Ποινή Κυτέα για Κάραλη: Κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο του ελληνικού στίβου

Ποινή Κυτέα για Κάραλη: Κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο του ελληνικού στίβου
Ο Εμμανουήλ Κάραλης Eurokinissi Sports

Το χάδι-αντί για ποινή-για το ρατσιστικό οίστρο του Δημήτρη Κυτέα δημιουργεί ένα επικίνδυνο δεδικασμένο στον ελληνικό στίβο και δίνει τα λάθος μηνύματα στην κοινωνία.

Δεν σήκωσε και πολλή σκόνη η είδηση μέσα στον πραγματικό χαμό που γίνεται. Ο Δημήτρης Κυτέας τιμωρήθηκε από την ΕΦΙΠ για τα ρατσιστικά του σχόλια για τον Εμμανουήλ Κάραλη με ένα χρόνο στέρησης της φιλάθλου ιδιότητας.

Τον εξόντωσαν, με λίγα λόγια. Δεν θα μπορεί να συνέλθει από το σοκ ο άμοιρος. Ξέρετε τι είναι ένας ολόκληρος χρόνος χωρίς να διαθέτει κανείς τη φίλαθλο ιδιότητα; Τρομαχτικό βασανιστήριο.

Για να σοβαρευτούμε ο Κυτέας θα πρέπει να έχει ένα χαμόγελο μέχρι τα αυτιά. Η ΕΦΙΠ αλλά και ο ΣΕΓΑΣ ένα χρόνο νωρίτερα ουσιαστικά του είπαν ότι μπορεί να συνεχίσει ανενόχλητος να υβρίζει, να στοχοποιεί, να κηρύσσει το μίσος και όλα αυτά από τη θέση του εθνικού προπονητή.

Ο Κάραλης τον ενόχλησε για το χρώμα του δέρματός του. Κάποιος άλλος στο μέλλον ίσως για τη σεξουαλική του προτίμηση. Κάποια άλλη λόγω καταγωγής. Δεν κάνει έτσι και αλλιώς διακρίσεις ο ρατσιστής. Ρατσιστής σε όλα του παραμένει.

Οι ποινές συναίνεσης σαφώς και δεν βοηθούν στην εκρίζωση του φαινομένου, τουλάχιστον από το χώρο του ελληνικού στίβου. Αντίθετα ουσιαστικά νομιμοποιούν τον οχετό του ρατσιστικού μίσους σε έναν αθλητικό χώρο που έχει χαρίσει στη χώρα τεράστιες διακρίσεις, ολυμπιακά μετάλλια κτλ. Η ΕΦΙΠ για ακόμα μία φορά απέδειξε ότι δεν έχει ρόλο.

Ή ότι δεν διαθέτει την αποφασιστικότητα να χειριστεί σωστά το ρόλο και την αποστολή της, να προσφέρει δηλαδή χειροπιαστό έργο και να αποβάλλει, όπου επιβάλλεται, τα στοιχεία που μολύνουν το αθλητικό σώμα.

Ο δε ΣΕΓΑΣ, ας το αφήσουμε καλύτερα. Ας αρκεστούμε ότι αποδεικνύεται ανίκανος να προστατεύσει τους Ελληνες αθλητές ακόμα και από ακραίες επιθέσεις και παρά το γεγονός ότι υπάρχουν μαρτυρίες τεσσάρων διαφορετικών ανθρώπων.

Οι αποφάσεις, τέλος, συνιστούν και ένα άκρως επικίνδυνο δεδικασμένο. Ο θύτης της ρατσιστικής βίας στον αθλητισμό δεν θα έχει να φοβάται τίποτα και κανέναν. Αντί για ποινές ξέρει ότι θα εισπράξει μία φιλική καρπαζιά στην πλάτη, ένα “μην το ξανακάνεις, παλιόπαιδο”.

Και η ζωή συνεχίζεται στο βασίλειο της Δανιμαρκίας που εξακολουθεί, φυσικά, να παραμένει σάπιο…

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα