ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο Χρήστος Σταϊκούρας

Σταϊκούρας: Σε δυο εβδομάδες η πλατφόρμα για δηλώσεις - Τι προβλέπεται για τον ΕΝΦΙΑ

Στην πραγματική οικονομία κατευθύνονται τα ποσά που η χώρα λαμβάνει από τις αγορές σημείωσε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας, που ανήγγειλε μέτρα 3 δισεκ για το επόμενο διάστημα και δεσμεύτηκε ότι από το 2022 δε θα προχωρήσει σε μέτρα λιτότητας

Τέλος χρόνου για το "φορολογικό διαζύγιο" του 2021

Τέλος χρόνου για το "φορολογικό διαζύγιο" του 2021

Στις χωριστές δηλώσεις φόρου εισοδήματος συζύγων δεν υφίσταται η έννοια του οικογενειακού εισοδήματος για την κάλυψη των επιμέρους τεκμηρίων καθενός εκ των συζύγων, καθώς τα τεκμήρια διαβίωσης και απόκτησης βαρύνουν τον κάθε σύζυγο ατομικά.

Ουρά σε εφορία

Πώς θα στηθεί η "ομπρέλα" προστασίας από τεκμήρια και πέναλτι για τις e – αποδείξεις

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) εξετάζει πώς θα γίνει πιο εύκολα και αξιόπιστα η καταγραφή, όσων θα ενταχθούν στην περίμετρο προστασίας για τα τεκμήρια και τις ηλεκτρονικές αποδείξεις.

Ο Χρήστος Σταϊκούρας

Φορολογικές δηλώσεις 2021: Το χρονοδιάγραμμα, οι εκπτώσεις και οι δόσεις - Τι γίνεται με τεκμήρια και ηλεκτρονικές αποδείξεις

Έκπτωση 3% θα έχουν όσοι πληρώσουν εφάπαξ φέτος το φόρο εισοδήματος μέχρι το τέλος Ιουλίου. Οι δόσεις και φέτος θα είναι 8, ενώ όσοι τον Αύγουστο καταθέσουν την δήλωση, δε θα θεωρηθούν εκπρόθεσμοι αλλά θα πρέπει να δώσουν δυο δόσεις φόρου.

Εκκαθάριση φορολογικών δηλώσεων - φωτογραφία αρχείου

Φορολογικές δηλώσεις 2021: Το χρονοδιάγραμμα, οι δόσεις εξόφλησης και οι εκκρεμότητες

Η προθεσμία της 30ης Ιουνίου που ορίζει ο νόμος για την υποβολή των δηλώσεων φαίνεται και για φέτος να πηγαίνει για το τέλος Ιούλιου. Να σημειωθεί ότι πέρυσι παρέμεινε ανοιχτή και τον Αύγουστο και οι δηλώσεις που υποβλήθηκαν θεωρούνταν εμπρόθεσμες.

Κόσμος στην παραλία του Φλοίσβου

Αντίστροφη μέτρηση για το άνοιγμα της πλατφόρμας κατάθεσης φορολογικών δηλώσεων

Οι ανακοινώσεις για τη διαδικασία κατάθεσης των φορολογικών δηλώσεων αναμένονται άμεσα τις επόμενες μέρες καθώς τα περιθώρια στενεύουν και η πλατφόρμα του taxisnet θα πρέπει να ανοίξει μέσα στον Απρίλιο.

Φορολογικές δηλώσεις

Τον Απρίλιο βγαίνει το "αριθμητήριο" των δηλώσεων - Τι ισχύει με ΕΝΦΙΑ και επιστροφές φόρων

Τον Απρίλιο ανοίγει το Taxisnet για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων. "Η ώρα της αλήθειας" για εκπτώσεις ΕΝΦΙΑ, επιστροφές φόρων, εισφορά αλληλεγγύης και κοινωνικά επιδόματα.

Στιγμιότυπο από το κέντρο της Αθήνας εν μέσω lockdown

Φορολογικές Δηλώσεις: Διπλό σωσίβιο για φόρους και τεκμήρια από τα ποσά των κρατικών επιδοτήσεων

Τα ποσά των κρατικών επιδοτήσεων δεν αποτελούν εισόδημα και δεν υπόκεινται σε οποιοδήποτε φόρο, εισφορά, συμπεριλαμβανομένης και της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης.

Στιγμιότυπα από την καθημερινότητα στην Αθήνα

Κοινοτικοί πόροι και φόροι έσωσαν τα έσοδα του κράτους

Παρά την αύξηση του πρωτογενούς ελλείμματος στα 5,4 δις ευρώ για το οκτάμηνο Ιανουαρίου τα δημόσια έσοδα πήγαν καλύτερα από ότι αναμενόταν με μήνα καμπής τον Αύγουστο στον οποίο είχαμε μαζικές εισροές κοινοτικών πόρων.

Στιγμιότυπα από το κέντρο της Αθήνας

Διπλό κέρδος για επαγγελματίες από εισφορά αλληλεγγύης και νέα κλίμακα το 2021

Τι θα ισχύσει για περίπου 250 χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους και ελευθέρους επαγγελματίες οι οποίοι δηλώνουν στην εφορία εισόδημα πάνω από τα 12.000 ευρώ από επιχειρηματική δραστηριότητα και άλλες πηγές.

Φορολογικές δηλώσεις: Θέμα ημέρων η παράταση για τους ''καθυστερημένους''

Φορολογικές δηλώσεις: Θέμα ημέρων η παράταση για τους ''καθυστερημένους''

Το υπουργείο Οικονομικών δέχεται καθημερινά αιτήματα για νέα παράταση στην προθεσμία που λήγει στις 29 του μήνα στην μεγάλη πλειοψηφία τους από λογιστές και μη μισθωτούς.

Σπίτια στην Αθήνα

Έρχεται παράταση στις φορολογικές δηλώσεις - Μέχρι 8 δόσεις ο φόρος εισοδήματος

O αριθμός των δηλώσεων που απομένουν να υποβληθούν θα χρειαστεί περισσότερο χρόνο αν δεν θέλει το ΥΠΟΙΚ να αρχίσει να μοιράζει πρόστιμα. Τι δείχνουν τα στοιχεία.

Φορολογικές δηλώσεις

Φορολογικές δηλώσεις: Λύση στο τεχνικό ζήτημα της πίστωσης φόρου αλλοδαπής έναντι εισφοράς αλληλεγγύης

Υπάρχει η δυνατότητα πίστωσης έναντι της εισφοράς αλληλεγγύης του υπερβάλλοντος φόρου που κατεβλήθη στην αλλοδαπή σε σχέση με τον αναλογούντα ελληνικό φόρο. Αναλυτικά οι προϋποθέσεις.

Εργαζόμενοι

Προσοχή στις βεβαιώσεις αποδοχών: Τα λάθη κρύβουν πρόσθετο φόρο και πρόστιμα

Μπορεί η υποβολή καταστάσεων αποδοχών για μισθωτούς και μη μισθωτούς να γίνεται με ευθύνη του εργοδότη, αλλά και ο εργαζόμενος θα πρέπει να ελέγξει τα ποσά καθώς τα λάθη ακούσια ή εκούσια, μπορούν να φέρουν πρόσθετο φόρο.

Συνωστισμός στα ταμεία της ΔΟΥ Τρικάλων

Φορολογικές δηλώσεις 2019: Σήμερα η τελευταία ημέρα υποβολής - Ποια τα πρόστιμα

Όσοι φορολογούμενοι που δεν έχουν υποβάλλει τη δήλωσή τους, θα πρέπει να σπεύσουν για να αποφύγουν το πρόστιμο που προβλέπει ο νόμος και το οποίο κυμαίνεται από 100 έως και 500 ευρώ ανάλογα με την κατηγορία της δήλωσης.

Δημόσιος Τομέας, στιγμιότυπο από Εφορία

"Βήμα ταχύ" η εφορία: Μάρτιο οι δηλώσεις, Ιούλιο ο ΕΝΦΙΑ

Ήδη η ΑΑΔΕ έχει δώσει στην δημοσιότητα τα ηλεκτρονικά έντυπα της δήλωσης (Ε1, Ε2, Ε3) και πλέον εργάζεται πυρετωδώς για να ανοίξει μέσα στον Μάρτιο και την εφαρμογή για την υποβολή των δηλώσεων για τα εισοδήματα του 2018,

Φωτό αρχείου: Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων

Φορολογικές δηλώσεις: Ο "μαγικός" κωδικός 781

Ο κωδικός της φορολογικής δήλωσης που καλύπτει τεκμήρια, δεν επιβαρύνεται με φόρο εισοδήματος και εξαιρείται της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης. Αναλυτικές οδηγίες για την ορθή συμπλήρωσή του.