Έτοιμοι για περικύκλωση της Βουλής

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ (EUROKINISSI // ΒΑΪΟΣ ΧΑΣΙΑΛΗΣ)
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ (EUROKINISSI // ΒΑΪΟΣ ΧΑΣΙΑΛΗΣ) EUROKINISSI

Το "παρών" έδωσαν και την Τρίτη στο Σύνταγμα οι "αγανακτισμένοι", οι οποίοι αν και αρκετά λιγότεροι αφενός ετοιμάζονται για τη μεγάλη κινητοποίηση της Τετάρτης (Vids)

Αρκετές εκατοντάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν στο Σύνταγμα και την Τρίτη.

Την Τετάρτη, ημέρα κατάθεσης του μεσοπρόθεσμου, οι πολίτες έχουν καλέσει σε περικύκλωση της Βουλής, αποκλεισμό της, ώστε να μην μπορέσουν οι βουλευτές να προχωρήσουν στην ψηφοφορία.

Μάλιστα έχει καταρτισθεί και ολόκληρο σχέδιο, το οποίο προβλέπει:

"Την Τετάρτη 15/06  από τις 07:00 το πρωί, αποκλείουμε με μια ανθρώπινη αλυσίδα από ειρηνικά χέρια πιασμένα «Αγανακτισμένων», την πρόσβαση προς τη Βουλή των Ελλήνων. Η αλυσίδα θ΄ακολουθεί το διάγραμμα των οδών Ριζάρη- Β. Κωνσταντίνου-Ζάππειο- Λεωφ. Αμαλίας-Πλ. Συντάγματος-Κριεζώτου-Κανάρη-Πατριάρχου Ιωακείμ-Πλουτάρχου-Πολεμικό Μουσείο".

Ο σκοπός είναι όχι μόνο να περικυκλωθεί η Βουλή αλλά και το προεδρικό μέγαρο, όπως και το Μαξίμου.

Τρεις είναι οι αφετηρίες των "αγανακτισμένων". Η Βουλή, το Παναθηναϊκό Στάδιο και ο σταθμός του Μετρό στον Ευαγγελισμό.

Πάντως, οι "αγανακτισμένοι" όχι απλώς ήταν εμφανώς λιγότεροι από κάθε φορά την Τρίτη αλλά και η παρουσία τους δείχνει σταδιακή πτώση κάθε μέρα.

Ωστόσο, οι εξελίξεις ίσως να είναι το πλευρό τους, αφού ο πρωθυπουργός βλέπει αύριο εκτάκτως τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, μία συνάντηση η οποία έγινε γνωστή αργά το βράδυ.

Οι οργισμένοι πολίτες εξακολουθούν να δίνουν ραντεβού και σε άλλες πλατείες της χώρας.

Tο απόγευμα της Τρίτης, οι συγκεντρώσεις συνεχίστηκαν και μπροστά από το Λευκό Πύργο στη Θεσσαλονίκη αλλά και στις κεντρικές πλατείες άλλων πόλεων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Σύνταγμα διαμαρτυρία 21η μέρα

SHARE:

24Media Network