Αλαζονεία και προπαγάνδα: “Φταίνε οι άλλοι” και “μην αγγίζετε τους πλούσιους”…

Αλαζονεία και προπαγάνδα: “Φταίνε οι άλλοι” και “μην αγγίζετε τους πλούσιους”…
Ο Άκης Σκέρτσος EUROKINISSI

Παρά τα αντιθέτως λεγόμενα, το στρατόπεδο της Νέας Δημοκρατίας έχει γεμίσει αλαζονεία μετά τη μεγάλη νίκη στις 21 Μαϊου. Ο Ακης Σκέρτσος είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα.

Όσοι αναρωτιούνται τι θα σημαίνει αν από τις δεύτερες εκλογές της 25ης Ιουνίου η ΝΔ βγει παντοδύναμη και χωρίς ισχυρή αντιπολίτευση, πήραν χτες μια πρώτη απάντηση: αλαζονεία και προπαγάνδα στο έπακρο.

Μπορεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης να διαβεβαιώνει ότι δεν θα επιτρέψει αλαζονικές στάσεις, αλλά αυτά είναι λόγια. Ήδη ο εκπρόσωπός του δίνει τέτοιο ρεσιτάλ.

Παράδειγμα πρώτο: Επί δύο μέρες χιλιάδες μαθητές και οι οικογένειές τους ταλαιπωρούνται, επειδή η Τράπεζα Θεμάτων κατέρρευσε. Ανεξάρτητα από την εξήγηση που δόθηκε, έχει ιδιαίτερη σημασία ο τρόπος που αντέδρασε ο εκπρόσωπος της ΝΔ και επί τέσσερα έτη υπουργός παρά τω πρωθυπουργώ.

Ο Άκης Σκέρτσος πρώτα ένιψε τας χείρας του: «Δεν είναι η ΝΔ κυβέρνηση σήμερα». Άρα, φταίει η υπηρεσιακή κυβέρνηση των τριών ημερών. Και μετά ανακάλυψε τον πραγματικό φταίχτη: «Βρισκόμαστε εδώ λόγω της νάρκης της απλής αναλογικής που έβαλε ο ΣΥΡΙΖΑ στο πολιτικό μας σύστημα. Δεν έχουμε μια σταθερή, πολιτική και αυτοδύναμη κυβέρνηση».

Πρόκειται για επίδειξη αλαζονείας και διαστρέβλωση της πραγματικότητας. Διότι για την Τράπεζα Θεμάτων υπεύθυνος δεν είναι οι (τριών ημερών) υπηρεσιακοί υπουργοί Παιδείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Τη χειρίζονται οι κάτω από αυτούς (γενικοί γραμματείς κτλ), που δεν έχουν αλλάξει και έχουν διοριστεί από την κυβέρνηση της ΝΔ.

Και, αντί ο εκπρόσωπος τους κόμματος να αναγνωρίσει τις ευθύνες όλων αυτών και να ζητήσει συγγνώμη από μαθητές και γονείς, τα έριξε στην…απλή αναλογική. Όλα στην υπηρεσία της προπαγάνδας.

Παράδειγμα δεύτερο: ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Π. Δουδωνής είπε ότι στο πρόγραμμα του κόμματος είναι η φορολόγηση των μερισμάτων που διανέμουν οι επιχειρήσεις με 15% αντί του 5% που ισχύει σήμερα. Και ο κ. Σκέρτσος απάντησε ότι το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ είναι …»επικίνδυνο»!

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη μείωσε τους φόρους στα μερίσματα στο χαμηλότερο ιστορικά ποσοστό 5%. Πρόκειται για επιβράβευση ενός κομματιού της εκλογικής πελατείας της. Αλλά, ταυτόχρονα, είναι και η επιτομή της φορολογικής αδικίας.

Είναι αδιανότητο να υπάρχει συντελεστής 5% για εισόδημα ευπόρων ή πλουσίων, όταν ο χαμηλότερος φορολογικός συντελεστής για φτωχούς μισθωτούς και συνταξιούχους είναι 9%. Όλες οι προηγμένες χώρες της Ευρώπης φορολογούν τα μερίσματα με συντελεστή άνω του 20%. Και ο ΟΟΣΑ, που δεν είναι δα κάποιος …αριστερός οργανισμός, ζήτησε τον περασμένο Γενάρη από την ελληνική κυβέρνηση να αυξήσει τη φορολογία των μερισμάτων.

Αλλά εδώ έχουμε την φορο-τρομοκρατία: μόλις κάποιος πει το αυτονόητο, δηλαδή ότι πρέπει να φορολογούνται περισσότερο οι έχοντες και κατέχοντες, έρχεται το τσουνάμι προπαγάνδας της ΝΔ και των φιλικών της μέσων ενημέρωσης να τον απαξιώσει.

Δέκα μέρες μετά το αποτέλεσμα της 21ης Μαίου, οι απαντήσεις Σκέρτσου τόσο για την κατάρρευση της Τράπεζας Θεμάτων όσο και για τη φορολόγηση των πλούσιων εισοδηματιών φανερώνει τι θα ακολουθήσει την 25η Ιουνίου, αν η ΝΔ πετύχει την πολυπόθητη αυτοδυναμία και δεν θα έχει απέναντί της ισχυρή αντιπολίτευση.

Το έχει πει ο Αγγλος ιστορικός, Λόρδος Άκτον: «Η εξουσία έχει την τάση να διαφθείρει και η απόλυτη εξουσία διαφθείρει απόλυτα»…

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα