Θα το πληρώσετε ακριβά, πεφυσιωμένοι του Μαξίμου

Θα το πληρώσετε ακριβά, πεφυσιωμένοι του Μαξίμου
INTIME NEWS

Κάτι σαν ανοιχτή επιστολή το σημερινό σημείωμα. Απευθύνεται στους κυβερνώντες, με αφορμή το φιάσκο της Αθήνας και τις οδυνηρές επιπτώσεις στον αλαφιασμένο και απελπισμένο κόσμο.

Θλιβεροί λογάδες, βαθμοφόροι της κούφιας αριστείας και κομπορρήμονες της δεκάρας- για σας που κυβερνάτε λέω- όλα εδώ πληρώνονται. Πήρατε το γκουβέρνο με τον χυδαίο λαϊκισμό σας, εγκαλώντας τους άλλους για ανικανότητα όταν τους γονάτισε το Μάτι και η Μάνδρα, και δεν σκεφτήκατε ότι κάποια στιγμή θα γίνει αυτεπίστροφο η ασύστολη καταστροφολογία σας.

Και να που έγινε. Μπούμερανγκ που σας βρήκε κατακέφαλα. Τώρα, δε, με εκκωφαντικό τρόπο: σας ξεγύμνωσε ο χιονιάς και σας εξέθεσε σε κοινή θέα στο κέντρο της Αθήνας. Απροετοίμαστους, φλύαρους, αμήχανους και πανικόβλητους. Με τον κόσμο παγιδευμένο επί ώρες, φοβισμένο, απελπισμένο και θυμωμένο. Θα το πληρώσετε ακριβά, πεφυσιωμένοι του Μαξίμου και  περιχώρων.

Μας πήρατε τ΄αυτιά μέρες τώρα ότι είστε πανέτοιμοι. Ελαμπαν λουστραρισμένα τα οχήματα στις βιτρίνες των προθύμων διαύλων, ακούγονταν υπεύθυνες και σοβαρές οι γραβατοφόρες διαβεβαιώσεις για κινητοποίηση ολόκληρου του κρατικού μηχανισμού, ενώ ακόμη και μέσα στο χάος, με τον κόσμο απελπιστικά μόνο του, εσείς μιλούσατε με τον γνωστό σας στόμφο για τους 4000 αστυνομικούς που βγάλατε στους δρόμους.

 Προς απάντησίν σας, απάντηση σκληρή, οι καταγγελίες, οι απελπισμένες κραυγές και οι αρές των αποκλεισμένων στην Μεσογείων(!) και στην Αττική Οδό(!) επι δωδεκάωρο, χωρίς να δούν κανέναν, έστω για να τούς πεί μια κουβέντα παρηγοριάς.

Ναι, ήταν πρωτοφανές το φαινόμενο. Ναι, πλημμύρισαν οι δρόμοι από τις δώδεκα και μετά, καθώς έφευγαν από τις δουλειές τους οι άνθρωποι όλοι μαζί, ελπίζοντας ότι θα φτάσουν γρήγορα στην εστία τους. Κι έτσι φράκαρε το σύμπαν. Ναι, οι περισσότεροι δεν είχαν αλυσίδες κι άλλοι δεν ήξεραν να τις βάλουν, με αποτέλεσμα το χάος.

Αλλά δεν μου λέτε, εσείς οι ικανοί, οι προμηθείς, πως δεν σας πέρασε απ΄το νού να απαγορεύσετε έγκαιρα την κίνηση σε αυτοκίνητα χωρίς αλυσίδες; Ναι, απαγόρευση. Κι ας γκρίνιαζαν οι ανεύθυνοι.

Και, βέβαια, γιατί δεν αντιδράσατε αμέσως όταν οι πεφιλημένοι ιδιώτες της Αττικής Οδού, οι εκλεκτοί σας, φέρθηκαν σαν ερασιτέχνες της κακιάς ώρας -και σαν ιδιώτες της κλασικής εποχής- αφήνοντας τον κόσμο να περνάει τα διόδια, ενώ ήξεραν ότι ο δρόμος, δυό μέτρα παραπέρα, ήταν αδιάβατος;

Πού χάθηκαν τα παινεμένα αντανακλαστικά σας; Σε ποια καθεύδοντα συρτάρια βρίσκεται ο προγραμματισμός σας; Που χαζεύει διαλυμένος ο επιτελικός νούς της κυβέρνησής σας, αυτός που θα άλλαζε την βάσκανο μοίρα του διοικείν στη χώρα;

Θέλω να δώ σήμερα και αύριο τι θα λένε στις αγαπημένες εκπομπές τους οι κατ΄επάγγελμα φλύαροι υπουργοί και οι λογής αρμόδιοι. Είμαι  περίεργος να ακούσω τι θα επινοήσει η προπαγανδιστική τρικέζα για να μπαλώσετε το μέγα φιάσκο. Να δώ αν το θράσος και η αναισχυντία δεν σας εγκαταλείπουν ακόμη κι όταν τα κάνετε θάλασσα.

Να ξέρετε, όμως, ότι αν θυμηθείτε πάλι το Μάτι και τη Μάνδρα, να΄χετε υπόψιν ότι αυτά πέρασαν. Τα πλήρωσαν ακριβά οι άλλοι. Και στο παλίμψηστο της ανικανότητος, τώρα ποζάρουν οι δικές σας αμαρτίες. Χειροπιαστές.

Θα κλείσω την επιστολή, όπως την άρχισα: Όλα εδώ πληρώνονται. Επιφυλάξατε αυθαίρετα στον εαυτό σας ρόλο ικανού διαχειριστή και σωτήρα, εξαγγέλοντας πομπωδώς -και εξαίροντας- τις αρετές του περιώνυμου «επιτελικού κράτους». Αλλά τώρα το βλέπετε και σείς. Ερείπιο κείτεται μπροστά στα μάτια σας.

Πατήσατε επι πτωμάτων όταν βρισκόσασταν στην αντιπολίτευση. Δεν λογαριάζατε τίποτε. Ξέφρενοι, ασύστολοι και λαϊκιστές του κερατά, επενδύατε στην καταστροφή και στην προσπελάσιμη ευκολία που σας έδινε πόντους.

Δεν σας ένοιαζε αν το κράτος πάσχει εκ γενετής ούτε αν τα οδυνηρά συμβάντα ή τα αρνητικά του καθεμέρα δεν είχαν σχέση αποκλειστικά με την (υπαρκτή στα σημεία)ανικανότητα των άλλων. Κάθε μέρα με μια προπαγανδιστική μολότοφ στο χέρι, ανάβατε παντού πυρκαγιές και παρουσιάζατε τη χώρα πυρπολημένη και ημιθανή.

Ε, τώρα τα πληρώνετε. Δεν το λέω χαιρέκακα, αλλά με θλίψη για τα δεινά της πατρίδος. Δίχως καμμιά ελπίδα-ή έστω με ελάχιστες- ότι θα σας συνετίσει το κακό. Τον καθρέφτη τον έχετε για να ποζάρει αυτάρεσκη η αλαζονεία σας κι όχι για να δείτε το θαμπό και κακόμορφο πιά πρόσωπό σας…

ΥΓ: Όσο για σας που φιλοδοξείτε να ξανάρθετε στα πράγματα, θυμηθείτε ότι η διαχειριστική σας ικανότητα ουτε τη βάση δεν είχε περάσει. Και λάβετε υπόψιν ότι την οριακή αντιπολίτευση που ασκείτε, τύπου Μητσοτάκη, θα τη βρείτε μπροστά σας. Όπως την βρήκε κι εκείνος ως κυβέρνηση.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κακοκαιρία Ελπίδα, χιόνια, Αττική Οδός
SHARE:

24Media Network