ΑΝΔΡΕΑΣ ΞΑΝΘΟΣ

Ο Ανδρέας Ξανθός είναι Έλληνας ιατρός, πολιτικός και πρώην υπουργός. Διετέλεσε Υπουργός Υγείας στην κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα. Διατέλεσε Υπουργός Υγείας της δεύτερης κυβέρνησης Α. Τσίπρα (Σεπτ. 2015) και αναπληρωτής υπουργός Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων της πρώτης κυβέρνησης Α. Τσίπρα. Εκλέχτηκε πρώτη φορά βουλευτής Ρεθύμνου με τον ΣΥΡΙΖΑ, το Μάιο του 2012 και επενακλέχτηκε τον Ιούνιο του ίδιου έτους. Επανεκλέχτηκε και στις δύο αναμετρήσεις του 2015 (Ιανουάριο, Σεπτέμβριο) και στις εκλογές του Ιουλίου του 2019. Γεννήθηκε το 1960 και μεγάλωσε στο Ρέθυμνο. Είναι ιατρός - μικροβιολόγος και έχει διατελέσει για πολλά χρόνια πρόεδρος της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ του νομού Ρεθύμνου. Συμμετείχε ενεργά στην ίδρυση του Εθελοντικού Ιατρείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης που λειτουργεί στο Ρέθυμνο από το 2008. Είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Νοσηλευτής ετοιμάζει εμβόλιο κατά του κορονοϊού.

ΣΥΡΙΖΑ: "Η υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών σημαίνει απολύσεις εργαζομένων"

Η κοινή ανακοίνωση των Ανδρέα Ξανθού και Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου για την κυβερνητική τροπολογία περί υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού. Η απάντηση των κυβερνητικών κύκλων.

Ξανθός και Ηλιόπουλος κατά Μητσοτάκη για το "υγειονομικό σαμποτάζ"

Ξανθός και Ηλιόπουλος κατά Μητσοτάκη για το "υγειονομικό σαμποτάζ"

Απάντηση στη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη περί "υγειονομικού σαμποτάζ" από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ έδωσαν ο τομεάρχης Υγείας και ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

O Ανδρέας Ξανθός

Ξανθός για self tests: Αμφίβολης αξιοπιστίας και αποτελεσματικότητας - Υπάρχει ένα διαχειριστικό μπάχαλο

Ο Α. Ξανθός τόνισε την ανάγκη "να δοθεί μεγάλη έμφαση στον έλεγχο διασποράς του ιού, με εκτεταμένο testing και όχι μεταθέτοντας την ευθύνη για τον έλεγχο της πανδημίας στον πολίτη και στην αυτοεξέτασή του".

Ο Ανδρέας Ξανθός

Ξανθός: Φιάσκο η επιστράτευση του ιδιωτικού τομέα

"Αυτό δεν είναι ουσιαστική συμβολή στη μάχη κατά της πανδημίας, αλλά εκ τους ασφαλούς κερδοσκοπία με πολιτικές πλάτες" αναφέρει ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ για την επιστράτευση του ιδιωτικού τομέα για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης.