Τα γέρικα άλογα τρέχουν ακόμα και κερδίζουν κούρσες

Τα γέρικα άλογα τρέχουν ακόμα και κερδίζουν κούρσες

Όταν άλλοι περνούν στο περιθώριο, κάποιοι συνεχίζουν να γιορτάζουν με εμφανίσεις

Την άλλη Δευτέρα στις 18 ο Pete Townshend των Who θα γίνει 70 ετών και σε μία ηλικία που πολλοί συνομήλικοι του περνούν στο περιθώριο και ασχολούνται με τα κηπευτικά αυτός μαζί με τον Roger Daltrey συνεχίζουν να γιορτάζουν με εμφανίσεις τα 50 χρόνια καριέρας με τον ίδιο τρόπο όπως τα νεαρά κορίτσια λένε ”σήμερα συμπληρώσαμε 9 μήνες μαζί με τον Γιάννη”.

Την επόμενη Τρίτη θα παίξουν σε μεγάλο στάδιο στο Long Island και σίγουρα η εμφάνιση τους θα συζητηθεί αρκετά από μικρούς και μεγάλους.

Αυτό θα ήταν μία καθαρά προσωπική υπόθεση, όπως μαζεύονται μια φορά την εβδομάδα διάφοροι παλιοί συμμαθητές που είναι σε ανάλογη ηλικία και πίνουν ένα κρασί και θυμούνται τα νιάτα τους.

Όμως σε περιπτώσεις όπως των Who, των Rolling Stones, του Bob Dylan που εξακολουθεί να κάνει 100 εμφανίσεις τον χρόνο, των Pink Floyd, του Paull Simon, των Crosby, Stills and Nash, του Paul McCartney και μερικών ακόμα η κατάσταση ξεφεύγει.

Αυτοί που πάνε στις συναυλίες τους, δεν είναι μόνο οι θαυμαστές τους από το παρελθόν, αλλά νεαρά παιδιά και 40δες που δεν έζησαν από κοντά τις μεγάλες στιγμές της δόξας τους..

Όποιος γεννήθηκε στα πρώτα χρόνια του ’60 που ξεκίνησαν οι περισσότεροι από αυτούς που αναφέρω, είναι ήδη 50 ετών, το πρώτο τραγούδι των Who κυκλοφόρησε τον Δεκέμβρη του 1964 και ήταν το I Can’t Explain και σίγουρα κανείς δεν μπορεί να εξηγήσει την απήχηση που έχει ένα συγκρότημα που έχει κυκλοφορήσει μόλις ένα στούντιο άλμπουμ τα τελευταία 33 χρόνια κι όμως θα είναι επικεφαλής σε μία από τις βραδιές του μεγάλου καλοκαιρινού φεστιβάλ στο Glastonbury της Βρετανίας τον άλλο μήνα.

Απογοήτευση γι’ αυτούς που πίστεψαν στους στίχους του My Generation που κραύγαζε ότι ήλπιζε να πεθάνει πριν γεράσει;, αντίθετα δίψα για την ζωή που κανείς δεν ξέρει πότε θα τελειώσει.

Η επερχόμενη περιοδεία των Rolling Stones στην Αμερική, θα είναι ένας ακόμα θρίαμβος, στην Ελλάδα πολλοί περιμένουν τον Bruce Springsteen που είναι πια 65 ετών.  

Το 70% αυτών που παρακολουθούν τους Who είναι άνδρες και ο Pete Townshend πιστεύει ότι αυτή η όπως λέει τελευταία περιοδεία των Who θα τους κάνει ευτυχισμένους, γι’ αυτό και αν δεν θα ήθελε να σχολιάσει, πιστεύει ότι θα έπρεπε να παίζουν κάπου κάπου μαζί οι Led Zeppelin κάνοντας χαρούμενους τους φίλους τους.

* Αυτοί που χάθηκαν στα 27… Κώστας Ζουγρής: Συγγραφέας, μουσικός παραγωγός, συνδημιουργός του site #apotis4stis5, κατέχει μαζί με τον Γιάννη Πετρίδη το παγκόσμιο ρεκόρ της μακροβιότερης καθημερινής ραδιοφωνικής εκπομπής Άπό τις 4 στις 5 στο Α΄ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ της ΕΡΤ .

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα