Πολλή φασαρία χωρίς λόγο

Πολλή φασαρία χωρίς λόγο

Πώς το plan Β του Γιάνη Βαρουφάκη με την βοήθεια του Αμερικανού καθηγητή Γκάλμπραιηθ, μπορεί να αποποινικοποποιηθεί μπροστά στο αδιέξοδο του Brexit

Αδυνατώ πραγματικά να καταλάβω τους λόγους για τους οποίους γίνεται τόση φασαρία για το περίφημο Σχέδιο Β που ετοίμαζε ο Γιάνης Βαρουφάκης με την βοήθεια του Αμερικανού καθηγητή Γκάλμπρεϊθ. 

Εγώ θα ήμουνα πολύ κοντύτερα στην άποψη πως η τότε κυβέρνηση – που δεν της έτρεφα και ιδιαίτερη αγάπη – θα ήταν απόλυτα ασυγχώρητη αν δεν προετοιμαζόταν για μια ενδεχόμενη αποτυχία των διαπραγματεύσεων και υποχρεωτική έξοδο από το ευρώ. Οι πολλές βλακείες που περιελάμβανε το σχετικό σενάριο είναι μια άλλη υπόθεση. Από πότε όμως στην χώρα αυτή τιμωρείται, και πολύ περισσότερο, ποινικοποιείται η ανοησία; Αν συνέβαινε κάτι τέτοιο είναι σίγουρο πως ελάχιστες θέσεις θα έμεναν στα κρατητήρια για τους παραβάτες του κοινού ποινικού δικαίου…

Γιατί λοιπόν γίνεται τόση φασαρία για μια απλή υποχρέωση μιας οποιασδήποτε κυβέρνησης (αναλογισθείτε το τραγικό σφάλμα των Βρετανών να μην έχουν προετοιμασθεί για το Brexit με τα συνακόλουθα σημερινά αδιέξοδα) να ετοιμάζεται για το πιθανώς αναπότρεπτο αποτέλεσμα, αν οι – εν πολλοίς απερίσκεπτες και πολιτικά λαθεμένες – κινήσεις της οδηγούσαν σε ρήξη τελικά με τους Ευρωπαίους. Να μην μας διαφεύγει πως το αποτέλεσμα του περυσινού δημοψηφίσματος, τέτοια εντολή έδινε προς την κυβέρνηση – ανεξάρτητα των αλχημειών με τις οποίες στη συνέχεια ερμηνεύθηκε.

*Ο Ανδρέας Ανδριανόπουλος υπήρξε για πολλά χρόνια Βουλευτής, Υπουργός και Δήμαρχος Πειραιά. Από το 1994 έχει εγκαταλείψει την πολιτική κι απασχολείται στον ιδιωτικό τομέα της οικονομίας, στην ενημέρωση και στον πανεπιστημιακό χώρο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα