ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Εφορία (φωτογραφία αρχείου)

Φορολογικές δηλώσεις: Τι να προσέξετε για να αποφύγετε επιβαρύνσεις

Τριάντα ερωταπαντήσεις από την ΑΑΔΕ για τη σωστή συμπλήρωση της φορολογικής δήλωσης προκειμένου να μην προκύψουν περιπέτειες. Για το 75% των εκκαθαριστικών δεν προκύπτει επιπλέον φόρος.

Φορολογικές δηλώσεις

Επιστροφή φόρου με "ένα κλικ" - Τι δείχνουν οι πρώτες δηλώσεις

Την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών βάζει στη πρώτη γραμμή προτεραιότητας η ΑΑΔΕ με στόχο τη βελτιστοποίηση της εξυπηρέτησης του πολίτη.Πάντως φέτος για σχεδόν για το 75% των δηλώσεων που έχουν υποβληθεί μέχρι τώρα δεν προκύπτει κανένας φόρος.

Φορολογικές δηλώσεις

Φορολογικές δηλώσεις: Πώς θα αποφύγετε τον επιπλέον φόρο και θα "κλειδώσετε" επιδοτήσεις για το ρεύμα φοιτητών

Με ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να συμπληρώσουν φέτος οι φορολογούμενοι τις δηλώσεις τους καθώς ισχύουν μια σειρά από αλλαγές και έτσι λάθη και παραλείψεις μπορεί να οδηγήσουν σε περισσότερο φόρο.

Φορολογικές δηλώσεις

Φορολογικές δηλώσεις: Τον Μάρτιο ξεκινά η υποβολή τους - Σε 8 δόσεις η πληρωμή φόρου εισοδήματος

Νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά ξεκινά η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων για τα εισοδήματα του 2021. Από τον Ιούλιο και σε 8 δόσεις η πληρωμή του φόρου εισοδήματος.

Φορολογικές δηλώσεις

Φόρος εισοδήματος: Νωρίτερα φέτος οι δηλώσεις αλλά και με περισσότερες δόσεις

Πιθανότατα ως τα τέλη Μαρτίου εκτιμάται ότι θα ανοίξει η διαδικασία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, ώστε να ξεκινήσει πιο νωρίς και η πληρωμή του φόρου εισοδήματος, που με βάση το πλάνο του υπουργείου Οικονομικών θα γίνει με μεγαλύτερο αριθμό δόσεων.

Συνταξιούχος στο ΑΤΜ

Πρόστιμο 100 ευρώ άνω των 60: Ο νέος "λογαριασμός" της εφορίας και τα απόνερα

Τα νέα πρόστιμα που θα επιβάλλονται από 16 Ιανουαρίου στους ανεμβολίαστους πολίτες άνω των 60, αναμένεται να "φουσκώσουν" το λογαριασμό της εφορίας για πολλούς και αναπόφευκτα σε περιπτώσεις αδυναμίας πληρωμών να φέρουν και νέα ληξιπρόθεσμα.

POS

Τι θα ισχύσει φέτος για τεκμήρια και ηλεκτρονικές αποδείξεις

Στις δηλώσεις για τα εισοδήματα  του 2020, τα τεκμήρια διαβίωσης και το μέτρο των ηλεκτρονικών αποδείξεων δεν ίσχυσαν για όσους επλήγησαν από την πανδημία. Με την αύξηση των ηλεκτρονικών συναλλαγών, οι εξαιρέσεις αυτές θα καταργηθούν.

Πολίτες στην Αθήνα

Φορολογικές δηλώσεις: Πόσο λιγότερο φόρο θα πληρώσουμε σε σχέση με πέρυσι

Κατά 382.294 λιγότεροι ήταν φέτος όσοι έλαβαν "μπιλιετάκι" για πληρωμή φόρου. Μειωμένοι κατά 15% οι φόροι κατά μέσο όρο λόγω της πτώσης των εισοδημάτων το 2020 και της εφαρμογής υψηλότερων αφορολογήτων ορίων και χαμηλότερων φορολογικών συντελεστών.

Φορολογικές δηλώσεις 2021: Παράταση για την υποβολή τους μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου

Φορολογικές δηλώσεις 2021: Παράταση για την υποβολή τους μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου

Την απόφαση για παράταση της προθεσμίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου υπέγραψε σήμερα ο υφυπουργός Οικονομικών, κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος.

Φορολογικές δηλώσεις 2021 - Παράταση: Πότε "σφυρίζεται" η λήξη, τι γίνεται με τις πληρωμές

Φορολογικές δηλώσεις 2021 - Παράταση: Πότε "σφυρίζεται" η λήξη, τι γίνεται με τις πληρωμές

Δε θα επηρεάσει τις προθεσμίες για τις καταβολές των δόσεων φόρου η μικρή παράταση που είναι στα "σκαριά" για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων που, κατά πληροφορίες, αναμένεται να ανακοινώσει το Υπ. Οικονομικών.

Επιχειρήσεις

Ποια κορονοχρέη υπάγονται στη ρύθμιση των 72 δόσεων - Η διαδικασία

Το ελάχιστο ποσό μηνιαίας δόσης ρύθμισης για τα κορονοχρέη, δεν μπορεί να είναι κατώτερο από τριάντα ευρώ για ρυθμίσεις οφειλών συνολικού ύψους έως 1.000 ευρώ και δεν μπορεί να είναι κατώτερο από πενήντα ευρώ για ρυθμίσεις οφειλών συνολικού ύψους άνω των 1.000 ευρώ.

Φωτιά στην Εύβοια

Κλειδί το Ε9 για τις αποζημιώσεις – Πότε γίνονται οι πρώτες καταβολές

Με βάση τις δηλώσεις Ε9, δηλαδή τα δηλωμένα από τον πολίτη περιουσιακά στοιχεία θα καταβληθούν οι αποζημιώσεις μετά και τις σχετικές δηλώσεις των πληγέντων. Μόλις τελειώσει η διαδικασία, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Χρήστος Σταϊκούρας από τις αρμόδιες υπηρεσίες, τότε εάν δεν υπάρχει δήλωση ή το ποσό της αποζημίωσης βγαίνει μικρότερο, θα υπάρχει από αχρεωστήτως καταβληθέντα για αυτούς τους πολίτες.

Φορολογικές δηλώσεις: Η παράταση φέρνει "μποτιλιάρισμα" πληρωμών ΕΝΦΙΑ  - Το χρονοδιάγραμμα

Φορολογικές δηλώσεις: Η παράταση φέρνει "μποτιλιάρισμα" πληρωμών ΕΝΦΙΑ - Το χρονοδιάγραμμα

Η παράταση στις υποβολές των φορολογικών δηλώσεων και η συνακόλουθη  καθυστέρηση στην εκκαθάριση του φόρου εισοδήματος «φορτώνει» με πληρωμές το φθινόπωρο για πολλούς φορολογούμενους που από το Σεπτέμβρη καλούνται να καταβάλλουν και τις δόσεις του ΕΝΦΙΑ.

Φορολογικές δηλώσεις

Φορολογικές δηλώσεις: Χωρίς φόρο 7 στα 10 εκκαθαριστικά – "Σπαζοκεφαλιά" η διασφάλιση εσόδων από τον φόρο εισοδήματος

Τα μειωμένα εισοδήματα που είχαν πολλοί φέτος λόγω ύφεσης αναμένεται να επηρεάσουν και τα έσοδα από το φόρο εισοδήματος. Ήδη μέχρι τώρα από τις εκκαθαρίσεις των δηλώσεων επτά στους δέκα φορολογούμενους δε θα καταβάλουν τον οβολό τους στο κρατικό ταμείο.

Με χαμηλό ρυθμό η ροή των φορολογικών δηλώσεων –Στο "περίμενε" για τις βεβαιώσεις όσοι ήταν σε αναστολή

Με χαμηλό ρυθμό η ροή των φορολογικών δηλώσεων –Στο "περίμενε" για τις βεβαιώσεις όσοι ήταν σε αναστολή

Πάνω από 1,5 εκατομμύρια νοικοκυριά μέλη των οποίων βρέθηκαν σε καθεστώς αναστολής εργασίας το 2020 κι έλαβαν για μήνες αποζημίωση ειδικού σκοπού, δεν μπορούν να υποβάλουν τη φορολογική τους δήλωση.

Φορολογικές δηλώσεις

"Γιαβάς – γιαβάς" η κατάθεση των φορολογικών δηλώσεων - Τελευταίος μήνας για την πληρωμή φόρου με έκπτωση 3%

Τα προβλήματα με το Ε1 και τις καταγραφές βεβαιώσεων για τις αναστολές μισθωτών, επιδόματα κτλ αλλά και στις δηλώσεις των ιδιοκτητών ακινήτων είναι από τους λόγους για την αργή κατάθεση των δηλώσεων μέχρι τώρα.

Ακίνητα στη Αθήνα

Ενοίκια: Τι έρχεται για "κουρέματα" και αποζημιώσεις ενοικίων

Σειρά εκκρεμοτήτων καλείται να διευθετήσει τις επόμενες μέρες το Υπουργείο Οικονομικών σε σχέση με τις εκκρεμούσες καταβολές αποζημιώσεων ενοικίων σε ιδιοκτήτες αλλά και να ρυθμίσει το νομικό πλαίσιο για τα "κουρέματα" του Ιούνη.

Άνοιξε το Taxisnet για τις φορολογικές δηλώσεις

Άνοιξε το Taxisnet για τις φορολογικές δηλώσεις

Από την εφαρμογή οι φορολογούμενοι μπορούν να υποβάλουν την αρχική εμπρόθεσμη ή εκπρόθεσμη δήλωση φορολογίας εισοδήματος για τα φορολογικά έτη 2015 και μετά ή την τροποποιητική δήλωση φορολογίας εισοδήματος για τα ίδια έτη.

Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας

Σταϊκούρας: Ανοίγει το Taxisnet για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Την Παρασκευή ή την Δευτέρα θα ανοίξει η πλατφόρμα για την εκδήλωση ενδιαφέροντος για τις πάγιες δαπάνες επιχειρήσεων, ενώ θέμα ωρών είναι η εκκίνηση για τις φορολογικές δηλώσεις σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Υπουργός Οικονομικών.

POS

Φορολογικές δηλώσεις: Οι φετινές απαλλαγές και εκπτώσεις για τις e–αποδείξεις - Τι πρέπει να ξέρετε

Ποιες "κατηγορίες πολιτών" απαλλάσσονται για φέτος από την υποχρέωση συγκέντρωσης ηλεκτρονικών αποδείξεων και ποιοι εάν δεν συγκεντρώσουν τις απαιτούμενες e-δαπάνες αντιμετωπίζουν "ποινές".

Ο Χρήστος Σταϊκούρας

Σταϊκούρας: Σε δυο εβδομάδες η πλατφόρμα για δηλώσεις - Τι προβλέπεται για τον ΕΝΦΙΑ

Στην πραγματική οικονομία κατευθύνονται τα ποσά που η χώρα λαμβάνει από τις αγορές σημείωσε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας, που ανήγγειλε μέτρα 3 δισεκ για το επόμενο διάστημα και δεσμεύτηκε ότι από το 2022 δε θα προχωρήσει σε μέτρα λιτότητας

Τέλος χρόνου για το "φορολογικό διαζύγιο" του 2021

Τέλος χρόνου για το "φορολογικό διαζύγιο" του 2021

Στις χωριστές δηλώσεις φόρου εισοδήματος συζύγων δεν υφίσταται η έννοια του οικογενειακού εισοδήματος για την κάλυψη των επιμέρους τεκμηρίων καθενός εκ των συζύγων, καθώς τα τεκμήρια διαβίωσης και απόκτησης βαρύνουν τον κάθε σύζυγο ατομικά.

Ουρά σε εφορία

Πώς θα στηθεί η "ομπρέλα" προστασίας από τεκμήρια και πέναλτι για τις e – αποδείξεις

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) εξετάζει πώς θα γίνει πιο εύκολα και αξιόπιστα η καταγραφή, όσων θα ενταχθούν στην περίμετρο προστασίας για τα τεκμήρια και τις ηλεκτρονικές αποδείξεις.

Ο Χρήστος Σταϊκούρας

Φορολογικές δηλώσεις 2021: Το χρονοδιάγραμμα, οι εκπτώσεις και οι δόσεις - Τι γίνεται με τεκμήρια και ηλεκτρονικές αποδείξεις

Έκπτωση 3% θα έχουν όσοι πληρώσουν εφάπαξ φέτος το φόρο εισοδήματος μέχρι το τέλος Ιουλίου. Οι δόσεις και φέτος θα είναι 8, ενώ όσοι τον Αύγουστο καταθέσουν την δήλωση, δε θα θεωρηθούν εκπρόθεσμοι αλλά θα πρέπει να δώσουν δυο δόσεις φόρου.

Εκκαθάριση φορολογικών δηλώσεων - φωτογραφία αρχείου

Φορολογικές δηλώσεις 2021: Το χρονοδιάγραμμα, οι δόσεις εξόφλησης και οι εκκρεμότητες

Η προθεσμία της 30ης Ιουνίου που ορίζει ο νόμος για την υποβολή των δηλώσεων φαίνεται και για φέτος να πηγαίνει για το τέλος Ιούλιου. Να σημειωθεί ότι πέρυσι παρέμεινε ανοιχτή και τον Αύγουστο και οι δηλώσεις που υποβλήθηκαν θεωρούνταν εμπρόθεσμες.

Κόσμος στην παραλία του Φλοίσβου

Αντίστροφη μέτρηση για το άνοιγμα της πλατφόρμας κατάθεσης φορολογικών δηλώσεων

Οι ανακοινώσεις για τη διαδικασία κατάθεσης των φορολογικών δηλώσεων αναμένονται άμεσα τις επόμενες μέρες καθώς τα περιθώρια στενεύουν και η πλατφόρμα του taxisnet θα πρέπει να ανοίξει μέσα στον Απρίλιο.

Φορολογικές δηλώσεις

Τον Απρίλιο βγαίνει το "αριθμητήριο" των δηλώσεων - Τι ισχύει με ΕΝΦΙΑ και επιστροφές φόρων

Τον Απρίλιο ανοίγει το Taxisnet για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων. "Η ώρα της αλήθειας" για εκπτώσεις ΕΝΦΙΑ, επιστροφές φόρων, εισφορά αλληλεγγύης και κοινωνικά επιδόματα.