Ταξίδι στην Ισπανία: τώρα είναι ακόμη πιο κοντά απ’ όσο νομίζεις

Ταξίδι στην Ισπανία: τώρα είναι ακόμη πιο κοντά απ’ όσο νομίζεις

Μπορεί ένα ταξίδι στην Ισπανία να μοιάζει σχετικά «μακρινό», ωστόσο τα καλύτερα πιάτα της ισπανικής κουζίνας «έρχονται πιο κοντά» με μια βόλτα μέχρι το πλησιέστερο κατάστημα ΑΒ

Αν υπάρχει κάτι που μας έλειψε πάρα πολύ την περίοδο της πανδημίας είναι τα ταξίδια. Οι εικόνες, οι εμπειρίες, οι μυρωδιές, οι γεύσεις. Ειδικά οι τελευταίες είναι πολλές φορές εκείνες που αποτελούν τη μεγαλύτερη αφορμή για ένα ταξίδι. Η επίσκεψη σε μια χώρα που φημίζεται για την ιδιαίτερη κουζίνα της, πόσο μάλλον για τα παραδοσιακά της πιάτα, μπορεί να σταθεί ικανή για να σε πείσει, να επιστρέψεις ξανά και ξανά.

Όπως στην Ισπανία, για παράδειγμα. Όσες φορές κι αν πας σε αυτή τη χώρα της Ιβηρικής χερσονήσου, το γαστρονομικό ταξίδι, είναι «γενναιόδωρο», «απλόχερο» και πολύ διαφορετικό. Σαν να το ζεις, για πρώτη φορά. Είναι τόσα τα μέρη, άλλωστε, που μπορείς να επισκεφτείς και να δοκιμάσεις πεντανόστιμες ντόπιες συνταγές, από το Βορρά, στη Χώρα των Βάσκων, μέχρι το Νότο, στην Ανδαλουσία, που όποια και αν επιλέξεις, θα σε ανταμείψει σίγουρα γευστικά!

Studio On | Stelios Tzetzias

Φέτος, όμως, μιας και για πολλούς από εμάς το ταξίδι στην Ισπανία μοιάζει «όνειρο μακρινό» λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που επικρατούν, η ΑΒ αποφάσισε να μας φέρει πιο κοντά στην ισπανική κουζίνα μέσω των Έτοιμων Γευμάτων
ΑΒ you’ ll love #WorldCuisines. Από τις 13 Μαΐου μέχρι και τις 19 Ιουνίου, με μια απλή βόλτα στα καταστήματα ΑΒ που θα βρεις εδώ, ή με επιλογή της online παραγγελίας μέσω του AB Eshop, μπορείς να απολαύσεις τα πιο χαρακτηριστικά πιάτα της Ισπανίας, φτιαγμένα με αγάπη και τα πιο ποιοτικά υλικά, και φυσικά με τις επιτυχημένες συνταγές του Άκη Πετρετζίκη, τα οποία και υπογράφει, έτσι, για να νιώσεις κάτι από την σπανιόλικη αύρα.

Ποια είναι, όμως, τα πιάτα που έχει επιμεληθεί ο γνωστός σεφ για να μας ταξιδέψει στην Ισπανία; Φυσικά, η γνωστή σε όλους μας και πολύ αγαπημένη Paella, που αποτελεί και το πιο εμβληματικό της πιάτο! Μια άλλη πεντανόστιμη επιλογή είναι τα Albondigas με Patatas bravas και σάλτσα Aioli. Αν δεν έχεις δοκιμάσει αυτά τα ισπανικά κεφτεδάκια, με τις ιδιαίτερες πατάτες που τα συνοδεύουν, δεν ξέρεις τι χάνεις.

Για τους λάτρεις του ψαριού υπάρχει η αγαπημένη συνταγή των Βάσκων, ο βακαλάος Al Pil Pil, μαγειρεμένος μέσα σε ελαιόλαδο, σκόρδο και ζωμό ψαριών.

Η σούπα Gazpacho, η πιο διάσημη τοματόσουπα του κόσμου, η οποία απολαμβάνεται κυρίως κρύα στην Ανδαλουσία και αποτελεί μια light επιλογή για το βράδυ, όπως και η κλασσική ισπανική Tortilla, η οποία είναι ουσιαστικά ομελέτα με αυγά, πατάτες και κρεμμύδι. Στην Ισπανία την βρίσκεις σχεδόν παντού και μπορείς να την απολαύσεις ακόμη και ως σνακ κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Στα ράφια των ΑΒ και στο AB Eshop, θα βρεις, επίσης, το αγαπημένο κοτόπουλο Al Ajillo, καθώς και το πιο διαδεδομένο ισπανικό σάντουιτς γεμισμένο με το διάσημο αλλαντικό φυσικής ωρίμασης Jamon Serrano, σκληρό τυρί και Pesto λιαστής ντομάτας.

Studio On | Stelios Tzetzias

Τώρα αν όλα τα παραπάνω επιλέξεις να τα συνοδεύσεις και με μία φρουτένια Sangria ή μια δροσερή μπύρα Estrella Damm Indedit, ανεβάζεις την ισπανική γαστρονομική εμπειρία σε άλλο level.

Τι άλλο να πεις πέρα από ένα “Gracias” στην ΑΒ που μας φέρνει πιο κοντά στις υπέροχες γεύσεις της Ισπανίας;

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα