Ξεκόλλα από το γκάζι, κάποιος σε περιμένει σπίτι

Ξεκόλλα από το γκάζι, κάποιος σε περιμένει σπίτι

Το σοκ από τον θάνατο του Παντελή Παντελίδη, ο θυμός για τις ζωές που χάνονται στην άσφαλτο και η απαράδεκτη οδηγική μας συμπεριφορά

Πάγωσα στο άκουσμα της είδησης του θανάτου του Παντελή Παντελίδη και αυτό γιατί σκοτώθηκε ένας νέος άνθρωπος. Το ξέρω κάθε μέρα σκοτώνονται νέοι άνθρωποι σε τροχαία και σκοτώνουν άθελά τους άλλους ανθρώπους.

Κάθε φορά ταράζομαι. Ωστόσο, σήμερα δεν ξέρω γιατί ίσως επειδή το όνομα του Παντελή Παντελίδη ήταν στην επικαιρότητα αυτές τις μέρες, μου φάνηκε ακόμα πιο ασύλληπτο. Ναι, είναι αυτό “το σήμερα είσαι, αύριο δεν είσαι”, όσο πασέ και αν ακούγεται, όσο και αν το μισώ.

Ταράχτηκα, έτρεμα, θύμωσα και ασυναίσθητα σκέφτηκα την οικογένειά μου, τους φίλους μου. Όποιος μπαίνει πίσω από τη θέση του οδηγού πρέπει να προσέχει πολύ τόσο για τον ίδιο όσο και για τον διπλανό του. Ναι ξέρω “μπλα μπλα μπλα”. Όλοι πιστεύουμε πως είμαστε ιππότες της ασφάλτου, πως ξέρουμε να μανουβράρουμε το αυτοκίνητο και το γνωστό “έλα μωρέ δε θα πάθω τίποτα”, δύο βήματα είμαι από το σπίτι.

Ναι, θα πάθεις. Αν δεν έχεις γενικά μια σωστή και υπεύθυνη οδηγική συμπεριφορά, αν πάρεις το τιμόνι τύφλα στο μεθύσι, αν τρέχεις με υπερβολική ταχύτητα, αν δε βάλεις ζώνη, αν χαζεύεις στο κινητό ναι, θα πάθεις. Θα σκοτωθείς, θα σκοτώσεις, θα αφήσεις πίσω σου χήρες/χήρους και ορφανά, ακρωτηριασμένους, σημαδεμένους για μια ζωή ανθρώπους, θα βυθίσεις αγαπημένα σου πρόσωπα μες στη θλίψη. Όσο σκληρά και ωμά μπορεί να σου ακούγονται όλα αυτά, είναι η αλήθεια η οποία πάντα πονά.

Όλοι σκεφτόμαστε πως “σιγά μην τύχει σε μένα”. Και αν σου τύχει;

Ο Αναστάσιος Μαρκουίζος, γνωστός ως Ιαβέρης είχε πει τις προάλλες στη Βουλή πως στους ελληνικούς δρόμους γίνεται καθημερινά “γενοκτονία”. Είναι συγκλονιστικά τα στοιχεία που παρέθεσε. “Κάθε ημέρα στην Ελλάδα έχουμε πέντε νεκρούς, πέντε τετραπληγικούς, 10 παραπληγικούς, 60 τραυματίες, ενώ δεκάδες χιλιάδες ευρώ είναι το κόστος σε υλικές ζημιές”. Όπως είπε, είναι σαν να πέφτει κάθε μέρα σε κατοικημένη περιοχή, αεροσκάφος με 20 επιβάτες!

Κάντο εικόνα κάθε φορά που πιάνεις το τιμόνι. “Το αυτοκίνητο γίνεται όπλο, όταν μπαίνει ένα βλήμα”, είπε ο Ιαβέρης, και όσο προσβλητικό και αν σου ακούγεται, είναι αλήθεια. “Οπλίσου” με υπευθυνότητα, το τιμόνι σκοτώνει. Τέρμα και τελεία. Μην το αφήσεις να σε οδηγήσει στον θάνατο, κάποιος ακόμα σε περιμένει σπίτι ρε γαμώτο…

*Η Μαρίνα Χατζηδημητρίου είναι δημοσιογράφος και από τον Μάρτιο του 2015 αρχισυντάκτρια του NEWS 247. Σπούδασε στο Πάντειο Πανεπιστήμιο στο τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού και έχει μεταπτυχιακό δίπλωμα στη Διοίκηση Υπηρεσιών με ειδίκευση στην Διοίκηση Οργανισμών Μέσων Ενημέρωσης και Ψυχαγωγίας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα