Πορεία προς τη λύση

Πορεία προς τη λύση

Τα πολλά "αν", οι θετικές προσδοκίες και η απόλυτη ανάγκη να μην υπάρξει πλέον κανένα πισωγύρισμα στο δρόμο προς την κανονικότητα

Συνήθως τα “αν” υποκρύπτουν ευσεβείς πόθους – και όχι την πραγματικότητα. Ωστόσο , στην περίπτωση της ελληνικής οικονομίας , παρότι τα ‘αν’ ακόμα είναι πολλά, κάτι φαίνεται να αλλάζει τις τελευταίες εβδομάδες

Οι συζητήσεις του Washington Group στο Μπάρι, που θα γίνουν στη βάση πραγματικών προτάσεων ελάφρυνσης του χρέους, συνιστούν  ένα θετικό βήμα στην μακρά και επώδυνη πορεία προς την κανονικότητα.

Την ίδια στιγμή , τόσο τα σήματα που εκπέμπει η ελληνική κυβέρνηση στον τομέα των επενδύσεων , όσο και τα μηνύματα που λαμβάνει από τις αγορές (χαμηλό επταετίας στα ελληνικά ομόλογα), ενισχύουν θετικές προσδοκίες μεσοπρόθεσμα.

Η συμφωνία που θα επικυρωθεί στις 22 Μαΐου, δίνει πλέον το περιθώριο στην ελληνική οικονομία να επιχειρήσει την φυγή προς τα εμπρός, την οποία περιμένει εδώ και 7 χρόνια.

Χρειάζεται όμως προσοχή: χρόνος για πισωγυρίσματα δεν υπάρχει, όχι μόνο ως προς τη σχέση μας με τους δανειστές και τις αγορές, αλλά κυρίως όσον αφορά την κόπωση και τις αντοχές των πολιτών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα