Τι να τον κάνεις τον Φίλη και τον Ξανθό, όταν ακούς τον Γιαννάκο;

Τι να τον κάνεις τον Φίλη και τον Ξανθό, όταν ακούς τον Γιαννάκο;
Νίκος Φίλης και Ανδρέας Ξανθός EUROKINISSI

Η ατάκα του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ, για τις VIP ΜΕΘ, προκάλεσε αίσθηση. Δεν μπορεί όμως να υιοθετείται χωρίς έρευνα και στοιχεία. Οι Φίλης και Ξανθός επισήμαναν το αυτονόητο και βρέθηκαν κατηγορούμενοι επειδή απλώς είναι πιο σοβαροί από τον Γιαννάκο.

Όταν το NEWS 24/7 μπήκε στο νοσοκομείο “Σωτηρία”, τα όσα κατέγραψε η κάμερά του και τα όσα είπαν η διευθύντρια του νοσοκομείου κυρία Α. Κουτσούκου και ο εντατικολόγος  Β. Κάνιαρης, δεν έχουν δυστυχώς απάντηση από μια κυβέρνηση, που είχε το χρόνο, αλλά δεν ενίσχυσε επαρκώς το ΕΣΥ. 

Οι ελλείψεις, οι ΜΕΘ που αυξάνονται σε αριθμό τυπικά, χωρίς όμως να είναι όλες λειτουργικές (ένα δωμάτιο με οξυγόνο, χωρίς ειδικευμένο προσωπικό δεν είναι ΜΕΘ), οι γιατροί που “παλεύουν με ό,τι έχουν”, είναι η απόδειξη της κακής διαχείρισης που έχει γίνει.

Μάλιστα τα λόγια του εντατικολόγου, ακύρωναν τα όσα αντιεπιστημονικά ισχυρίστηκε στη Βουλή λίγες μέρες αργότερα ο πρωθυπουργός για τα ποσοστά θνητότητας σε όσους διασωληνώνονται εκτός ΜΕΘ.

Τα παραπάνω αποτελούν βεβαίως και πεδίο αντιπολίτευσης για όλα τα κόμματα. Καθημερινής, τεκμηριωμένης και σκληρής αντιπολίτευσης.

Ωστόσο αυτού του είδους η αντιπολίτευση, θέλει κόπο, σχέδιο και σοβαρούς ανθρώπους να την υπηρετήσουν και ο πειρασμός της υιοθέτησης συνθημάτων που δύσκολα αποδεικνύονται είναι μεγάλος.

Η σημερινή κυβέρνηση διέπρεψε σε αυτό τον τομέα,  όταν ήταν αντιπολίτευση, αλλά η επιβράβευσή της (που οφείλεται σε πολλούς άλλους παράγοντες), δεν σημαίνει ότι αυτού του είδους η πολιτική, δεν είναι τοξική.

Η ατάκα του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννάκου, για τις VIP ΜΕΘ, εξέτρεψε τη συζήτηση από την ουσία της μη επαρκούς ενίσχυσης του ΕΣΥ και της στρεβλής εικόνας που δημιουργεί η κυβέρνηση για τις ΜΕΘ, σε μια ατεκμηρίωτη κλωτσοπατινάδα για τους διάσημους που παίρνουν τη θέση των άλλων πολιτών.

Είναι άλλο να ζητάς διαφάνεια και ενημέρωση στη διαχείριση των δυνάμεων του ΕΣΥ και άλλο να ισχυρίζεσαι ότι “φυλάσσονται 47 ΜΕΘ επίτηδες για επώνυμους”. Το ένα είναι θεμιτό αίτημα για διαφάνεια, το άλλο χρειάζεται ονόματα και στοιχεία, διότι η κατηγορία είναι βαριά.

Ο κ. Γιαννάκος υπονόησε ότι κάποιοι επιλέγουν όχι με βάση την υγεία του ασθενούς, αλλά με βάση το επώνυμό του. Δηλαδή είναι εν δυνάμει δολοφόνοι. Όταν έκανε παρέμβαση ο εισαγγελέας, μετατράπηκε σε Ιωάννη Μελισσανίδη στους Ολυμπιακούς του 1996, λέγοντας ότι δεν μίλησε για “VIP κλίνες ΜΕΘ” και ζητώντας “έρευνα για τη διαχείριση”.

Η αξιωματική αντιπολίτευση υιοθέτησε τη φρασεολογία Γιαννάκου, ο οποίος στο παρελθόν δεν έβρισκε σε ζωντανή μετάδοση την πόρτα του υπουργείου για να διαμαρτυρηθεί και έχει παραδεχθεί ότι είχε διασπείρει fake news στην υπόθεση της παράλυσης  της νοσηλεύτριας στην Κέρκυρα.

Όταν ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Ξανθός, πήρε αποστάσεις από το σύνθημα Γιαννάκου, ζητώντας βέβαια διαφάνεια, στοχοποιήθηκε. Το έγκλημα του ήταν ότι επέλεξε να είναι σοβαρός και όχι έξαλλα αντιπολιτευτικός με ολίγη απο μονοκλωνικά.

Ακολούθησε η στοχοποίηση του Νίκου Φίλη, ο οποίος κατάλαβε ότι το “θαύμα Γιαννάκου” θα κράταγε μόνο λίγες ώρες και πήρε επίσης αποστάσεις.

Ο κ. Φίλης μάλιστα κατηγορήθηκε για “απολογητής της κυβερνητικής πολιτικής”, άρα για πολιτικός χωρίς αρχές εφόσον βοηθά την κυβέρνηση αν και είναι στην αντιπολίτευση.

Οι αρχές του κ. Φίλη έχουν δοκιμαστεί πολλές φορές με πιο χαρακτηριστική την εγκατάλειψη της υπουργικής καρέκλας, όταν συγκρούστηκε με την εκκλησία. Λίγοι από τους υβριστές του θα έκαναν το ίδιο, αν βρίσκονταν στη θέση του.

Σε κάθε περίπτωση, το να απαξιώνεις σοβαρούς πολιτικούς σαν τον Φίλη και τον Ξανθό και να υιοθετείς άκριτα τον Γιαννάκο, είναι κίνηση ανεκτίμητης αξίας… για την κυβέρνηση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα