Το μέγα πάθος

Το μέγα πάθος
Κάμερες έξω σπό Συμβούλιο της ΕΠικρατείας όπου εκδικάζεται η υπόθεση με τις τηλεοπτικές άδειες, την Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016. (EUROKINISSI/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ) Eurokinissi

Οι τηλεοπτικές άδειες, ο διχασμός και τα αυτονόητα, που τίθενται υπό αμφισβήτηση

“Κάποιοι ίσως να πιστεύουν ότι οι κυβερνήσεις πέφτουν από δικαστικές αποφάσεις. Τις κυβερνήσεις, όμως, τις εκλέγει ο λαός και τις κρίνει μόνο ο λαός”.

Η παραπάνω φράση του πρωθυπουργού, είναι ενδεικτική της έντασης με την οποία διεξήχθη ο “πόλεμος” για τις τηλεοπτικές άδειες. Όταν ο πρωθυπουργός αναγκάζεται να πει το αυτονόητο, σημαίνει ότι το αυτονόητο έχει τεθεί υπό αμφισβήτηση.

Κοιτώντας με ψυχραιμία, μέσα στο νέφος των αντεγκλήσεων, μπορεί κανείς να διαπιστώσει ότι το καθεστώς των προσωρινών αδειών έπρεπε να τελειώσει. Η σχέση εξάρτησης καναλιών, πολιτικών και τραπεζών γέννησε μια εκτρωματική δημόσια σφαίρα, που κατέρρευσε όταν τα μνημόνια εξαφάνισαν το χρήμα για τις διάφορες διευθετήσεις.

Αν προσπάθεια ρύθμισης, έγινε με σωστό ή λάθος τρόπο, θα το μάθουμε σύντομα.

Η προσπάθεια αυτή, ξεκινώντας από το σκόπιμο μπλόκο στη συγκρότηση ΕΣΡ και φτάνοντας μέχρι τη δημοπρασία, μετατράπηκε σε ένα μπρα ντε φερ κυβέρνησης-αντιπολίτευσης, το οποίο αναβαθμίστηκε σε μάχη μέχρις εσχάτων.

Η απογοήτευση από την ικανότητα του πολιτικού συστήματος να μετατρέπει τα πάντα σε διαμάχη με απώλειες, νικητές, ηττημένους και αιχμαλώτους είναι διάχυτη στην ελληνική κοινωνία.

Ανεξαρτήτως του πώς θα διαμορφωθεί το τηλεοπτικό τοπίο μετά την όποια απόφαση του ΣτΕ, δεν μπορούμε παρά να ευχηθούμε, οι μελλοντικές μάχες κατά της ανεργίας και για την προστασία των ασθενέστερων, να διεξαχθούν με το ίδιο πάθος.

*Του Μάνου Χωριανόπουλου, Διευθυντή Σύνταξης του NEWS 247

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα