιδανικά με περισσότερα από τα μισά πιάτα της ελληνικής κουζίνας. Έτσι δίνει τη δυνατότητα να πειραματιστούμε με παραδοσιακές ελληνικές γεύσεις και να δημιουργήσουμε ένα all roditis ανοιξιάτικο dinner, γιατί ταιριάζει με όλα.

Τι είναι όμως αυτό που κάνει το Δεκαράκι Ροδίτη τόσο ξεχωριστό; Αρχικά παράγεται μόνο από τη ροζέ ποικιλία του σταφυλιού Ροδίτη Αλεπού Τυρνάβου που ξεχωρίζει για τα λεμονάτα και φρουτώδη αρώματά του. Ο αρμονικός του χαρακτήρας γίνεται αισθητός από την πρώτη γουλιά, κάτι που τον κάνει εξαιρετικό σύντροφο σε κάθε περίσταση. Έπειτα, τα αρώματα από τα στέμφυλα του Ροδίτη Αλεπού, αναδύονται μέσα από τη διαδικασία της πολλαπλής επαναπόσταξης η οποία απαιτεί χρόνο και πραγματοποιείται παραδοσιακά μέσα σε ελληνικούς, χειροποίητους, χάλκινους άμβυκες. Ο κυριότερος όμως λόγος που το Δεκαράκι Ροδίτης είναι μέσα στην καρδιά μας είναι ότι είναι το απόσταγμα που συνοδεύει κάθε ανοιξιάτικο ραντεβού καθώς απογειώνει τη στιγμή και μας προσκαλεί να θυμηθούμε αντίστοιχες διαχρονικές ανοιξιάτικες ιεροτελεστίες με τα αγαπημένα μας πρόσωπα.

Το απόγευμα σύντομα γίνεται βραδάκι…. Η ώρα περνάει ευχάριστα, συγκρίνουμε τα προηγούμενα ραντεβού μας και ψηφίζουμε για το ποιος τελικά κατάφερε να δημιουργήσει το απόλυτο allroditisdinner. Η συζήτηση αναπόφευκτα φτάνει και στα πλάνα του καλοκαιριού. Σε ποιο τσιπουράδικο θα δημιουργήσουμε φέτος αναμνήσεις παρέα με δεκαράκι Ροδίτη; Σε ποιο νησί θα χαρούμε τον ήλιο; Σε ποια παραλία θα μας βρει η αυγή; Γέλια χαρές σχέδια αρώματα και γεύσεις κατακλύζουν τη βραδιά. Στο τέλος τσουγκρίζουμε με Δεκαράκι Ροδίτη και κανονίζουμε το επόμενο ραντεβού!

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα