“Και μη εισενέγκης ημάς εις πειρασμόν…”

“Και μη εισενέγκης ημάς εις πειρασμόν…”
Μια ακόμη ατάκα του πρωθυπουργού που "έγραψε". Προστίθεται στις υπόλοιπες. Eurokinissi

Μια ακόμη ατάκα περί νέων που υποκύπτουν στον πειρασμό για ανασφάλιστη εργασία «έγραψε» στο ενεργητικό του ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Καλοφόρετη.

Πραγματικά είναι να απορεί κανείς με το επιτελείο του Μεγάρου Μαξίμου. Αφού το ξέρουν. Οποτεδήποτε εμπλακεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης με εργασιακά, ασφαλιστικά, μισθούς και γενικώς ότι απασχολεί τον «λαουτζίκο», η (πολιτική) κοτσάνα είναι θέμα χρόνου. Γιατί τον αφήνουν να μπερδεύεται με τέτοια πράγματα;

Χθες που ο πρωθυπουργός πήγε στην Τεχνόπολη για να μιλήσει σε εκδήλωση για την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης, δεν… χάλασε η παράδοση. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μας είπε για «τον πειρασμό του νέου να συμμετέχει και αυτός (συχνά, όχι πάντα) οικειοθελώς σε ένα σχήμα μαύρης εργασίας ή μερικώς ασφαλισμένης εργασίας».

Προκειμένου να «διαφημίσει» το κεφαλαιοποιητικό σύστημα επικουρικής ασφάλισης που ψήφισε η κυβέρνηση του πριν από έναν χρόνο, δεν δίστασε να δηλώσει – επί της ουσίας- πως οι …νέοι φταίνε για το ότι υπάρχει «μαύρη εργασία». Έτσι, κυνικά.

Γιατί δεν είναι ισχυροί χαρακτήρες. Επειδή υποκύπτουν «στον πειρασμό» προκειμένου να έχουν λίγο περισσότερα χρήματα στην τσέπη και εγκαταλείπουν τις εισφορές τους. Πάλι καλά που δεν τους ζήτησε και τα ρέστα για τα χρόνια προβλήματα των ασφαλιστικών ταμείων.

Για τον επικεφαλής της κυβέρνησης προφανώς δεν υπάρχουν χαμηλοί μισθοί. Ούτε ανεργία. Ούτε φτώχεια. Ούτε ανέχεια. Ούτε εργοδότες που εκβιάζουν . Ούτε νέοι με οικογένειες που πρέπει να κάνουν δεύτερη δουλειά. Ούτε ανυπαρξία ελέγχων στους εργασιακούς χώρους. Ούτε πανάκριβες, δαιδαλώδεις δικαστικές διαδικασίες αν ένας εργαζόμενος διεκδικήσει δικαιώματα.

Θα μπορούσε να ισχυριστεί κανείς ότι για την άγνοια του, δεν ευθύνεται ο ίδιος ο πρωθυπουργός. Ίσως δεν χρειάστηκε να έχει τέτοια βιώματα, οπότε δεν γνωρίζει. Αυτά όμως αν τα νομοσχέδια που ψηφίστηκαν επί της διακυβέρνησής του δεν χειροτέρευαν όσα αναφέραμε παραπάνω. Γιατί βέβαια η κατάργηση του 8ωρου, η απαγόρευση των απεργιών και τα νέα νομικά όπλα στους εργοδότες που έδωσε το τελευταίο εργασιακό νομοσχέδιο Χατζηδάκη τέτοια μέτρα είναι.

Η χθεσινή ατάκα του Κυριάκου Μητσοτάκη «έγραψε». Έρχεται να προστεθεί, στην «κοινωνία χωρίς ανισότητες που είναι αντίθετη στην ανθρώπινη φύση», στον «ψυκτικό από το Περιστέρι», στους «εξαρτημένους από τον μισθό τους» αλλά και στην τελευταία πρωθυπουργική επινόηση περί «ολιστικής ζωής».

Εύλογο θα ήταν το σχόλιο πώς όλα αυτά, τελικά, δεν έχουν στοιχίσει στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Εκλέχθηκε πρωθυπουργός και πρωθυπουργός έως τώρα παραμένει. Το πρόβλημα όμως είναι πώς άπαντες έχουν καταλάβει για ποιούς.

Είναι φανερό ότι γίνεται μια αγωνιώδης προεκλογική προσπάθεια με εμφανίσεις όπως η χθεσινή, να καλυφθεί το επικοινωνιακό handicap του πρωθυπουργού στην«δημοσκοπική» κατηγορία, «κοινωνική ευαισθησία». Όμως οι επικοινωνιολόγοι του ας είναι βέβαιοι ότι πετυχαίνουν ακριβώς το αντίθετο.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα