Γιατροί και ανήλικη σε υπόθεση μαστροπείας 15χρονης στην Κάρπαθο

Γιατροί και ανήλικη σε υπόθεση μαστροπείας 15χρονης στην Κάρπαθο

Συνολικά 33 άτομα, μεταξύ των οποίων δύο γιατροί, θα καθίσουν στο εδώλιο του κατηγορουμένου για υπόθεση μαστροπείας και σωματεμπορίας μιας 15χρονης αλλοδαπής στην Κάρπαθο. Ένοχη έχει κριθεί ήδη μια 16χρονη

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρόδου θα καθίσουν μέσα στις επόμενες μέρες 33 άτομα, μεταξύ των οποίων δύο γιατροί, τα οποία εμπλέκονται σε υπόθεση μαστροπείας και σωματεμπορίας, που αποκαλύφθηκε τον Οκτώβριο του 2011 στην Κάρπαθο, με κεντρικό πρόσωπο ένα ανήλικο κορίτσι από την Ουγγαρία.

Το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται τον Σεπτέμβριο του 2011, όταν οι συγγενείς της 15χρονης τότε Ουγγαρέζας δήλωσαν στην πατρίδα τους την εξαφάνιση της. Μέσω Σέγκεν ενημερώθηκαν οι κατά τόπους αστυνομικές αρχές της χώρας και τον Οκτώβριο του ίδιου έτους εντοπίστηκε το κορίτσι στην Κάρπαθο και μαζί αποκαλύφθηκε η τραγική περιπέτεια της.

Όπως προέκυψε από την έρευνα των αρχών, ένας 25χρονος Αλβανός, μία 32χρονη Ουγγαρέζα και δύο ακόμα αλλοδαπές ηλικίας 33 και 16 ετών, κρατούσαν παράνομα την 15χρονη και με την απειλή βίας την προωθούσαν στην πορνεία, κλείνοντας τα ραντεβού με πελάτες έναντι προκαθορισμένης αμοιβής. Αξίζει να σημειωθεί ότι συμμετοχή είχε και η 16χρονη, για την οποία επίσης είχε δηλωθεί εξαφάνιση τον Οκτώβριο του 2011.

Η αστυνομία συνέλαβε συνολικά 33 άτομα, με τους 25 εξ αυτών να είναι κάτοικοι Καρπάθου, μεταξύ τους και δύο γιατροί του Κέντρου Υγείας του νησιού, οι οποίοι κατηγορούνται ότι συνευρέθηκαν ερωτικά με την 15χρονη παρά το γεγονός ότι γνώριζαν ότι το κορίτσι εκδιδόταν με τη βία.

Στους τρεις ενήλικες αλλοδαπούς, που θεωρούνται οι "εγκέφαλοι", ασκήθηκαν διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, σωματεμπορία εις βάρος ανηλίκου κατ' επάγγελμα, κατά συρροή και κατ΄εξακολούθηση, παράνομη παρακράτηση ταξιδιωτικών εγγράφων.

Ο 25χρονος Αλβανός και η 33χρονη Ουγγαρέζα κρίθηκαν προφυλακιστέοι ενώ οι υπόλοιποι αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Καταδικάστηκε ερήμην η 16χρονη

Η υπόθεση της 16χρονης διαχωρίστηκε από τους υπόλοιπους κατηγορούμενους και εκδικάστηκε τον προηγούμενο Απρίλιο. Η κοπέλα κατηγορούνταν για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, σωματεμπορία εις βάρος ανηλίκου κατ' επάγγελμα και για προμήθεια και κατοχή ναρκωτικών ουσιών για ιδία χρήση.

Το Τριμελές Δικαστήριο Ανηλίκων την έκρινε ένοχη ερήμην και της επιβλήθηκε η ποινή περιορισμού σε ειδικό κατάσταση κράτησης νέων για 2 χρόνια και τρεις μήνες.

Πληροφορίες από rodiaki.gr

SHARE:

24Media Network