Φυλάκιση σε πρώην δήμαρχο Πολίχνης για παράβαση καθήκοντος

Φυλάκιση σε πρώην δήμαρχο Πολίχνης για παράβαση καθήκοντος

Ένοχος για παράβαση καθήκοντος κρίθηκε ο πρώην δήμαρχος Πολίχνης, Κ. Θεοδωρίδης. Όπως διαπιστώθηκε, δημοτικός υπάλληλος, γιος εργοδηγού του δήμου, εργαζόταν και αμειβόταν κανονικά και μετά τη λήξη της σύμβασης του

Ποινή φυλάκισης 14 μηνών με τριετή αναστολή επέβαλε την Τετάρτη (18/12) το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης στον πρώην δήμαρχο Πολίχνης, Κωνσταντίνο Θεοδωρίδη, ο οποίος κατηγορούνταν για παράβαση καθήκοντος.

Πρόκειται για υπόθεση του 2009. Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο κ. Θεοδωρίδης προσέλαβε με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου τον γιο εργοδηγού του δήμου, ως εργάτη γενικών καθηκόντων στον τομέα ευθύνης του πατέρα του. Το πρόβλημα άρχισε όταν ο υπάλληλος συνέχισε να απασχολείται και να πληρώνεται κανονικά και μετά τη λήξη της σύμβασης του.

Στο εδώλιο του κατηγορούμενου κάθισε και ο εργοδηγός, πατέρας του εν λόγω υπαλλήλου, ο οποίος ανέφερε καθημερινά τον γιο του στα παρουσιολόγια, δημιουργώντας προϋποθέσεις για την πληρωμή του. Και αυτός κρίθηκε ένοχος και καταδικάστηκε σε φυλάκιση 14 μηνών με τριετή αναστολή.

Στον αντίποδα, απαλλάχτηκαν από τις κατηγορίες ο προϊστάμενος της τεχνικής υπηρεσίας και η προϊσταμένη της διεύθυνσης διοίκησης προσωπικού του δήμου.

Πληροφορίες από voria.gr

SHARE:

24Media Network