news 24/7

ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Στιγμιότυπα από την καθημερινότητα στην Αθήνα

Κοινοτικοί πόροι και φόροι έσωσαν τα έσοδα του κράτους

Παρά την αύξηση του πρωτογενούς ελλείμματος στα 5,4 δις ευρώ για το οκτάμηνο Ιανουαρίου τα δημόσια έσοδα πήγαν καλύτερα από ότι αναμενόταν με μήνα καμπής τον Αύγουστο στον οποίο είχαμε μαζικές εισροές κοινοτικών πόρων.

Στιγμιότυπα από το κέντρο της Αθήνας

Διπλό κέρδος για επαγγελματίες από εισφορά αλληλεγγύης και νέα κλίμακα το 2021

Τι θα ισχύσει για περίπου 250 χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους και ελευθέρους επαγγελματίες οι οποίοι δηλώνουν στην εφορία εισόδημα πάνω από τα 12.000 ευρώ από επιχειρηματική δραστηριότητα και άλλες πηγές.

Φορολογικές δηλώσεις: Θέμα ημέρων η παράταση για τους ''καθυστερημένους''

Φορολογικές δηλώσεις: Θέμα ημέρων η παράταση για τους ''καθυστερημένους''

Το υπουργείο Οικονομικών δέχεται καθημερινά αιτήματα για νέα παράταση στην προθεσμία που λήγει στις 29 του μήνα στην μεγάλη πλειοψηφία τους από λογιστές και μη μισθωτούς.

Σπίτια στην Αθήνα

Έρχεται παράταση στις φορολογικές δηλώσεις - Μέχρι 8 δόσεις ο φόρος εισοδήματος

O αριθμός των δηλώσεων που απομένουν να υποβληθούν θα χρειαστεί περισσότερο χρόνο αν δεν θέλει το ΥΠΟΙΚ να αρχίσει να μοιράζει πρόστιμα. Τι δείχνουν τα στοιχεία.

Φορολογικές δηλώσεις

Φορολογικές δηλώσεις: Λύση στο τεχνικό ζήτημα της πίστωσης φόρου αλλοδαπής έναντι εισφοράς αλληλεγγύης

Υπάρχει η δυνατότητα πίστωσης έναντι της εισφοράς αλληλεγγύης του υπερβάλλοντος φόρου που κατεβλήθη στην αλλοδαπή σε σχέση με τον αναλογούντα ελληνικό φόρο. Αναλυτικά οι προϋποθέσεις.

Εργαζόμενοι

Προσοχή στις βεβαιώσεις αποδοχών: Τα λάθη κρύβουν πρόσθετο φόρο και πρόστιμα

Μπορεί η υποβολή καταστάσεων αποδοχών για μισθωτούς και μη μισθωτούς να γίνεται με ευθύνη του εργοδότη, αλλά και ο εργαζόμενος θα πρέπει να ελέγξει τα ποσά καθώς τα λάθη ακούσια ή εκούσια, μπορούν να φέρουν πρόσθετο φόρο.

Συνωστισμός στα ταμεία της ΔΟΥ Τρικάλων

Φορολογικές δηλώσεις 2019: Σήμερα η τελευταία ημέρα υποβολής - Ποια τα πρόστιμα

Όσοι φορολογούμενοι που δεν έχουν υποβάλλει τη δήλωσή τους, θα πρέπει να σπεύσουν για να αποφύγουν το πρόστιμο που προβλέπει ο νόμος και το οποίο κυμαίνεται από 100 έως και 500 ευρώ ανάλογα με την κατηγορία της δήλωσης.

Δημόσιος Τομέας, στιγμιότυπο από Εφορία

"Βήμα ταχύ" η εφορία: Μάρτιο οι δηλώσεις, Ιούλιο ο ΕΝΦΙΑ

Ήδη η ΑΑΔΕ έχει δώσει στην δημοσιότητα τα ηλεκτρονικά έντυπα της δήλωσης (Ε1, Ε2, Ε3) και πλέον εργάζεται πυρετωδώς για να ανοίξει μέσα στον Μάρτιο και την εφαρμογή για την υποβολή των δηλώσεων για τα εισοδήματα του 2018,

Φωτό αρχείου: Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων

Φορολογικές δηλώσεις: Ο "μαγικός" κωδικός 781

Ο κωδικός της φορολογικής δήλωσης που καλύπτει τεκμήρια, δεν επιβαρύνεται με φόρο εισοδήματος και εξαιρείται της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης. Αναλυτικές οδηγίες για την ορθή συμπλήρωσή του.

Δημόσιος Τομέας, στιγμιότυπο από Εφορία

Αυτό είναι το νέο Ε1: Σε τρεις δόσεις ο φόρος - Χωριστά εκκαθαριστικά για τους συζύγους

Δύο διαφορετικά εκκαθαριστικά θα λάβουν φέτος οι σύζυγοι, είτε κάνουν κοινή είτε κάνουν χωριστή δήλωση, σύμφωνα με την απόφαση της ΑΑΔΕ για το Ε1 του 2018 που δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ.

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΕΚΑΘΑΡΙΣΗ ΦΩΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ

Live Chat για τη φορολογία εισοδήματος και το Ε1

Παγίδες, μυστικά και οδηγίες για τη φορολογία εισοδήματος και την συμπλήρωση του Ε1. Ο φοροτεχνικός Βαγγέλης Αμπελιώτης θα απαντήσει στις δικές ερωτήσεις. Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018 από τις 13:30 μέχρι τις 14:30 στο News247.gr

Φωτογραφία αρχείου

Φορολογικές δηλώσεις: Πώς μπορείτε να αποφύγετε την παγίδα φόρου των τεκμηρίων

Παγίδες φόρου κρύβουν και φέτος τα τεκμήρια διαβίωσης των φορολογικών δηλώσεων για το 2017 αλλά -ευτυχώς- υπάρχουν λύσεις με τις οποίες κάποιος μπορεί να τις αποφύγει