Η Δανάη Μπάρκα και το τέλος της “ανάλαφρης ξανθιάς παρουσιάστριας”

Η Δανάη Μπάρκα και το τέλος της “ανάλαφρης ξανθιάς παρουσιάστριας”

Η Δανάη Μπάρκα έφερε νέα πνοή στην ελληνική τηλεόραση. Έξυπνη, καλλιεργημένη και με δική της προσωπικότητα, αλλάζει για τα καλά τον όρο του "πρωινάδικου".

Κάθε φορά που ακούμε ή λέμε τη λέξη «πρωινάδικο» έρχεται στο μυαλό μας μια εκπομπή με χαμηλή ποιότητα, με κύρια θεματική της τα νέα της σόουμπιζ και με παρουσιάστρια μια, ξανθιά κατά προτίμηση, σέξι παρουσιάστρια, με ναζιάρικο γέλιο και αφελείς απορίες, που απευθύνεται σε ένα κοινό χωρίς απαιτήσεις.

Εδώ και λίγες μέρες, όμως, φαίνεται πως η ελληνική τηλεόραση του πρωινού αλλάζει σελίδα, εξελίσσεται και προχωρά μπροστά.

Η άφιξη της Δανάης Μπάρκα στην πρωινή τηλεοπτική ζώνη, με την εκπομπή «Πάμε Δανάη!» στο Mega, έδωσε νέο αέρα και δείχνει τον δρόμο.

Ήδη από την πρεμιέρα της, η Δανάη Μπάρκα μίλησε με ειλικρίνεια και κατάφερε να είναι ο εαυτός της, παρά το άγχος που μπορεί να την είχε καταβάλει. Συγκινήθηκε στον αέρα, δάκρυσε, άφησε τα συναισθήματά της να βγουν προς τα έξω και «αιχμαλώτισε» τον τηλεθεατή με την αμεσότητά της από την πρώτη στιγμή.

«Αλήθεια, μπορεί να μην φαίνεται, αλλά είναι πολύ δύσκολο αυτό που πάει να συμβεί και η στήριξη είναι μεγάλο πράγμα». Ακόμη και αυτά τα λόγια της, ήταν μια ειλικρινής κατάθεση των συναισθημάτων και των σκέψεών της. Δεν το «έπαιξε» άνετη, δεν υπερέβαλε εαυτόν για να αποδείξει ότι «το ‘χει», δεν γδύθηκε. Ήταν απλά η Δανάη.

Ένα νέο, φρέσκο και δροσερό κορίτσι, γεμάτο όρεξη για ζωή και με διάθεση να μάθει ακόμη κι η ίδια μέσα από το νέο της εγχείρημα. Ακομπλεξάριστη, με χιούμορ, χωρίς να πέφτει σε σαχλά αστεία, με γάργαρο γέλιο, χωρίς να είναι ψεύτικη, με κατανόηση στον καλεσμένο της, χωρίς να γίνεται «κατίνα».

Έξυπνη, καλλιεργημένη και με δική της προσωπικότητα. Ηθοποιός, όχι πρώην παίκτρια σε κάποιο ριάλιτι.

Παράλληλα, το περιεχόμενο της εκπομπής της, ναι μεν κρατά κάποια βασικά χαρακτηριστικά της «πρωινής εκπομπής», ωστόσο, σε αυτά δίδεται μια διαφορετική διάσταση, περισσότερο κοινωνική και λιγότερο κουτσομπολίστικη.

Ακόμη και ο τίτλος «Πάμε Δανάη!» αποτελεί μια φρέσκια ιδέα, τόσο απλή, αλλά τόσο διαφοροποιημένη από τις «γλυκιές καλημέρες» και τα «πρωινά χαμόγελα».

Η Δανάη Μπάρκα έσπασε μια και καλή το στερεότυπο της «ανάλαφρης ξανθιάς παρουσιάστριας», που κυριαρχεί από την έναρξη της ιδιωτικής τηλεόρασης στην Ελλάδα μέχρι σήμερα. Το παρουσιαστικό της, ο «έξω καρδιά χαρακτήρας» της και η μη στημένη εμφάνισή της στην εκπομπή, την καθιστούν το κορίτσι της διπλανής πόρτας που όλοι έχουμε ανάγκη στην τηλεόραση.

Έχουν περάσει σχεδόν 30 χρόνια και τα κανάλια «διψούν» ακόμη για τη bimbo παρουσιάστρια. Οι τηλεθεατές, όμως, όχι.

Η Δανάη Μπάρκα συνεχίζει εδώ και δύο βδομάδες να ακολουθεί την προσωπική της γραμμή και να έχει συνέπεια σ’ αυτό που κάνει. Και τα καταφέρνει μια χαρά μέχρι στιγμής. Σίγουρα, ο χρόνος θα δείξει. Αλλά, κάτι μου λέει πως αυτό το κορίτσι ήρθε για να μείνει. Και για να αλλάξει πολλά.

Η κοινωνία προχωράει μπροστά και μαζί της θα πρέπει να προχωρά και η ψυχαγωγία και η τηλεόραση.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα