Οι τρεις πιο νόστιμες συνταγές με αυγά, που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι

Οι τρεις πιο νόστιμες συνταγές με αυγά, που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι

Τρεις γευστικές συνταγές με αυγά, για όλες τις ώρες της μέρας.

Το αυγό. Αυτό το μικροσκοπικό αλλά τόσο θρεπτικό τρόφιμο. Σύμφωνα με τους διατροφολόγους το αυγό είναι μια φυσική υπερτροφή, μιας και είναι πλούσιο σε υψηλής αξίας πρωτεΐνες, 13 βιταμίνες, σίδηρο, ασβέστιο, φώσφορο, ακόρεστες λιπαρές ουσίες, αντιοξειδωτικές ενώσεις, καθώς και στα υπερπολύτιμα ω-3 λιπαρά οξέα.

Τα οφέλη του στην υγεία μας πολλαπλά: ενισχύει την όρασή μας και προλαμβάνει την εκφύλιση της ωχράς κηλίδας, συμβάλλει στην καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού μας συστήματος, καθώς και του εγκεφάλου και βοηθά στην αποκατάσταση του μυϊκού ιστού.

H σειρά «Νώμα» των Lidl μάς δίνει τη δυνατότητα να φέρουμε στο τραπέζι μας φρέσκα ελληνικά αυγά αχυρώνα και όχι μόνο.

Αν είστε λάτρεις των ποιοτικών προϊόντων με αγνές πρώτες ύλες, τότε η σειρά «Νώμα» θα γίνει μία από τις πιο αγαπημένες σας. Η Lidl Ελλάς ταξίδεψε στην Ελλάδα και επέλεξε τα καλύτερα από κάθε γωνιά (ή μάλλον χωριό) του τόπου μας. Από την Πελοπόννησο, την Ήπειρο και τη Θράκη, μέχρι την Κρήτη, τη Σύρο, τις Σέρρες και τη Θεσσαλονίκη, το τραπέζι μας γεμίζει με εκλεκτά τυριά, εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα, ζυμαρικά, ρύζι, όσπρια, μπαχαρικά, ακόμα και γλυκά. Η παράδοση έρχεται σπίτι μας και το μόνο που μένει είναι να μπούμε στην κουζίνα και να δημιουργήσουμε υγιεινά αλλά σούπερ γευστικά πιάτα για όλη την οικογένεια. Η λέξη «νῶμα» σημαίνει από την αρχαιότητα νόημα και ανάμνηση. Το νόημα μάς δένει με την ποιότητα και η ανάμνηση με τον τόπο. Αυτή είναι και η υπόσχεση των ελληνικών & τοπικών προϊόντων «Νώμα» και της Lidl Ελλάς απέναντι στους καταναλωτές.

Σας έχουμε όχι μία, ούτε δύο αλλά τρεις συνταγές για να απολαύσετε τόσο εσείς, όσο και τα παιδιά σας τα αυγά. Παρέα με τα Lidl μπαίνουμε στην κουζίνα του HOUSE TWENTY FOUR και σας δίνουμε κυριολεκτικά στο πιάτο τις αγαπημένες μας συνταγές.

3 συνταγές με αυγά που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι

Ομελέτα με σπαράγγια και γραβιέρα

Για το πιάτο αυτό θα χρειαστείτε:

  • 3 φρέσκα αυγά αχυρώνα Στερεάς Ελλάδας από τη σειρά «Νώμα»
  • 30 γρ. κεφαλοτύρι Μυτιλήνης «Νώμα»
  • 1 κρεμμύδι
  • 7-8 σπαράγγια
  • εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο ΠΓΕ Χανιά Κρήτης «Νώμα»
  • λίγο αλάτι και πιπέρι
  • παξιμαδάκια με χαρούπι

Εκτέλεση:

  • Πλένουμε πολύ καλά τα σπαράγγια και κόβουμε τις άκρες τους.

  • Προθερμαίνουμε ένα τηγάνι, όσο ψιλοκόβουμε ένα κρεμμύδι.

  • Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε τα σπαράγγια και το κρεμμύδι.

  • Παράλληλα χτυπάμε σε ένα μπολ 3 αυγά μαζί με λίγο αλάτι και πιπέρι.

  • Τρίβουμε 30 γρ. κεφαλοτύρι Μυτιλήνης και ρίχνουμε το τρίμμα στο μπολ με τα χτυπημένα αυγά.

  • Μόλις τα σπαράγγια πάρουν χρώμα, ρίχνουμε στο τηγάνι τα αυγά και το κουνάμε ώστε τα αυγά να καλύψουν σωστά όλα τα σπαράγγια.

  • Αφήνουμε να μαγειρευτεί σε μέτρια φωτιά, τσεκάροντας συχνά την κάτω πλευρά να μην μας καεί.

  • Γυρνάμε τη μισή ομελέτα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να ροδίσει.

  • Σερβίρουμε συνοδεία παξιμαδιών χαρουπιού.

  • Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε έξτρα γραβιέρα σε κυβάκια στο πιάτο μας.

Tip! Χτυπήστε τα αυγά ακριβώς πριν τα προσθέσετε στο τηγάνι. Για να βγει αφράτη η ομελέτα δεν πρέπει να χαθεί ο αέρας που έχει παγιδευτεί κατά το χτύπημα.

Scrambled eggs, με τοματίνια και μανιτάρια

Θα χρειαστείτε:

  • 4 φρέσκα αυγά
  • 1 κ.σ γιαούρτι πλήρες
  • 10-12 τοματίνια
  • 7-8 μανιτάρια
  • ελαιόλαδο
  • λίγο πιπέρι και ρίγανη Θεσσαλίας, «Νώμα»
  • ανθό αλατιού Μεσολογγίου «Νώμα»

Εκτέλεση

  • ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και ταυτόχρονα πλένουμε καλά τα τοματίνια

  • καθαρίζουμε τα μανιτάρια και τα κόβουμε στη μέση

  • μόλις το τηγάνι έχει πάρει θερμοκρασία ρίχνουμε τα μανιτάρια και τα τοματίνια να μαγειρευτούν σε μέτρια φωτιά

  • προσθέτουμε λίγη φρέσκια ρίγανη

  • παράλληλα σε ένα μπολ χτυπάμε τα 4 αυγά , μαζί με 1 γεμάτη κ.σ γιαούρτι και μία πρέζα αλάτι και πιπέρι

  • αφαιρούμε από τη φωτιά τα λαχανικά και τα σερβίρουμε στο πιάτο

  • σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε στο τηγάνι τα αυγά και με μια μαλακή σπάτουλα ανακατεύουμε ξεκινώντας από τις γωνίες

  • ανακατεύουμε διαρκώς για 30 δευτερόλεπτα, αφαιρούμε από τη φωτιά κι ανακατεύουμε ξανά. Επαναλαμβάνουμε για ακόμα μία φορά και αφαιρούμε από τη φωτιά μόλις πήξουν

  • προσοχή: δεν πρέπει να στεγνώσουν! Με το που πήξουν λίγο τα σερβίρουμε στο πιάτο μας

  • τελειώνουμε προσθέτοντας ρίγανη και ελάχιστο ανθό αλατιού

Τip! Το γιαούρτι βοηθά να γίνουν τα scrambled eggs σούπερ αφράτα και νόστιμα.

Τηγανητά αυγά με μπέικον

Θα χρειαστείτε

  • αυγά (εμείς χρησιμοποιήσαμε ένα, μπορείτε και δύο)
  • 4-5 φέτες μπέικον
  • ελαιόλαδο
  • λίγο αλάτι, πιπέρι και ρίγανη

Εκτέλεση:

  • σε μέτρια φωτιά, τηγανίζουμε το μπέικον μέχρι να γίνει τραγανό.
  • παράλληλα, προθερμαίνουμε το αντικολλητικό μας τηγάνι σε χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά. Με αυτόν τον τρόπο θα καταφέρουμε να ψήσουμε ομοιόμορφα το αυγό μας.
  • ρίχνουμε στο τηγάνι ελαιόλαδο , σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και το κουνάμε να πάει παντού.
  • σπάμε το αυγό και το ρίχνουμε στο τηγάνι.
  • αποσύρουμε το αυγό από το τηγάνι μετά από 1 λεπτό τηγανίσματος.
  • σερβίρουμε το αυγό συνοδεία του μπέικον,

Τip: τηρώντας τον κανόνα της σωστής προθέρμανσης και του 1 λεπτού τηγανίσματος θα πετύχετε ένα σωστά ψημένο ασπράδι και μελάτο κρόκο.


Μπείτε στο http://chefsnextdoor.oneman.gr/ για να βρείτε ακόμη περισσότερες νόστιμες συνταγές. Καλή όρεξη!

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα