"Αντικρατιστές" και "φιλελεύθεροι" απομυζούν το κράτος…

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή
Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή SOOC

Οι αποκαλύψεις για βουλευτές που είχαν οικονομικά νταραβέρια με το κράτος (Μαραβέγιας, Πάτσης, Χειμάρας και τώρα Ευθυμίου), κάτι που απαγορεύεται ρητά από το Σύνταγμα επί ποινή εκπτώσεως από το αξίωμα, έχει και μια άλλη διάσταση ειδικά για τη σημερινή κυβέρνηση.

Η κυβέρνηση της ΝΔ εξελέγη το 2019 με το φωτοστέφανο του "φιλελευθερισμού", που θα "νοικοκύρευε" το κράτος. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μάλιστα, είχε διακηρύξει ότι θα μείωνε τον αριθμό των μετακλητών υπαλλήλων (για τον οποίο κατηγορούσε συνεχώς τον ΣΥΡΙΖΑ) και δεν θα κατέφευγε στη μέθοδο του διορισμού αποτυχημένων πολιτευτών.

Σε όλα έκανε τα ακριβώς αντίθετα. Ο αριθμός των δικών της μετακλητών έχει σπάσει κάθε ρεκόρ. Τον Ιούλιο του 2019, όταν ανέλαβε η κυβέρνηση Μητσοτάκη, οι μετακλητοί ήταν 1719. Τον Μάιο το 2022 είχαν φτάσει τους 3483.

ADVERTISING

Για να είμαστε δίκαιοι, όλες οι κυβερνήσεις έκαναν επέλαση στο κράτος. Αλλά οι προηγούμενες δεν έκαναν σημαία τους το «φιλελευθερισμό» και τον «αντικρατισμό». Ούτε δέχονταν στις τάξεις τους διάφορους (περιφερόμενους)τύπους, οι οποίοι παρίσταναν τους «φιλελεύθερους-αντικρατιστές», αλλά μόλις έμειναν χωρίς καρέκλα έσπευσαν να «τρουπώσουν» στο κράτος.

Μια τέτοια περίπτωση βλέπετε παρακάτω:

Ο περί ου ο λόγος αποτυχημένος πολιτευτής βρήκε κρατική στέγη στο γραφείο του αντιπροέδρου της κυβέρνησης κ. Πικραμένου, για να προωθήσει εκ των έσω τις…φιλελεύθερες-αντικρατιστικές ιδέες!

Tώρα αποκαλύπτονται τα χειρότερα. Βουλευτές παραβιάζουν ασύστολα το ίδιο το Σύνταγμα εισπράττοντας χρήματα από δημόσιους φορείς και είτε δηλώνουν ότι «δεν γνώριζαν» την παρανομία είτε ψελλίζουν αστείες δικαιολογίες.

Η συντηρητική παράταξη έχει τρία μεγάλα πολιτικά σόγια που ζουν από το κράτος εδώ και πολλές δεκαετίες. Οι διακηρύξεις για «νοικοκύρεμα» του κράτους, μαζί με τις κορώνες περί φιλελεύθερου αντικρατισμού, στις οποίες διακρίθηκαν ιδιαίτερα και ο κ. Μητσοτάκης και οι συν αυτώ όσο ήταν στην αντιπολίτευση, δεν ήταν παρά έπεα πτερόεντα.

Όταν κατέλαβαν το κράτος, θύμισαν αυτό που έχει πει ο παλιός γκουρού της επικοινωνίας Μάρσαλ Μακ Λούαν: «Δεν συμφωνώ απαραίτητα με ό,τι λέω»…

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κυβέρνηση, Ανδρέας Πάτσης, Θέμης Χειμάρας, ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Κυριάκος Μητσοτάκης
SHARE:

24Media Network