Hasta la vista baby, Artemis will be back

Hasta la vista baby, Artemis will be back

Χρειάστηκαν μόλις τρία χρόνια για να ξεχαστεί η υπόθεση με τα 600 δισεκατομμύρια. Τώρα οι πολίτες ασπάζονται το λόγο του μίσους, ορκίζονται πίστη στον υπερπατριώτη, αναφωνούν ωσαννά επί τη εμφανίσει του και περιμένουν το μπαξίσι των 20.000 ευρώ το κεφάλι

Εδώ που τα λέμε 600 δισεκατομμύρια είναι πολλά λεφτά. Θολώνει ο νους ακόμη και του λιγότερο άπληστου ανθρώπου με τόσο χρήμα. Για να πιστεύει όμως κανείς ότι ένας άγνωστος μέχρι πρότινος συμπολίτης μας διαθέτει ένα τόσο μεγάλο ποσό και το χαρίζει για τη σωτηρία της πατρίδας, το μυαλό πρέπει να είναι θολωμένο ήδη. Η επιλογή του λαϊκισμού, τον οποίο με μεγάλη ευκολία υιοθέτησε το σύνολο του πολιτικού σκηνικού, δεν ήταν ανέξοδη και το χειρότερο είναι ότι ακόμη δεν είδαμε τίποτε. Ο Αρτέμης Σώρρας επέστρεψε και το πλήθος ήδη φωνάζει ωσαννά.

Ο Αρτέμης Σώρρας είναι δημιούργημα της κρίσης. εμφανίστηκε από το πουθενά για να σώσει την πατρίδα καταθέτοντας σύμφωνα με ισχυρισμούς του, το γιγαντιαίο ποσό για την αποπληρωμή του ελληνικού χρέους, συν κάτι ψιλά (50 ψωρο-δισεκατομμύρια) για τα αδέρφια μας τους Κυπρίους. Ήταν μια πολύ δελεαστική ιστορία για τους απογοητευμένους Έλληνες που είχαν ήδη εξαπατηθεί από τους πολιτικούς. Μια λύση ξεκάθαρη και λεβέντικη. Οι ελληνικές αρχές (ΥΠΟΙΚ και ΤτΕ) άφησαν την υπόθεση να σέρνεται, γεγονός που ενίσχυσε ακόμη περισσότερο το μύθο.

Ευτυχώς, τον Απρίλιο του 2013, το αμερικανικό ΥΠΟΙΚ απάντησε σε ερώτημα των ελληνικών αρχών, ότι τα χρεόγραφά τους δεν είναι έγκυρα, οι λογαριασμοί στους οποίους αναφέρονται δεν υπάρχουν και ότι σε κάθε περίπτωση πρέπει να κινητοποιηθεί ο εισαγγελέας. Ο μύθος του κιμπάρη υπερπατριώτη φαινόταν ότι θα  ξεφούσκωνε.

Ο Σώρρας όμως δεν το έβαλε κάτω. Αποδίδοντας τα πάντα σε συνωμοσίες, άρχισε να εργάζεται μεθοδικά και χωρίς αναστολές. Δημοσιεύματα αναφέρουν ότι σε σχετικά πρόσφατη ομιλία του στο Ρόδο υποσχέθηκε 20.000 ευρώ σε όποιον τον ψηφίσει. Περισσότερα από 100 άτομα παραβρέθηκαν στην… καφετέρια που επέλεξε για να απευθυνθεί στο κοινό του.

“Ελάτε Συνέλληνες, ελάτε, ρε Έλληνες, να ορκιστούμε ο ένας για τον άλλο” ήταν οι πρώτοι στίχοι από τον όρκο του πολεμιστή, τον οποίο δίνουν τα μέλη της οργάνωσης “Ελλήνων συνέλευσις-Αρτέμης Σωρρας”. Ο δαιμόνιος εθνοσωτήρας, ιδρύει παραρτήματα σε όλη τη χώρα αλλά και στο εξωτερικό. Ακόμη και πυρήνας Ζυρίχης δημιουργήθηκε. Πρόσφατα σε σχετική εκδήλωση στα Σέρβια της Κοζάνης, συμμετείχε μέχρι και ο τοπικός δήμαρχος.

Ο Σώρρας, καλεί όλους τους Έλληνες να δημιουργήσουν κατά τόπους συνελεύσεις, με στόχο να συνενωθούν στην 5η εθνοσυνέλευση όπου και “ανίκητοι πια θα πάρουμε όλα τα δίκαια και τα δικά μας και θα αποφασίσουμε εμείς για τον εαυτό μας, το μέλλον μας, το μέλλον των παιδιών μας και την ανάπτυξη του έθνους μας”. Η ιδεολογική του πλατφόρμα είναι ένα συνονθύλευμα πατριωτισμού, αρχαιολατρείας, μεταφυσικής και ασαφών θεωριών για το χρέος.

Οι πολίτες, ταλαιπωρημένοι από την παρατεταμένη ακυβερνησία και εμποτισμένοι με τον λαϊκισμό της εύκολής λύσης, δεν είναι δύσκολο να πιστέψουν ξανά ότι ο Σώρρας είναι ο νέος Μωυσής που θα βγάλει τον περιούσιο λαό από την έρημο των μνημονίων και της ύφεσης. Μη έχοντας ουδεμία ρεαλιστική πρόταση διαθέσιμη ο περιούσιος λαός, είναι πρόθυμος να πιστέψει πιστέψει όχι μόνο στον Σώρρα αλλά και στον σούπερμαν ή στον ήτα-βήτα.

Σε όλη τη χώρα δημιουργούνται πυρήνες “υπερπατριωτών”, που κάνουν λόγο για προδοσία, ξένα συμφέροντα που θέλουν να πνίξουν τον ελληνισμό και άλλα που μοιάζουν ακόμη γραφικά αλλά είναι επίσης εξαιρετικά επικίνδυνα. Το αφήγημα του Σώρρα, δεν διαφέρει πολύ από θέσεις που ακούστηκαν από χείλη mainstream πολιτικών κατά την περίοδο των μνημονίων. Οι θεωρίες συνωμοσίας πότισαν τους πολίτες με μίσος κατά φανταστικών εχθρών και κατά των συμπολιτών τους.

Οι λέξεις προδοσία, γερμανοτσολιάδες, προσκυνημένοι και διάφορα άλλα χαριτωμένα, ξεστομίζονται πιο εύκολα από ποτέ. Οι ίδιοι που τα ξεστόμιζαν, απορούν για την άνοδο του εθνικισμού και της Χρυσής Αυγής. Ακόμη δεν είδαμε τίποτε βεβαίως. Όσο η ταλαιπωρία του κόσμου από τους ανίκανους πολιτικούς συνεχίζεται, το έδαφος θα γίνεται ολοένα και πιο εύφορο για τέτοια φαινόμενα. Ακόμη και αν ο Σώρρας αποτύχει, να είστε βέβαιοι ότι κάποιος άλλος θα έρθει να καλύψει το “κενό”.

Δυστυχώς η συντεταγμένη πολιτεία και τα κόμματα του αποκαλούμενου δημοκρατικού τόξου, δεν δίνουν  καμία σημασία στις συνθήκες που δημιουργούν το φαινόμενο. Θεωρούν ότι πρόκειται για μια χούφτα γραφικών που σύντομα θα ξεχάσουν τους πύρινους πατριωτικούς λόγους και θα επιστρέψουν στις δουλειές τους. Δεν βλέπουν τον πραγματικό εχθρό που μας απειλεί. Νοιάζονται μόνο για να δημιουργούν νέους φανταστικούς εχθρούς διαιωνίζοντας την πόλωση που είναι η ζωογόνος δύναμη για την πολιτική του τίποτα. Μάλιστα δεν διστάζουν ακόμη και σήμερα να χρησιμοποιούν κατά το δοκούν ταυτόσημα επιχειρήματα με τον Σώρρα, νομιμοποιώντας όλο και περισσότερο τον λόγο του μίσους που με μεθοδικότητα διδάσκει ο πατρινός εθνοσωτήρας.

*Ο Σταμάτης Ζαχαρός είναι Αρθρογράφος του NEWS 247 και Σύμβουλος Έκδοσης της 24 MEDIA ( @SZacharos)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα