Ο ανασχηματισμός για τους λάτρεις της στατιστικής

Ο ανασχηματισμός για τους λάτρεις της στατιστικής
Στιγμιότυπο από την ορκομωσία των νέων υπουργών της κυβέρνησης Eurokinissi

Για πρώτη φορά στη νεότερη ιστορία του ελληνικού κράτους ένας δικηγόρος είναι Υπουργός Υγείας κι ένας γιατρός είναι Υπουργός  Δικαιοσύνης.

Η χθεσινή δομική αναδιάρθρωση της κυβέρνησης «με τη γλώσσα των αριθμών»:

– Η κυβέρνηση είχε για περίπου 2 ώρες τόσο Υπουργό Προστασίας του Πολίτη όσο και Υπουργό Πολιτικής Προστασίας. Τώρα έχει 1/2.

– Για πρώτη φορά στη νεότερη ιστορία του ελληνικού κράτους ένας δικηγόρος είναι Υπουργός Υγείας κι ένας γιατρός (μικροβιολόγος) είναι Υπουργός Δικαιοσύνης.

– 12 βουλευτές από την τελευταία κοινοβουλευτική παρουσία του ΛΑΟΣ (2009) δεν είναι υπουργοί της παρούσας κυβέρνησης.

– Με τον Θάνο Πλεύρη, ο αριθμός των πρώην βουλευτών ΛΑΟΣ που έχουν διατελέσει υπουργοί Υγείας αυξάνεται σε τρεις (3).

– Το Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας έμεινε στη ζωή 7185 δευτερόλεπτα περισσότερο απ’ όσο κράτησε το ιστορικό βίντεο του νέου Υπουργού Υγείας από την πλατεία Εξαρχείων.

– 16.105 ψήφους συγκέντρωσε στην Εύβοια στις εκλογές του 2019 ο Σίμος Κεδίκογλου. 28 μέρες μεσολάβησαν από την πυρκαγιά στο νησί (και 19 από το σβήσιμό της) μέχρι την (υφ)υπουργοποίηση του.

– Στο κομμάτι της συμπερίληψης, οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν ότι εντός της κυβέρνησης το ποσοστό της Σαμαρικής εκπροσώπησης παραμένει σταθερά μεγαλύτερο από εκείνο της γυναικείας.

– Αήττητος παραμένει σε γκραν σλαμ τουρνουά ο Στέφανος Τσιτσιπάς όσο Υπουργός Υγείας είναι κάποιος που έχει αμφισβητήσει από κοινοβουλευτικό βήμα την αξιοπιστία του εμβολίου κατά της γρίπης.

– Δεν παίζει με το κινητό του του μπαμπά του ο γιος του Πάνου Καμμένου όσο ο πρωην αρχηγός ΓΕΕΘΑ που τον διαδέχθηκε στο Εθνικής Άμυνας ετοιμάζεται να γίνει υπουργός κοινής αποδοχής.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης δε θα λείψει σε κανέναν.

– 0 είναι ο αριθμός των πρόσωπων που σήκωσαν την επίσημη ενημέρωση για την πανδημία τον τελευταίο 1.5 χρόνο και θα συνεχίσει να το κάνει. Ο Νίκος Χαρδαλιάς είναι πια Υφυπουργός Άμυνας, ο Βασίλης Κικίλιας Υπουργός Τουρισμού, ο Βασίλης Κοντοζαμάνης έμεινε εκτός κυβέρνησης και ο Σωτήρης Τσιόδρας χειροθετήθηκε Άρχων Οφφικιάλιος από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο

– Λιγότερο από 10% το ποσοστό των κεφαλαίων γραμμάτων στις 6 αναρτήσεις που έκανε στο FB ο Παύλος Πολάκης μετά την ανακοίνωση του ανασχηματισμού. Τουλάχιστον 2 απ’ ότι μάθαμε και τα «κρασιά που έχει πιει» μαζί με τον παρολίγο Υπουργό Πολιτικής Προστασίας Αποστολάκη..

– 3 οι μεγάλες υποθέσεις που συγκέντρωσαν τα φώτα της δημοσιότητας κι αναμείχθηκε ο Θάνος Πλεύρης με την ιδιότητά του ως νομικού: η υπεράσπιση του αρχιμανδρίτη Ιάκωβου Γιοσάκη, των αστυνομικών που εμπλέκονται στην υπόθεση Ζακ Κωστόπουλου και του συνδικαλιστή της ΠΟΑΣΥ Σταύρου Μπαλάσκα που είχε χαρακτηρίσει τους πρόσφυγες «σκόνη».

– Ο ναύαρχος Αποστολάκης παραλίγο να γίνει ο δεύτερος με αυτό το επώνυμο που θα προκαλούσε κάτι σαν «εθνικό διχασμό» μετά τη μεταγραφή του Στράτου από τον Ολυμπιακό στον Παναθηναϊκό το καλοκαίρι του 1990. Τότε είχε ματαιωθεί το σούπερ καπ, τώρα ένα υπουργείο.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα