Ο χορός του χρήματος στη φτωχή Ελλάδα

Ο χορός του χρήματος στη φτωχή Ελλάδα
Street snapshots from central Athens, Greece on July 8, 2015. SOOC

Η κοινωνική έκρηξη, όταν υπάρχουν οι αιτίες, συνήθως προκαλείται από μια τυχαία αφορμή

(Φωτογραφία: Sooc.gr)

Λεφτά δεν υπάρχουν εδώ και καιρό, αλλά εσχάτως στη χώρα του υπαρκτού σουρεαλισμού, πληθαίνουν οι ειδήσεις για υπέρογκους μισθούς, αυξήσεις και “δωράκια”.

Από τον ΑΔΜΗΕ  στον ΔΕΣΦΑ και από τη μείωση εισφοράς για τους πολιτικούς στους 25 μπαταχτσήδες της Βουλής με τα άτοκα και προς το παρον αγύριστα δάνεια.

Δεν είναι αυτή η κατάλληλη συγκυρία για να δικαιωθεί το διαβόητο “νόμιμο άρα ηθικό” και μάλιστα να συνδυάζονται στη δημόσια σφαίρα οι ενδεχόμενες μειώσεις σε συντάξεις και αφορολόγητο με τις αυξήσεις στελεχών και τις διευκολύνσεις σε βουλευτές.

Διότι την ώρα που το χρήμα χορεύει κάπου εκεί έξω, ο λαός έχει αφεθεί στην υπερφορολόγηση, στην ανεργία, στις οφειλές του, αλλά και στη ΔΕΗ που θα έχει εισπρακτικές, αλλά θα είναι σαν να μην έχει.

Μπορεί όλα πια σε αυτή τη χώρα να αντιμετωπίζονται με απάθεια, αλλά η κοινωνική έκρηξη, όταν υπάρχουν οι αιτίες, συνήθως προκαλείται από μια τυχαία αφορμή

Αν κάποιοι κρύβονται πίσω από το “νόμιμο και το ηθικό”, πίσω από τους τύπους ή πίσω από την οργουελική γλώσσα, καλό θα είναι να μην έχουν κάλυψη.

*Του Μάνου Χωριανόπουλου, Διευθυντή Σύνταξης του NEWS 247

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα