Ο Τσίπρας μιλάει για την αριστερά, ο Κασσελάκης δείχνει το σπίτι του…

Διαβάζεται σε 3'
Στέφανος Κασσελάκης
Στέφανος Κασσελάκης ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / EUROKINISSI

Την ώρα που ο Αλέξης Τσίπρας έλεγε ότι η παραγωγή πολιτικής για την αριστερά είναι κρίσιμο θέμα, ο Στέφανος Κασσελάκης έκανε άλλους είδους «πολιτική»: έδειχνε το νεοαγορασθέν Κολωνακιώτικο σπίτι του στις κάμερες του Ευαγγελάτου.

Ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε χτες ότι πολιτική δεν είναι μόνο το tik-tok και ότι για την αριστερά κρίσιμο θέμα είναι η παραγωγή πολιτικής.

Όπως το βλέπει κανείς. Πάντως, για το κόμμα του και τον σημερινό αρχηγό του αυτά είναι ψιλά γράμματα, μπορεί και terra incognita. Οι έννοιες «πολιτική» και «αριστερά» είναι έννοιες ασύμβατες με το όνομα Στέφανος Κασσελάκης. Ο άνθρωπος είναι από άλλο ανέκδοτο.

Την ώρα που ο Τσίπρας έλεγε αυτά για την πολιτική και την αριστερά, ο Κασσελάκης έκανε άλλους είδους «πολιτική»: έδειχνε το νεοαγορασθέν Κολωνακιώτικο σπίτι του στις κάμερες του Ευαγγελάτου. Ποιος να ασχοληθεί σοβαρά με όσα είπε στη συνέντευξη που ακολούθησε, όταν το όλο «θέμα» ντύθηκε με το πόσα δωμάτια έχει το σπίτι, πόσο το αγόρασε,  αν χωράει  παιδιά (που σχεδιάζει να αποκτήσει) και με τις… δεξιές στροφές (που πρέπει να γίνουν και αριστερές-αρχηγός έφη) της συμπαθούς Φάρλι;

Αυτή είναι «πολιτική» για τον Κασσελάκη.  «Πολιτική» που περιστρέφεται γύρω από τον αρχηγό. Όταν δεν κάνει «πολιτική» με βιντεάκια από το tik-tok (που λέει κι ο Τσίπρας), ο διάδοχός του την κάνει από τα «πρωϊνάδικα» ή και τα «απογευματινάδικα». Εκεί, μεταξύ ελαφρότητας και ιλαρότητας,  ξεδιπλώνει την «πολιτική» του, βρίσκει και υποψήφιους ευρωβουλευτές.

Αυτή είναι η «πολιτική» για τον Κασσελάκη. Δεν έχει μπούσουλα. Διαμορφώνεται αποκλειστικά από τον ίδιο και μπορεί να την αλλάζει όποτε θέλει και όπως θέλει. Τη μία η εκπρόσωπός του λέει ότι το κόμμα έχει τη δεύτερη θέση, αλλά πρέπει να μην επαναπαύεται για να μην τη χάσει μέχρι τις ευρωεκλογές. Την άλλη ο αρχηγός ζητάει να γίνουν (και βουλευτικές) εκλογές. Ουδείς κατάλαβε με ποιον στόχο. Για να κατακτήσει τη… δεύτερη θέση, που ήδη έχει; Και την παρ’ άλλη ο ίδιος αρχηγός… πετάει και λέει ότι το κόμμα του θα έρθει πρώτο στις ευρωεκλογές! Αλλά κι αν δεν έρθει και ηττηθεί με δέκα μονάδες διαφορά «δεν θα είναι αποτυχία μου»!

Υπακούουν σε κάποια λογική όλα αυτά; Μόνο στην κασσελάκειο λογική. Μπορεί να την καταλαβαίνει κι ο συναγωνιστής του Παύλος Πολάκης, που την παραμονή των προηγούμενων εκλογών έλεγε ότι… «η νίκη έρχεται»!

Μπορεί, όπως είπε ο Τσίπρας,  ο Μητσοτάκης να «τρέχει μόνος του και (να) κινδυνεύει να βγει δεύτερος». Όμως,  για να απειληθεί ο Μητσοτάκης, πρέπει να βρεθεί και αυτός που θα τον απειλήσει. Όχι να βγει πρώτος στις ευρωεκλογές, αλλά να τον πλησιάσει τόσο ώστε να βάλει τις βάσεις για να αλλάξουν τα δεδομένα στις επόμενες βουλευτικές. Και αυτός πρέπει, εκτός από βιντεάκια στο tik-tok  και επιδείξεις του σπιτιού του, να επιδεικνύει και στοιχειώδη σοβαρότητα.

Δυστυχώς, αυτό είναι σήμερα το δράμα της πολιτικής ζωής και της πάλαι ποτέ προοδευτικής παράταξης. Το εκλογικό σώμα δείχνει ότι θέλει να τσαλακώσει την αλαζονεία του Μητσοτάκη και των συν αυτώ, αλλά σοβαρή εναλλακτική δεν υπάρχει. Γι’ αυτό αγκομαχά ο ΣΥΡΙΖΑ του Κασσελάκη να πλησιάσει το 18% του περσινού Ιουνίου. Γι’ αυτό δεινοπαθεί το ΠΑΣΟΚ του Νίκου Ανδρουλάκη, που στριφογυρίζει γύρω από μικρομεσαία ποσοστά. Γι’ αυτό μπορεί να δούμε τη συνωμοσιολογία και τις κηραλοιφές του Βελόπουλου να βγαίνουν στον αφρό.

Αν συμβεί αυτό, επειδή οι ψηφοφόροι δεν βλέπουν φως στην άλλη πλευρά, θα είναι η τραγική επιβεβαίωση της παροιμίας: «Καβαλικεύω γάιδαρο ώσπου να βρω ένα άτι»…

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα