Κρεμοσάπουνο με συνταγή Σεφ στην Κοπεγχάγη

Κρεμοσάπουνο με συνταγή Σεφ στην Κοπεγχάγη

Η εμπειρία στο Aamans δεν τελειώνει στο τραπέζι, συνεχίζεται και στα κρεμοσάπουνα δια χειρός σεφ στις τουαλέτες

Ένας Δανός Σεφ αποφάσισε να αναλάβει, πέραν από την επιμέλεια των πιάτων που σερβίρονται στο γαστρονομικό Hot Spot της Κοπεγχάγης και τις τουαλέτες. Τι εννοούμε; Ο Άνταμ Ααμάν,   Σεφ του εστιατορίου Aamanns 1921, σκαρφίστηκε την ιδέα να επιμεληθεί δύο κρεμοσάπουνα χεριών τα οποία και τοποθετήθηκαν στις τουαλέτες του. Σε αυτά ενσωμάτωσε τα βασικά μυρωδικά και τα υλικά που λατρεύει να χρησιμοποιεί και στα πιάτα του.

Το ένα λοιπόν περιλαμβάνει λεμόνι, κέδρο, περγαμόντο και θυμάρι, ενώ οι πελάτες που θα επιλέξουν το δεύτερο αιφνφιάζονται από αρώματα λεμονιού, περγαμόντο, πορτοκαλιού και δενδρολίβανου. Ο Σεφ λοιπόν επιμελήθηκε τα κρεμοσάπουνα αυτά, όπως ακριβώς και τα πιάτα του εστιατορίου. “Μου αρέσει να ρίχνομαι σε πράγματα που δεν έχω δοκιμάσει στο παρελθόν” αναφέρει στη nytimes.

Το σκεπτικό του Δανού ήταν να δώσει μια ολοκληρωμένη εμπειρία στους πελάτες του εστιατορίου, οι οποίοι επιστρέφοντας από την τουαλέτα θα φέρουν το άρωμα των μυρωδικών που υπάρχουν και στα πιάτα τους.

Ο Σεφ άλλωστε ήταν εκείνος που έβγαλε και πάλι από την αφάνεια στη Δανία, το παραδοσιακό smorrebrod, ένα είδος “τάπας”, φρυγανισμένου ψωμιού με διάφορα υλικά, που τον έκανε διάσημο. Άλλωστε το Aamans 1921 είναι το τέταρτο εστιατόριο του Σεφ στη χώρα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα