Τσικνοπέμπτη: Τα ιδανικά συνοδευτικά – Τι θα πιεις

Διαβάζεται σε 2'
Γεύμα
Γεύμα iStock

Οι απαραίτητες γαρνιτούρες για το τραπέζι της Τσικνοπέμπτης και τα κατάλληλα ποτά για να συνοδεύσετε το γεύμα σας.

Το κρέας έχει φυσικά πρωταγωνιστικό ρόλο στο τραπέζι της Τσικνοπέμπτης. Ωστόσο εξίσου σημαντικά είναι τα συνοδευτικά και τα ποτά που θα πλαισιώσουν το γεύμα της σημερινής ημέρας.

Με τι να συνοδεύσεις το κρέας

Από τις σος και τις σάλτσες μέχρι τις «γαρνιτούρες» είναι σημαντικό να δώσεις βάση και στα εκτός κρέατος. Όπως επισημαίνει το Oneman, τζατζίκι και τυροκαυτερή έχουν την τιμητική τους στο τραπέζι, ειδικά αν υπάρχουν παϊδάκια στο μενού, αλλά μπορείς να κινηθείς και σε άλλα μονοπάτια.

Ένα γουακαμόλε θα δώσει τη δροσιά που επιθυμείς, μία Piccalilli ταιριάζει ιδανικά με λουκάνικα, ενώ η Chimichurri που μοιάζει με τη salsa verde – αλλά έχει περισσότερη ένταση, ταιριάζει τέλεια με μοσχαρίσιο steak.

Αν θέλεις να ανεβάσεις επίπεδο, τότε δεν έχεις παρά να δώσεις ψήφο εμπιστοσύνης σε μία Béarnaise. Και κάπου εδώ μπαίνουν οι τηγανητές πατάτες. Mashed potatoes, μία δροσερή πατατοσαλάτα ή πατάτες baby σοταρισμένες με βούτυρο και θυμάρι, αποτελούν επίσης καλές επιλογές.

Τι να πιείς

Φυσικά και ταιριάζει το κρασί με το κρέας. Το Ξινόμαυρο Old Roots 2017 του κτήματος Τάτση αποτελεί μία καλή επιλογή για την Τσικνοπέμπτη. Οι αδερφοί Τάτση καλλιεργούν το Ξινόμαυρο εφαρμόζοντας βιοδυναμικές μεθόδους στο μοναδικό terroir της περιοχής της Γερακώνας Γουμένισσας, σε ένα από τα πρώτα αμπέλια της μετά-φυλλοξηρικής εποχής.

Στο Blame the Sun θα βρεις την μπύρα που φέρει το brand name του taproom αλλά και ποικιλία από ψαγμένες ετικέτες. Επίσης, στα ράφια του καταστήματος, φιγουράρουν ιδιαίτερες σάλτσες και σος που – μάντεψε – ταιριάζουν ιδανικά σε ένα BBQ.

Τα κλασικά cocktails μπορούν να συνδυαστούν ιδανικά με ένα steak. Το Old Fashioned είναι ένα από τα πιο γνωστά και αγαπημένα classics και τυχαίνει να συνδυάζεται υπέροχα με μία μπριζόλα. Το Whiskey Sour συνδυάζεται επίσης εξαιρετικά με τις πλούσιες, βαθιές γεύσεις κάθε steak.

Αν πάλι, επιθυμείς μία πιο bold επιλογή (κι αν το γεύμα σου περιλαμβάνει burger, για το οποίο έχουμε την τέλεια συνταγή), το Bloody Mary είναι το ποτό σου. Φρόντισε όμως να μην το παρακάνεις με το ταμπάσκο, για να μην καλύψει τη γεύση του κρέατος καθώς πίνεις και τρως.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα