Έλενα Ακρίτα – The Podcast: Ο Μάρκος Σεφερλής, ο “μάγκας” άνδρας και το IQ του αρνητή της απογραφής

Έλενα Ακρίτα – The Podcast: Ο Μάρκος Σεφερλής, ο “μάγκας” άνδρας και το IQ του αρνητή της απογραφής
Βάσω Γκέτυ

Η Έλενα Ακρίτα στο 5ο επεισόδιο του Podcast, με αφορμή μια μήνυση από τον Μάρκο Σεφερλή μιλά για το κακοποιητικό χιούμορ, καλεί τις γυναίκες να μην ανέχονται τη λεκτική βία και απορεί με την αγένεια των αρνητών της απογραφής.

 

Κάνε εγγραφή στο Podcast της Έλενας Ακρίτα στο Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts και ενεργοποίησε τις ειδοποιήσεις για να ακούς πρώτος τα νέα επεισόδια!

Η είσοδος της Έλενας Ακρίτα στον κόσμο των Podcasts προέκυψε από την επιθυμία της να επικοινωνήσει με τους φίλους της και με έναν άλλο τρόπο. Θα μιλάει για τα πάντα: την πολιτική, την κοινωνία, όσα συμβαίνουν γύρω μας, όσα μας αγχώνουν, μας στεναχωρούν, μας εκνευρίζουν, αλλά και όσα μας κάνουν να χαμογελάμε, να νιώθουμε ζεστασιά, όσα μας ψυχαγωγούν. Για τα δικαιώματά μας ως πολίτες και για τρόπους και τρικ ώστε να γίνει καλύτερη έστω και λίγο η ζωή μας. Το βασικό μυστικό της ευτυχίας είναι να μοιράζεσαι.

Το Podcast της Έλενας Ακρίτα

Αυτή την εβδομάδα η Έλενα Ακρίτα μας καλεί να αφήσουμε πίσω μας οριστικά το προσβλητικό χιούμορ και τον κακοποιητικό λόγο παλαιών δεκαετιών, με αφορμή μια μήνυση που της έκανε ο Μάρκος Σεφερλής για άρθρο που είχε γράψει. Καλεί τις γυναίκες να εντοπίζουν και να αντιτάσσονται στη λεκτική βία ακόμα και όταν μοιάζει “αθώα” και απορεί με τους αρνητές της απογραφής, οι οποίοι βρίζουν τα παιδιά που τους χτυπάνε την πόρτα.

Τι θα ακούσεις στο πέμπτο επεισόδιο του Podcast:


*Ο Μάρκος Σεφερλής ήθελε να με βάλουν φυλακή, διότι η λογοκρίσια για εκείνον είναι απολύτως αποδεκτή

*Σας έχω νέα. Έχει όρια η σάτιρα. Δεν είναι δυνατόν ένας ηθοποιός πάνω από τη σκηνή να εξευτελίζει μία γυναίκα η οποία είναι πιο αφράτη από το κοινωνικώς αποδεκτό.

*Κανείς δεν βρίσκει αστείο τον κακοποιητικό λόγο και τις καρικατούρες της δεκαετίας του ’60

*Ζητώ συγγνώμη για αυτό που έγραψα πριν 40 χρόνια, για τις χοντρές που πάνε γυμναστήριο

*Γιατί είναι αποδεκτή η φθορά του χρόνου για έναν άνδρα, αλλά δεν είναι για τη γυναίκα του. Αυτό είναι ρητορική μίσους

*Να μην μπαίνουν οι γυναίκες σε ένα σύνδρομο Στοκχόλμης. Δεν πρέπει να αντιμετωπίζουμε τη λεκτική κακοποίηση σαν κανονικότητα

*Είναι δυνατόν να υπάρχουν ορισμένοι, που όταν έρχεται ο απογραφέας στο σπίτι να τον βρίζουν;

*Βρε αγάπη μου, ο απογραφέας θα σου πάρει το παιδί; Θα το πάνε στον Μπιλ Γκέιτς;

*Μάθετε να διαμαρτύρεστε εκεί που πρέπει. Δεν φταίει η κοπέλα που κάθεται στην είσοδο ενός μαγαζιού και ζητά πιστοποιητικό.

*Σαν πολίτης που δεν ψηφίζω ΚΙΝΑΛ, θα ήθελα να ακούσω τους υποψήφιους αυτής της παράταξης σε ένα debate. Θέλω να ακούσω τις απόψεις τους.

*Τα Καλάβρυτα γέμισαν χήρες που μετράγαν τα κουφάρια των παιδιών και των ανδρών τους. Δεν μπορείς αυθαίρετα να βάζεις σε μια ταινία ένα εύρημα για έναν καλό ναζι.

Ακούστε όλα τα επεισόδια του Podcast της Έλενας Ακρίτα

Η Έλενα Ακρίτα κάθε εβδομάδα αρθρογραφεί και σχολιάζει την επικαιρότητα.
Αυτά είναι τα πιο δημοφιλή άρθρα της στο News 24/7:

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα