Μια συζήτηση που πρέπει να κλείσει

Συναντήσεις των εκπροσώπων των δανειστών για τον έλεγχο του ελληνικού προγράμματος την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2016. Στη φωτό ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος.
(EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
Συναντήσεις των εκπροσώπων των δανειστών για τον έλεγχο του ελληνικού προγράμματος την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2016. Στη φωτό ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI

Η πιο κρίσιμη μάχη είναι μπροστά και η συζήτηση για ανασχηματισμό δεν προσφέρει τίποτα αυτή τη στιγμή

Η επιστροφή των Τροικανών, συμπίπτει με το τέλος του συνεδρίου του κυβερνόντος κόμματος.

Με την επαναβεβαίωση της εμπιστοσύνης των συνέδρων στον Αλέξη Τσίπρα, αλλά και τον αστερίσκο των διαφωνιών που υπήρξαν, το κυβερνών κόμμα, έλυσε προς το παρόν τα του οίκο του, ωστόσο έχει μπροστά του τα πολύ δύσκολα.

Η δεύτερη αξιολόγηση, με τα εργασιακά -μεταξύ άλλων- θα δοκιμάσει την ελληνική πλευρά, καθώς αφενός  πρέπει να κλείσει γρήγορα για να έχουμε άλλο ένα επιχείρημα για το χρέος, αφετέρου δεν γίνεται να κλείσει με εξαφάνιση των “κόκκινων γραμμών”.

Δεν το αντέχει η κοινωνία και δεν το αντέχει και καμία κυβέρνηση. Υπό αυτές τις συνθήκες, μιλάμε για την πιο κρίσιμη μάχη, που δεν γίνεται να έχει και πάλι ως θύματα τους εργαζόμενους.

Χρειάζεται σχέδιο, κοστολογημένες προτάσεις και προσήλωση και σε αυτό δεν βοηθάει η συντήρηση της κουβέντας για ανασχηματισμό.

Μπορεί ο πρωθυπουργός να είπε “το κάθε πράγμα στον καιρό του”, αλλά εν μέσω της διαπραγμάτευσης για τα εργασιακά, ίσως χρειάζεται μια πιο σαφής παρέμβαση, διότι η σίγουρη συνέπεια ενός επικείμενου ανασχηματισμού, είναι η υπουργική απραξία, πριν την πραγματοποίησή του.

*Του Μάνου Χωριανόπουλου, Διευθυντή Σύνταξης του NEWS 247

SHARE:

24Media Network