Πανηγυρίζοντας το “όχι”

Πανηγυρίζοντας το “όχι”
ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ 2015 - ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΜΟΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΑΠΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΤΟΥ "ΟΧΙ"/PHASMA/Α.ΣΤΑΜΑΤΙΟΥ Phasma

Ο Ανδρέας Ανδριανόπουλος γράφει για το "όχι" στο δημοψήφισμα και ό,τι επακολουθήσει. Προβλέπει δύσκολες μέρες για τους Έλληνες

Μια σειρά από φωτογραφίες παροξυσμένων Ελλήνων που πανηγυρίζουν για το ΟΧΙ του δημοψηφίσματος της Κυριακής, έχουν κάνει τον γύρο του κόσμου. Την ίδια περίπου ώρα ο ανεκδιήγητος πρώην πλέον Υπουργός των Οικονομικών Βαρουφάκης έριχνε τα φραστικά Πάρθεια βέλη του κατά των ’μισητών’ δανειστών κατηγορώντας τους στην ουσία για απάτη, εκβιασμό και σκληρότητα.

Παράλληλα, απολάμβανε τιμές περίπου εθνικού ήρωα για την συμβολή του στο σχετικό αποτέλεσμα. Με προεξάρχουσα μορφή τον σεβάσμιο ηλικιωμένο πατέρα του που αναρωτήθηκε για την απόλυση του γιού του αφού το ΟΧΙ ήταν στην ουσία ‘δικό του δημιούργημα’.

Την ίδια ώρα μια πανικόβλητη ελληνική ηγεσία τρέχει στις Βρυξέλλες για να ζητήσει από τους ‘εκβιαστές’ κι ‘απατεώνες’ μια νέα συμφωνία που θα διασώσει πιθανά την ελληνική κοινωνία από τις καταστροφικές συνέπειες της συντριπτικής της απορριπτικής ετυμηγορίας. Οι πληροφορίες διεθνών ΜΜΕ από την έδρα της ΕΕ κι από το Βερολίνο μεταδίδουν ένα εξαιρετικά αρνητικό κλίμα.

«Επίσημοι κύκλοι της Ευρωζώνης» αναφέρει ο Πήτερ Σπήγκελ των FT «έχουν αναθέσει σε δικηγόρους της Ενωσης  να εξετάσουν προσεκτικά τα νομικά κείμενα της ΕΕ για  να εντοπίσουν νόμιμους τρόπους για την αποπομπή της Ελλάδας από την ευρωζώνη» . Και συνεχίζει αμέσως μετά:

«Παρά το γεγονός πως επίσημες φωνές της ευρωζώνης επέμεναν πως υπάρχει ελάχιστη διάθεση για διαπραγμάτευση με την Ελλάδα, εν τούτοις τα σημάδια δείχνουν πως οι πολιτικοί ηγέτες και οι κεντρικοί τραπεζίτες δεν θέλουν να φορτωθούν την ευθύνη πρόκλησης μιάς ελληνικής εξόδου  από την Κοινότητα» (7 Ιουλίου 2015).

Καταλαβαίνει κανείς τι σημαίνουν όλα αυτά; Ολοι ψάχνουν πλέον για άλλοθι για τα την επικείμενη εκτέλεση της Ελλάδας. Το ζήτημα δεν είναι πως θα σωθεί η χώρα. Αλλά σε ποιόν θα φορτωθούν οι ευθύνες της καταστροφής.

Την ώρα που οι υπεύθυνοι εκτελεστές, οι εκλογείς δηλ και οι προπαγανδιστές  που οδήγησαν στο αποτέλεσμα του ΟΧΙ, πανηγυρίζουν χορεύοντας στις κεντρικές πλατείες της χώρας!! Δίχως να υπάρξει χρηματική ρευστότητα από τα ταμεία ης ΕΚΤ, μετά βέβαια από σχετική εγγύηση της Ευρωζώνης, οι ελληνικές Τράπεζες δεν πρόκειται να ανοίξουν. Ρευστό δεν θα υπάρχει, μισθοί θα παύσουν να ρέουν, επιχειρήσεις θα κλείσουν,  προιόντα θα χαθούν από τα ράφια.

Κι άλλα πολλά θα ακολουθήσουν. Η πείνα θα κατακλύσει την κοινωνία μας. Για να τα αποφύγουμε αυτά θα χρειασθούμε νέα συμφωνία με τους δανειστές και την εγγύηση της ευρωζώνης. Των ‘εκβιαστών’ δηλ., των ‘εχθρών’ και των ‘απατεώνων’. Εσείς στην θέση τους θα την δiνατε;

Εκεί οδήγησαν την χώρα οι μικρόνοες επαναστάτες, οι μαθητευόμενοι μάγοι της  ζωής, οι φαντασμένοι θεωρητικοί της τιποτολογίας και της βλακείας. Ο Θεός βοηθός…

* Ο Ανδρέας Ανδριανόπουλος υπήρξε για πολλά χρόνια Βουλευτής, Υπουργός και Δήμαρχος Πειραιά. Από το 1994 έχει εγκαταλείψει την πολιτική κι απασχολείται στον ιδιωτικό τομέα της οικονομίας, στην ενημέρωση και στον πανεπιστημιακό χώρο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα