ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΝΤΟΖΑΜΑΝΗΣ

Ο Βασίλης Κοντοζαμάνης (Αθήνα, 1972) είναι Έλληνας ερευνητής και πολιτικός με καταγωγή από το Άστρος Κυνουρίας.Στις 9 Ιουλίου 2019 ορίστηκε υφυπουργός Υγείας και στις 4 Ιανουαρίου 2021 αναπληρωτής υπουργός Υγείας στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Σπούδασε Μαθηματικός στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και διοίκηση υπηρεσιών υγείας στο Πανεπιστήμιο του Μπέρμιγχαμ. Διετέλεσε αντιπρόεδρος του ΕΟΦ από το 2004 εώς το 2008 και από το 2008 εώς το 2009 πρόεδρός του, διοικητής της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής από το 2012 μέχρι το 2014 και από το 2014 μέχρι τον Φεβρουάριο του 2015 διετέλεσε εκπρόσωπος τύπου του Υπουργείου Υγείας. Εκπροσώπησε την Ελλάδα στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων.

Πού πήγαν αυτοί που μας έλεγαν τι να κάνουμε στην πανδημία

Πού πήγαν αυτοί που μας έλεγαν τι να κάνουμε στην πανδημία

Υπουργείο Υγείας, Πολιτική Προστασία και επιστημονική κοινότητα, παρουσιάζονται πλέον με άλλους πρωταγωνιστές στη μάχη κατά του κορονοϊού. Τι επεφύλαξε η συμμετοχή πολιτικών και επιστημόνων στην πρώτη γραμμή κατά της πανδημίας.

Εικόνα από ΜΕΘ covid

Ασαφές το σχέδιο για το ΕΣΥ μετά τις αναστολές ανεμβολίαστων υγειονομικών

Το μέτρο της υποχρεωτικότητας εμβολιασμού υγειονομικών θα εφαρμοστεί απαρέγκλιτα σημειώνει η Κυβέρνηση η οποία δεν έχει δώσει λεπτομέρειες για το πως θα καλύψεις τα κενά που θα προκύψουν.

O υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης

ΣΥΡΙΖΑ: Ομολογία πρόχειρου σχεδιασμού από τον Β.Κοντοζαμάνη στη Βουλή

Θα δούμε τι θα κάνουμε» απάντησε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας στον Γιάννη Ραγκούση, όταν του επισήμανε τον κίνδυνο για το ΕΣΥ εάν υπάρξουν χιλιάδες αναστολές εργασίας υγειονομικών

Διανομή self test σε φαρμακείο της Αθήνας.

Self test: Παράταση δύο μηνών για διάθεση από τα φαρμακεία ζητά το Υπ. Υγείας

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η συνάντηση του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας με τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο, ο οποίος θα συνεδριάσει για να αποφασίσει σχετικά με την πρόταση του υπουργείου.

ΜΕΘ. Φωτό αρχείου.

Αγρίνιο: Τελεσίγραφο Κοντοζαμάνη στον διοικητή του νοσοκομείου λόγω αυξημένης θνητότητας

Θα παυθεί ο διοικητής του νοσοκομείου Αγρινίου εάν δεν παραιτηθεί μέχρι την Δευτέρα, δήλωσε ο ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης μετά τους θανάτους από κορονοϊό στη ΜΕΘ.

Μητσοτάκης από Παπανικολάου: Η επιχείρηση "Ελευθερία" είναι υποδειγματικά οργανωμένη

Μητσοτάκης από Παπανικολάου: Η επιχείρηση "Ελευθερία" είναι υποδειγματικά οργανωμένη

Επίσκεψη στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης "Γεώργιος Παπανικολάου", όπου τίθενται σε λειτουργία 18 νέες ΜΕΘ, πραγματοποίησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ολόκληρη η τοποθέτηση του Πρωθυπουργού.

Ασυλία επιτροπών λοιμωξιολόγων: Πώς μεθοδεύθηκε η ψήφισή της

Ασυλία επιτροπών λοιμωξιολόγων: Πώς μεθοδεύθηκε η ψήφισή της

Με διαδικασίες εξπρές, αναπάντητα ερωτηματικά και υπουργούς απρόθυμους να την στηρίξουν "πέρασε" από την Βουλή η Τροπολογία που προβλέπει το ακαταδίωκτο για τα μέλη της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, κατά την επίσκεψή του στο Ηράκλειο Κρήτης

Κοζάνη: Έκκληση Κοντοζαμάνη στους ιδιώτες γιατρούς να συνεργαστούν με το ΕΣΥ

"Το σύστημα υγείας βρίσκεται στο κόκκινο, στα όριά του" παραδέχθηκε ο Βασίλης Κοντοζαμάνης καθώς εξετάζεται το σενάριο να στέλνονται τα non covid περιστατικά της Κοζάνης σε ιδιωτική κλινική.