Ο κακός λύκος ΣΥΡΙΖΑ: Ένα παραμύθι που δεν πιστεύει ούτε ο βαφτισιμιός του Άδωνι…

Ο κακός λύκος ΣΥΡΙΖΑ: Ένα παραμύθι που δεν πιστεύει ούτε ο βαφτισιμιός του Άδωνι…
Στιγμιότυπο από τη Βουλή στις 17/3/2020 eurokinissi

Ο Γιώργος Καρελιάς γράφει για την ευθυνοφοβία της κυβέρνησης Μητσοτάκη σχετικά με τα μοιραία της λάθη στη διαχείριση της επιδημίας.

Όταν όλα πάνε καλά στις κυβερνήσεις, φυσικά οφείλεται στις ίδιες. Όταν στραβώνουν, φταίνε κάποιοι άλλοι. Η σημερινή κυβέρνηση δεν είναι η πρώτη που καθιέρωσε αυτό το «δόγμα», αλλά είναι η πρώτη που το έχει αναγάγει σε καθημερινή πρακτική. Φυσικό είναι κάποια στιγμή να αρχίζει να ξεφτίζει και να παίρνει χαρακτηριστικά παραμυθιού.

Από τον περασμένο Νοέμβριο δόθηκαν τα πρώτα σήματα ότι η πανδημία μπορεί να βγει εκτός ελέγχου, όταν τα κρούσματα και οι θάνατοι έφτασαν σε αριθμούς ρεκόρ στη Βόρεια Ελλάδα. Οι προειδοποιήσεις για το τι θα μπορούσε να συμβεί (ότ)αν κάτι ανάλογο ζήσει η Αττική ήταν πολλές. Οι γιατροί ζητούσαν αγωνιωδώς ενίσχυση των νοσοκομείων, με περισσότερες Εντατικές και προσλήψεις προσωπικού. Οι υπουργοί απαντούσαν «είμαστε οχυρωμένοι» και ο πρωθυπουργός είχε αναγάγει τα εμβόλια σε λύση για τα πάντα.

Οταν το δεύτερο κύμα άρχισε να χτυπάει την πρωτεύουσα και αποδείχτηκε ότι τα εμβόλια δεν είναι δυνατό να το σταματήσουν, ο Κυριάκος Μητσοτάκης άλλαξε τροπάριο και απέδωσε την εκτόξευση των κρουσμάτων στον εφησυχασμό λόγω των εμβολιασμών. Μόνο που είχαν προηγηθεί σπασμωδικές κυβερνητικές αποφάσεις με το «άνοιξε-κλείσε» σχολείων και καταστημάτων, που διέσπειραν τον ιό μέσα στα σπίτια και ήδη νοσηλεύονται ολόκληρες οικογένειες.

Κι ενώ το κυβερνητικό αφήγημα ήταν ότι «έχουν τριπλασιαστεί οι ΜΕΘ» (Κικίλιας) και δινόταν η διαβεβαίωση ότι «ουδείς ασθενής που την χρειάζεται μένει εκτός ΜΕΘ» (Κοντοζαμάνης), τα γεγονότα άλλα μαρτυρούν. Οι διασωληνωμένοι είναι λίγο παραπάνω από 600, όσοι και στην κορύφωση του περασμένου Νοεμβρίου, αλλά στα νοσοκομεία της Αττικής δεκάδες ή και εκατοντάδες άνθρωποι δεν βρίσκουν ΜΕΘ: 124 συνολικά, μεταξύ των οποίων 75 με κορονοϊό, είπε ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Παναγιώτης Παπανικολάου.

Πώς απαντάει η κυβέρνηση σε όλα αυτά; Με το γνωστό τρόπο, τον προπαγανδιστικό: Φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ που οργανώνει συγκεντρώσεις!

Δεν υπάρχει θέμα που απασχόλησε τη δημόσια συζήτηση μετά τις εκλογές για το οποίο να μη φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ. Σε κάθε φάουλ του πρωθυπουργού και των υπουργών του η κυβερνητική προπαγάνδα απαντούσε με ένα φταίξιμο του ΣΥΡΙΖΑ. Ακόμα και για την εισβολή των αστυνομικών-σερίφηδων στην πλατεία της Νέας Σμύρνης και τον ξυλοδαρμό του νεαρού, κυβερνητικοί προπαγανδιστές υπενθύμισαν ότι η Αστυνομία έδερνε και επί ΣΥΡΙΖΑ, προφανώς πιστεύοντας ότι έτσι θολώνουν τα σημερινά(δικά τους) νερά.

Για το μόνο που δεν κατηγόρησαν(ακόμα…) τον ΣΥΡΙΖΑ είναι το τροχαίο έξω από τη Βουλή, όπου ένας σερίφης της ασφάλτου έστειλε στον άλλο κόσμο ένα νέο παιδί.

Όμως, το «φταίνε οι άλλοι» έχει πεπερασμένη ισχύ. Ηδη αρχίζει και ξεφτίζει. Η κυβέρνηση τρέχει πίσω από τα γεγονότα. Εβλεπε(ή έπρεπε να βλέπει) ότι έρχεται τσουνάμι στην Αττική, αλλά κώφευε στις αγωνιώδεις εκκλήσεις να επιτάξει τα ιδιωτικά νοσοκομεία και να προσλάβει προσωπικό. Τώρα, που φτάσαμε στο μη περαιτέρω, ο Κικίλιας τρέχει και δεν φτάνει. Μακάρι να μην αποδειχθεί ότι είναι αργά και η Αθήνα να μη γίνει Μπέργκαμο.

Ουδείς λογικός άνθρωπος, ακόμα και ψηφοφόρος της ΝΔ, πιστεύει ότι γι’ αυτό που γίνεται στα νοσοκομεία φταίει η αντιπολίτευση και όχι η κυβερνητική αβελτηρία και ανικανότητα. Σε λίγο το παραμύθι «φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ» δεν θα το πιστεύει ούτε ο βαφτισιμιός του Άδωνι Γεωργιάδη. Ο ΣΥΡΙΖΑ έφταιγε για όσα έκανε και δεν έκανε όσο κυβερνούσε. Τώρα έχουμε νέους άρχοντες και αυτοί έχουν την ευθύνη. Η μόνιμη επωδός «φταίνε οι άλλοι» φανερώνει αμηχανία, αδυναμία και κακή προπαγάνδα και καταλήγει να είναι ανευθυνότητα.

Όπως απέσπασαν τα εύσημα για την επιτυχή διαχείριση της πρώτης φάσης της πανδημίας, έτσι θα υποστούν τώρα την κριτική για την αποτυχημένη διαχείριση της δεύτερης φάσης. Ο κ. Μητσοτάκης και οι συν αυτώ δεν πρέπει να έχουν αυταπάτες, έτσι θα γίνει.

Και στο τέλος θα ισχύσει η βασική αρχή που έχει περιγράψει ο φιλόσοφος Μπέρτραντ Ράσελ: «Δημοκρατία είναι η διαδικασία με την οποία διαλέγουμε αυτόν στον οποίο θα ρίξουμε το φταίξιμο».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα