Και με τον Αμβρόσιο; Ντροπή…

Και με τον Αμβρόσιο; Ντροπή…
Ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος στο Συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος για την Μακεδονία Eurokinissi

Η ψηφοθηρία, όταν φτάνει σε τέτοιο κατάντημα, γίνεται αναίσχυντη - Γιατί να είναι υποψήφιος, μετά από αυτό το ολίσθημα, ο Κουρουμπλής; Ας κάτσει στο σπίτι του, έχει χορτάσει από αξιώματα.

Ο βίος και η πολιτεία του Μητροπολίτη Αμβρόσιου είναι πασίγνωστος. Χουντοθρεμμένος, δεδηλωμένος ρατσιστής και ομοφοβικός. Έχει δηλώσει ανερυθρίαστα ναζιστής και φασίστας. Έχει πει τα μύρια όσα εναντίον του πρωθυπουργού με τελευταίο ότι φταίει για τις πλημμύρες και τις φωτιές, επειδή είναι άθεος (εδώ)! Έχει κάνει και χειρότερα.

Και όμως αυτόν τον τύπο πήγε να συναντήσει, να φωτογραφηθεί μαζί του και να εκμεταλλευθεί ψηφοθηρικά το στιγμιότυπο ο πρώην υπουργός και υποψήφιος ευρωβουλευτής Παναγιώτης Κουρουμπλής.

 

Επειδή τα πολλά λόγια, στη συγκεκριμένη περίπτωση, είναι φτώχεια, τίθενται δύο ερωτήματα:

Πρώτον, έτσι θα κάνει τον αγώνα στην Ευρώπη κατά των ακροδεξιών, των ρατσιστών και λοιπών μπουμπουκιών; Με σύμμαχο τον Μητροπολίτη(και Καλαβρύτων-αίσχος Καλαβρυτινοί που τον ανέχεσθε…);

Δεύτερον, αρκεί η «έκφραση δυσαρέσκειας» από τον γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ; Δεν αρκεί. Γιατί να είναι υποψήφιος, μετά από αυτό το ολίσθημα, ο Κουρουμπλής; Ας κάτσει στο σπίτι του, έχει χορτάσει από αξιώματα. Δεν θα χάσει η Βενετιά βελόνι.

Διαφορετικά οι διακηρύξεις του ίδιου του Τσίπρα θα αποδειχθούν έπεα πτερόεντα. Η ψηφοθηρία, όταν φτάνει σε τέτοιο κατάντημα, γίνεται αναίσχυντη. Και για την ντροπή ισχύει απολύτως αυτή εδώ η ρήση του Μαρκ Τουέιν: «Ο άνθρωπος είναι το μόνο ζώο που κοκκινίζει. ‘Η που θα έπρεπε να το κάνει».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα