Η “ομερτά” Παπαδήμου προσβάλλει τον Έλληνα ψηφοφόρο

Η “ομερτά” Παπαδήμου προσβάλλει τον Έλληνα ψηφοφόρο
Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, στο Προεδρικό Μέγαρο, Παρασκευή 11 Μαΐου 2012. (EUROKINISSI // ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Διαβάστε γιατί ο εκάστοτε πρωθυπουργός πρέπει να είναι εκλεγμένος και όχι διορισμένος

Είναι λίγες φορές που νευριάζω καλύπτοντας πολιτικά γεγονότα. Προσπαθώ πάντα με ψυχραιμία να αξιολογώ καταστάσεις και πρόσωπα  για να μπορώ να βλέπω πάντα πίσω από την κουρτίνα, με τα όποια ανθρώπινα λάθη, που συχνά σε οδηγούν σε εσφαλμένες εκτιμήσεις.

Την Κυριακή όμως πραγματικά ένιωσα περίεργα και σίγουρα ενοχλημένος, όταν έμαθα για την ανυπόγραφη  επιστολή του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου, την οποία παρέδωσε στον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, με την προϋπόθεση, να διαβαστεί από τους πολιτικούς αρχηγούς, αλλά να μην δημοσιοποιηθεί.

Πρώτον: Ένας πρωθυπουργός δεν δικαιούται να κρύβει από λαό την αλήθεια, ειδικά όταν δεν μπορεί να αποτρέψει τις διαρροές, όπως έγινε και σε αυτήν την περίπτωση με την επιστολή να διαρρέει στον Τύπο.

Δεύτερον: Ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, όφειλε αυτήν την επιστολή να τη δημοσιοποιήσει στον ελληνικό λαό πριν τις εκλογές, ώστε αυτή να αξιολογηθεί και ο ψηφοφόρος να έχει πιο ολοκληρωμένη ενημέρωση, φθάνοντας στην κάλπη.

Τρίτον: Η συγκεκριμένη χρονική στιγμή που διάλεξε να παρέμβει ο διορισμένος πρωθυπουργός από τα κόμματα του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΛΑ.Ο.Σ, προκαλεί  ερωτήματα για το αν ο κ. Παπαδήμος θέλει να ενημερώσει τον Έλληνα ψηφοφόρο, ή να επηρεάσει προς τον σχηματισμό κυβέρνηση συνεργασίας.

Τέταρτον: Ο κ. Παπαδήμος δεν δικαιούται να προβεί σε μια τέτοια παρέμβαση μετεκλογικά, αφού ο ίδιος δεν μπορεί να κριθεί από τον Έλληνα ψηφοφόρο, καθώς δεν κατεβαίνει υποψήφιος, άρα όφειλε να ενημερώσει ατύπως τα κόμματα που τον στήριξαν (Ν.Δ -ΠΑΣΟΚ) και αυτοί να αναλάβουν το πολιτικός κόστος λέγοντας ή όχι την αλήθεια στον ελληνικό λαό.

Και δύο προσωπικές θέσεις:

ΥΓ1. Στη θέση του κ. Παπούλια και με τη δέσμευση που έθεσε ο κ. Παπαδήμος να μη δημοσιοποιηθεί η επιστολή του για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας και τα αποθεματικά των κρατικών ταμείων, δεν θα την παραλάμβανα.  

ΥΓ.2 Στην θέση των αρχηγών των κομμάτων που συνάντησαν την Κυριακή τον κ. Παπούλια, θα διάβαζα την επιστολή και θα τη δημοσιοποιούσα. Ναι θα αθετούσα το λόγο μου, αλλά ο ΠΟΛΙΤΗΣ που θα κληθεί όπως φαίνεται να ξαναψηφίσει δικαιούται να ξέρει…. 

*Ο Φώτης Νάκος είναι αρχισυντάκτης του NEWS247. Έχει εργαστεί στον “Ταχυδρόμο” και στις εφημερίδες “Ελεύθερος” και “Αδέσμευτος Τύπος”, την τηλεόραση της ΕΡΤ και του ΣΚΑΪ και στο ρ/σ City και έχει σπουδάσει “Ελληνικό πολιτισμό” στο ανοικτό πανεπιστήμιο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα