-->

ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Στιγμιότυπα από ΙΖ

Φορολογικές δηλώσεις: Πώς διαμορφώνεται ο "λογαριασμός" - Το πλαίσιο για συμψηφισμούς κι επιστροφές

Οφειλές από το φόρο εισοδήματος θα συμψηφίζονται κατά προτεραιότητα με δικαιώματα επιστροφής από άλλους φόρους, που υπάρχουν ή θα γεννηθούν μέχρι τις 31.7.2023.

Φορολογικές δηλώσεις

Φορολογικές δηλώσεις: Οδηγός για τους νέους κωδικούς και τα "κλειδιά" για την έκπτωση φόρου

Οι φορολογούμενοι να είναι προσεκτικοί στη συμπλήρωση των φορολογικών δηλώσεων ώστε να αποφύγουν επιβαρύνσεις και έξτρα χρεώσεις φόρων, αλλά και να “κλειδώσουν” εκπτώσεις φόρου.

Φορολογικές δηλώσεις: Ανοίγει το TAXIS - Τα "SOS" του Ε1 για εκπτώσεις φόρου

Φορολογικές δηλώσεις: Ανοίγει το TAXIS - Τα "SOS" του Ε1 για εκπτώσεις φόρου

Αντίστροφη μέτρηση για την υποβολή των φετινών φορολογικών δηλώσεων μέσω της ηλεκτρονικής πύλης της ΑΑΔΕ. Ο φόρος θα πρέπει να αποπληρωθεί σε 8 ίσες μηνιαίες δόσεις. Πότε θα είναι η πρώτη.

Οι τέσσερεις δράσεις ψηφιακού μετασχηματισμού της φορολογικής διοίκησης για το 2023

Οι τέσσερεις δράσεις ψηφιακού μετασχηματισμού της φορολογικής διοίκησης για το 2023

Τη θέσπιση φορολογικών κινήτρων για την επέκταση της χρήσης των ηλεκτρονικών συναλλαγών, η οποία έχει αυξηθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια προωθεί η φορολογική διοίκηση.

Γονικές παροχές

Γονικές παροχές: Πότε χάνεται το αφορολόγητο των 800.000 ευρώ - Οδικός χάρτης για τους φορολογουμένους

Διευκρινίσεις δίνει η ΑΑΔΕ για τους δικαιούχους και τα κριτήρια για το αφορολόγητο των 800.000 ευρώ στις γονικές παροχές, ενώ περιγράφει το πότε χάνεται το όλο δικαίωμα.

Σταϊκούρας: Δεν θα δοθεί παράταση για τις φορολογικές δηλώσεις

Σταϊκούρας: Δεν θα δοθεί παράταση για τις φορολογικές δηλώσεις

Απέκελεισε ο υπουργός Οικονομικών το ενδεχόμενο να δοθεί παράταση στην προθεσμία υποβολής φορολογικών δηλώσεων που λήγει σήμερα. Τι είπε για τα τεχνικά προβλήματα που υπάρχουν για τα Νομικά Πρόσωπα.

Εφορία

Φορολογικές δηλώσεις: Παράταση της προθεσμίας υποβολής έως τις 30 Αυγούστου 2022

Νέα παράταση της προθεσμίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων ανακοίνωσε το Υπ. Οικονομικών, ενώ οι δύο πρώτες μηνιαίες δόσεις (Ιουλίου και Αυγούστου) του οφειλόμενου φόρου θα πρέπει να καταβληθούν μέχρι τις 31 Αυγούστου 2022.

Εφορία (φωτογραφία αρχείου)

Φορολογικές δηλώσεις: Τι να προσέξετε για να αποφύγετε επιβαρύνσεις

Τριάντα ερωταπαντήσεις από την ΑΑΔΕ για τη σωστή συμπλήρωση της φορολογικής δήλωσης προκειμένου να μην προκύψουν περιπέτειες. Για το 75% των εκκαθαριστικών δεν προκύπτει επιπλέον φόρος.

Φορολογικές δηλώσεις

Επιστροφή φόρου με "ένα κλικ" - Τι δείχνουν οι πρώτες δηλώσεις

Την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών βάζει στη πρώτη γραμμή προτεραιότητας η ΑΑΔΕ με στόχο τη βελτιστοποίηση της εξυπηρέτησης του πολίτη.Πάντως φέτος για σχεδόν για το 75% των δηλώσεων που έχουν υποβληθεί μέχρι τώρα δεν προκύπτει κανένας φόρος.

Φορολογικές δηλώσεις

Φορολογικές δηλώσεις: Πώς θα αποφύγετε τον επιπλέον φόρο και θα "κλειδώσετε" επιδοτήσεις για το ρεύμα φοιτητών

Με ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να συμπληρώσουν φέτος οι φορολογούμενοι τις δηλώσεις τους καθώς ισχύουν μια σειρά από αλλαγές και έτσι λάθη και παραλείψεις μπορεί να οδηγήσουν σε περισσότερο φόρο.

Φορολογικές δηλώσεις

Φορολογικές δηλώσεις: Τον Μάρτιο ξεκινά η υποβολή τους - Σε 8 δόσεις η πληρωμή φόρου εισοδήματος

Νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά ξεκινά η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων για τα εισοδήματα του 2021. Από τον Ιούλιο και σε 8 δόσεις η πληρωμή του φόρου εισοδήματος.

Φορολογικές δηλώσεις

Φόρος εισοδήματος: Νωρίτερα φέτος οι δηλώσεις αλλά και με περισσότερες δόσεις

Πιθανότατα ως τα τέλη Μαρτίου εκτιμάται ότι θα ανοίξει η διαδικασία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, ώστε να ξεκινήσει πιο νωρίς και η πληρωμή του φόρου εισοδήματος, που με βάση το πλάνο του υπουργείου Οικονομικών θα γίνει με μεγαλύτερο αριθμό δόσεων.

Συνταξιούχος στο ΑΤΜ

Πρόστιμο 100 ευρώ άνω των 60: Ο νέος "λογαριασμός" της εφορίας και τα απόνερα

Τα νέα πρόστιμα που θα επιβάλλονται από 16 Ιανουαρίου στους ανεμβολίαστους πολίτες άνω των 60, αναμένεται να "φουσκώσουν" το λογαριασμό της εφορίας για πολλούς και αναπόφευκτα σε περιπτώσεις αδυναμίας πληρωμών να φέρουν και νέα ληξιπρόθεσμα.

POS

Τι θα ισχύσει φέτος για τεκμήρια και ηλεκτρονικές αποδείξεις

Στις δηλώσεις για τα εισοδήματα  του 2020, τα τεκμήρια διαβίωσης και το μέτρο των ηλεκτρονικών αποδείξεων δεν ίσχυσαν για όσους επλήγησαν από την πανδημία. Με την αύξηση των ηλεκτρονικών συναλλαγών, οι εξαιρέσεις αυτές θα καταργηθούν.

Πολίτες στην Αθήνα

Φορολογικές δηλώσεις: Πόσο λιγότερο φόρο θα πληρώσουμε σε σχέση με πέρυσι

Κατά 382.294 λιγότεροι ήταν φέτος όσοι έλαβαν "μπιλιετάκι" για πληρωμή φόρου. Μειωμένοι κατά 15% οι φόροι κατά μέσο όρο λόγω της πτώσης των εισοδημάτων το 2020 και της εφαρμογής υψηλότερων αφορολογήτων ορίων και χαμηλότερων φορολογικών συντελεστών.

Φορολογικές δηλώσεις 2021: Παράταση για την υποβολή τους μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου

Φορολογικές δηλώσεις 2021: Παράταση για την υποβολή τους μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου

Την απόφαση για παράταση της προθεσμίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου υπέγραψε σήμερα ο υφυπουργός Οικονομικών, κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος.

Φορολογικές δηλώσεις 2021 - Παράταση: Πότε "σφυρίζεται" η λήξη, τι γίνεται με τις πληρωμές

Φορολογικές δηλώσεις 2021 - Παράταση: Πότε "σφυρίζεται" η λήξη, τι γίνεται με τις πληρωμές

Δε θα επηρεάσει τις προθεσμίες για τις καταβολές των δόσεων φόρου η μικρή παράταση που είναι στα "σκαριά" για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων που, κατά πληροφορίες, αναμένεται να ανακοινώσει το Υπ. Οικονομικών.

Επιχειρήσεις

Ποια κορονοχρέη υπάγονται στη ρύθμιση των 72 δόσεων - Η διαδικασία

Το ελάχιστο ποσό μηνιαίας δόσης ρύθμισης για τα κορονοχρέη, δεν μπορεί να είναι κατώτερο από τριάντα ευρώ για ρυθμίσεις οφειλών συνολικού ύψους έως 1.000 ευρώ και δεν μπορεί να είναι κατώτερο από πενήντα ευρώ για ρυθμίσεις οφειλών συνολικού ύψους άνω των 1.000 ευρώ.