Σταματήστε την υποκρισία και καταργήστε αμέσως τον άθλιο Κανονισμό…

Σταματήστε την υποκρισία και καταργήστε αμέσως τον άθλιο Κανονισμό…
Απολογία της πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ελένης Ζαρούλια Eurokinissi

Ο Γιώργος Καρελιάς στηλιτεύει την υποκρισία των κομμάτων εξουσίας στο ζήτημα των διορισμών στη Βουλή και ζητά την άμεση κατάργηση του σχετικού κανονισμού.

Ναι, είναι άθλια η απόφαση του Προέδρου της Βουλής Κωνσταντίνου Τασούλα να δεχτεί να διορίσει την χρυσαυγίτισσα, σύζυγο του αρχιχρυσαυγίτη. Μπορεί ο διορισμός να είναι νόμιμος, αλλά ο κ. Τασούλας γνωρίζει πολύ καλά τα περί νομίμου και ηθικού.

Ναι, είναι σωστή η παρέμβαση του πρωθυπουργού, ο οποίος ζήτησε να παγώσει ο διορισμός. Αλλά αλίμονο για τον κορυφαίο θεσμό μιας δημοκρατικής χώρας, το Κοινοβουλιο, που χρειάζεται να παρεμβαίνει ο επικεφαλής της εκτελεστικής εξουσίας για να μην οδηγείται στον τέλειο εξευτελισμό.

Όμως, δυστυχώς, ο διορισμός της Ζαρούλια-Μιχαλολιάκου δεν είναι, δήθεν, κεραυνός εν αιθρία. Είναι η αθλιότερη πράξη σε μια αλυσίδα (ανάλογων) αθλίων πράξεων, που προηγήθηκαν. Και αυτές οι πράξεις έγιναν με τη σύμπραξη αξιωματούχων του Κοινοβουλίου και των τριών κομμάτων που έχουν κυβερνήσει μέχρι σήμερα(ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ).

Από την κόρη του Πολύδωρα (ΝΔ), την συγγενή του Πετσάλνικου (ΠΑΣΟΚ) και την κόρη της Χριστοδουλοπούλου(ΣΥΡΙΖΑ)-τα παραδείγματα είναι απλώς ενδεικτικά, υπάρχουν και πολλά άλλα- φτάσαμε και στη γυναίκα του Μιχαλολιάκου. Όταν οι άλλοι στο παρελθόν κατέβαιναν τα σκαλιά της άθλιας σκάλας, κάποια στιγμή θα ερχόταν και ο πάτος. Και ήρθε σήμερα.

Να με συγχωρούν τα κόμματα εξουσίας, αλλά οι σημερινές οιμωγές τους είναι υποκριτικές. Μπορεί ο Τασούλας να διέπραξε μεγάλο ολίσθημα, αλλά και οι προηγούμενοι διορισμοί υιών, θυγατέρων, ανιψιών και λοιπών συγγενών ολισθήματα ήταν. Και το χειρότερο όλων είναι ότι, παρά την κατακραυγή που είχαν ξεσηκώσει οι προγενέστερες υποθέσεις σκανδαλωδών διορισμών, στην πορεία «ξεχάστηκαν». Και δεν βρέθηκε ένας Πρόεδρος Βουλής ή μια ομάδα βουλευτών ή ένας πρωθυπουργός να καταργήσει αυτόν τον Κανονισμό. Γιατί βολεύονταν, αφού διόριζαν στη ζούλα.

Επαναλαμβάνω: έστω τώρα να αφήσουν την υποκρισία και να καταργήσουν αμέσως την άθλια διάταξη. Τα παιδιά και οι λοιποί συγγενείς των αρχηγών, των προέδρων και των λοιπών της Βουλής δεν είναι οι πιο αδικημένοι Ελληνες. Δεν αρκεί η παρέμβαση του Κυριάκου Μητσοτάκη για το διορισμό της χρυσαυγίτισσας. Πρέπει όλοι να συμφωνήσουν να μπει ένα τέλος σ’ αυτήν την άθλια πρακτική. Σήμερα κιόλας.

Διαφορετικά κατατάσσονται σε αυτούς τους υποκριτές και διπρόσωπους που περιγράφει ο αρχαίος φιλόσοφος Δημόκριτος: «Πολλοί δρώντες τα αίσχιστα λόγους τους αρίστους ασκέουσι».

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα