Η πασαρέλα των Αθηνών επισκιάζει την περιφέρεια

Η πασαρέλα των Αθηνών επισκιάζει την περιφέρεια

Διαβάστε γιατί η αντιπαράθεση μνημονιακών – αντιμνημονιακών δεν έχει θέση στις επικείμενες δημοτικές εκλογές

Νομίζω ότι είναι άδικο, αλλά και σε αυτές τις δημοτικές εκλογές, θα ασχοληθούμε μόνο με την Αθήνα, τον Πειραιά και τη Θεσσαλονίκη.

Δυστυχώς, μέχρι σήμερα οι υποψηφιότητες στην τοπική αυτοδιοίκηση δεν έχουν αποδεσμευτεί από τον κομματικό σωλήνα. Έτσι και φέτος, δεν θα ασχοληθούμε με τα πραγματικά προβλήματα των τοπικών κοινωνιών, αλλά με το αν οι αντάρτες καπέλωσαν τους κομματικούς υποψηφίους ή αν ο Ηλίας Κασιδιάρης πολλαπλασίασε το ποσοστό της Χρυσής Αυγής στην Αθήνα, σε σχέση με τις δημοσκοπήσεις.

Για μένα όλα αυτά είναι αδιάφορα. Μου είναι αδιάφορο αν ο Άρης Σπηλιωτόπουλος θα κερδίσει το Νικήτα Κακλαμάνη, στο γαλάζιο εμφύλιο. Ή αν ο Γιώργος Καμίνης που χαιρετήθηκε με τον Φώτη Κουβέλη και το Θόδωρο Σκυλακάκη της Δράσης και περιμένει να δει αν θα του κλείσει το μάτι και ο Ευάγγελος Βενιζέλος, θα επανεκλεγεί.

Επίσης αδιαφορώ, αν ο νέος του ΣΥΡΙΖΑ Γαβριήλ Σακελλαρίδης, θα ανδρωθεί και θα περάσει στο δεύτερο γύρο, ή θα παραμείνει χαμηλά, όπως δείχνουν οι πρώτες δημοσκοπήσεις.

Δεν με νοιάζει αν οι ανεξάρτητοι Έλληνες με το Βασίλη Καπερνάρο θα κόψουν ψήφους από τη Χρυσή Αυγή, ή αν το ποσοστό του Νίκου Σοφιανού του Κ.Κ.Ε, θα έχει αυξητική τάση. Μου είναι παντελώς αδιάφορο αν ο Γρηγόρης Βαλιανάτος είναι φορέας του AIDS ή όχι.

Αυτά θα με ενδιέφεραν, ίσως, αν είχαμε εθνικές εκλογές. Στις δημοτικές εκλογές δεν θα έπρεπε να διχάζονται οι τοπικές κοινωνίες από κομματικά διλήμματα και διεργασίες.

Οι δημοτικές εκλογές δεν είναι θέμα μνημονιακών και αντιμνημονιακών. Διότι η τοπική αρχή θα πρέπει να πρωταγωνιστεί καθημερινά σε θέματα αλληλεγγύης και αντιμετώπισης προβλημάτων, όπως συσσίτια, άστεγοι, ασφάλιση και ιατρική περίθαλψη ανέργων και ανασφάλιστων, ανεξαρτήτως ποιος κυβερνά.

Αντίθετα, μέχρι στιγμής ακούμε πικρίες για την κομματική απόρριψη, υπερβολές σε δηλώσεις όπως ότι η Αθήνα, παρουσίαζε πριν από 4 χρόνια τη χειρότερη εικόνα μετά τη γερμανική κατοχή ή ακόμα ύβρεις και απειλές κατά υποψηφίων. Για την ταμπακιέρα ουδέν.

Μακάρι να διαψευσθώ, αλλά νομίζω ότι οι δημοτικές εκλογές θα μετατραπούν σε πρόβα τζενεράλε των επικείμενων εθνικών εκλογών, όποτε και αν αυτές διεξαχθούν και αυτό με λυπεί αφάνταστα…

*Ο Φώτης Νάκος είναι αρχισυντάκτης του NEWS247. Έχει εργαστεί στον “Ταχυδρόμο” και στις εφημερίδες “Ελεύθερος” και “Αδέσμευτος Τύπος”, την τηλεόραση της ΕΡΤ και του ΣΚΑΪ και στο ρ/σ City και έχει σπουδάσει “Ελληνικό πολιτισμό” στο ανοικτό πανεπιστήμιο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα