Με τον τρόπο του Ομπάμα

Με τον τρόπο του Ομπάμα

Οι υπεραισιόδοξοι, αλλά και όσοι προσπαθούν να υποβαθμίσουν την επίσκεψη Ομπάμα, θα πρέπει να διαβάσουν με προσοχή όλα όσα είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ

Η πρώτη μέρα της επίσκεψης Ομπάμα είχε πολλά θετικά μηνύματα για την ελληνική πλευρά, κυρίως για το μεγάλο στοίχημα της Ελλάδας τις επόμενες εβδομάδες. Το χρέος.

Ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ, ήταν ξεκάθαρος. Η λιτότητα δεν μπορεί να συνεχιστεί και η ελάφρυνση του χρέους είναι μονόδρομος.

Αν το δεύτερο μήνυμα είναι για το Βερολίνο, το πρώτο θα είναι ευχής έργον να εισακουστεί από το ΔΝΤ, που αυτές τις μέρες, βάζει τα τελευταία μεγάλα εμπόδια, ζητώντας γη και ύδωρ στα εργασιακά.

Ωστόσο, οι παραινέσεις Ομπάμα, δεν ήταν μόνο προς Ευρωπαίους, Γερμανούς και λοιπούς δανειστές. Με τον τρόπο του, με την ευγένειά του και τα λίγα ελληνικά του, μίλησε και για τις μεταρρυθμίσεις που πρέπει να προχωρήσουμε και για το κυπριακό και φυσικά για το προσφυγικό, αλλά και τη συνεισφορά της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ.

Επομένως και οι υπέρμετρα αισιόδοξοι από τη μια και όσοι προσπαθούν να υποβαθμίσουν τη σημασία της επίσκεψης Ομπάμα από την άλλη, καλό θα είναι να διαβάσουν προσεκτικά ξανά, όλα όσα είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Η διπλωματία δεν έχει άσπρο-μαύρο και ο Ομπάμα με τον τρόπο του, έδωσε σαφή στήριξη, αλλά διατύπωσε και απαιτήσεις που θα τις βρούμε μπροστά μας.

*Του Μάνου Χωριανόπουλου, Διευθυντή Σύνταξης του NEWS 247

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Μπαράκ Ομπάμα
SHARE:

24Media Network